7 redenen waarom hij lang, stiekem en doordringend naar je kijkt

Jay
Door Jay
8 minuten leestijd

De ogen van een ander kunnen onze ziel bereiken en een hoop informatie onthullen over onze stemming, emoties en verlangens. Interessant daarbij is dat er verschillende soorten oogcontact worden gebruikt om bepaalde emoties en gevoelens over te brengen. Vaak gebeuren deze dingen vanzelf wanneer iemand ons diep aankijkt.

Misschien heb je het zelf ook wel eens meegemaakt: een mysterieuze man kijkt je lang en diep in de ogen waarna hij even wegkijkt. Nu vraag je jezelf natuurlijk af waarom iemand je zo diep aankijkt, zonder dat er actie wordt ondernomen? Althans, voor nu. Want de diepe blik heeft natuurlijk wel een achterliggende gedachte. En dat dit zelfs meerdere achterliggende gedachten kunnen zijn, daar zul je vandaag achter komen.

Oogcontact is… krachtig

Langdurig oogcontact of diep in de ogen van iemand anders kijken is de meest krachtige vorm van menselijk contact – zonder dat er fysieke handelingen in het spel zijn. Mensen hebben via de ogen een uiterst subtiele manier gevonden om hun emoties en verlangens over te brengen. En dat alleen door diep oogcontact te maken.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wat de ogen uitstralen is namelijk een onderdeel van lichaamstaal waarin mensen maar moeilijk hun emoties kunnen verbergen. De ogen zijn zelfs zo krachtig dat één blik soms al voldoende is om de emoties van een ander te kunnen lezen. Een blik zegt meer dan duizend woorden, zullen we maar zeggen. Oogcontact is bijzonder krachtig.

7 redenen waarom hij lang naar je kijkt

Hoewel het natuurlijk spannend is om – zo lijkt het – een stiekeme aanbidder te hebben, zijn er uiteenlopende redenen waarom een man langdurig naar je kan kijken. En de één is onschuldiger dan de ander. Maar niet allemaal zijn ze zo onschuldig. We bespreken er 7 met je:

1. Hij doet het onbewust

Je hebt vast wel eens opgemerkt dat mensen midden in een gesprek het bewustzijn van hun directe omgeving verliezen. Een man die helemaal opgaat in een gesprek met jou staart je onbewust diep aan, omdat zijn gedachten op dit moment even afdwalen. Maak je geen illusies: dit gebeurt heel vaak onbewust. Het kan een manier zijn om je te laten zien dat je zijn volledige aandacht hebt, zonder dat hij er bij stilstaat dat hij je aanstaart of net even iets te intens aankijkt.

2. Hij zet de eerste ‘stap’

Dit scenario komt vaak voor bij verlegen mensen die gevoelens voor elkaar hebben. Soms is de verlegenheid eenzijdig en weet hij niet hoe hij je moet benaderen, dus hij staart je daarom maar aan om je aandacht toch te trekken. Wat hij probeert te bereiken met de vaste, doordringende blik? Je laten weten dat hij geïnteresseerd is.

Meestal gebruiken mannen deze vorm van lichaamstaal als ze niet zeker weten of de vrouw tot wie ze zich aangetrokken voelen, geïnteresseerd is of niet. Of als er andere mensen aanwezig zijn die eigenlijk in de weg zitten, terwijl hij ondertussen de stap zelf niet durft te maken om naar je toe te gaan. Als de interesse wederzijds is, kun je uiteraard precies hetzelfde doen en hem diep aankijken.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

3. Hij wil gewoon aandacht

Mannen worden het liefst visueel geprikkeld en gebruiken daarom alle mogelijke middelen om dit te bereiken. Soms gebruiken ze een diepe en aanhoudende blik om ervoor te zorgen dat jij ze opmerkt. Dit komt vaak voor bij getrouwde mannen die gewoon even wat aandacht willen en kijken of ze nog goed in de markt liggen.

Sommige mannen maken het zelfs zo bont dat ze je onbeschaamd aankijken terwijl hun partner naast hun zit. Het oog wil ook wat en door je aan te staren doet hij in principe niets verkeerd. En toch prikkelt het.

4. Hij flirt met je

Oogcontact maken is één van de oudste trucs om te flirten. Hoewel de truc natuurlijk al eeuwenoud is, vereist het veel vertrouwen van de kant van de man. Hij is namelijk zo zelfverzekerd dat hij denkt dat zijn blik onweerstaanbaar is. Om dit te laten werken, moet er echter een soort chemie tussen jullie twee zijn. Om een langdurige gefixeerde blik te behouden moet hij af een toe een prikkeling krijgen door een blik of wellicht zelfs een glimlach terug. Voel je je aangetrokken tot hem? Dan hoef je alleen maar terug te kijken.

5. Hij is waarschijnlijk verliefd op je

Verlegen jongens hebben meestal moeite om letterlijk de ogen te sluiten voor meisjes tot wie ze zich aangetrokken voelen. Daarom ook de uitdrukking: ‘Hij heeft een oogje op je.’ De lange en diepe blik heeft daarom iets weg van nervositeit of onzekerheid. Deze man heeft misschien dus zelfs gevoelens voor je en probeert je dat te laten weten door je diep aan te staren.

Je hebt mogelijk al gemerkt dat wanneer jullie ogen elkaar ontmoeten, de man zich verward en druk begint te gedragen. Dit zijn meestal tekenen van verliefdheid en de blikken zijn het gevolg van een (nog) onbeantwoorde verliefdheid.

6. Hij wil seks

Stel je voor dat hij in het bijzijn van zijn of jouw vrienden direct tegen je zou zeggen dat hij seks met je wil. Dat zou natuurlijk tot wat ongewone taferelen leiden, maar door een zwoele blik kunnen zijn ogen jou ook vertellen wat hij wil — zonder dat mensen in jullie omgeving opspringen van verbazing. Stellen gebruiken het bijvoorbeeld ook graag om hun partners te laten weten dat ze in de stemming zijn voor een vrijpartij.

Het kan daarom ook een handig hulpmiddel zijn voor het voorspel om je op te winden en elkaar in de stemming te brengen. Als de diepe blik wordt opgevolgd met een daadwerkelijk gesprek, dan zul je al snel genoeg merken dat zijn woorden seksueel getint zullen zijn.

7. Hij is geobsedeerd door jou

Er is een duidelijke grens tussen liefde en obsessie. Sommige mensen hebben een obsessieve verliefdheid voor een ander en daarbij hoef je elkaar nog niet eens te kennen. In jouw geval is het mogelijk dat je persoonlijkheid zijn geest helemaal in beslag neemt en hem zo van slag maakt dat hij zichzelf niet kan stoppen om je aan te staren.

Obsessieve tekens zijn niet zo gemakkelijk te herkennen, maar het zou wel degelijk aan de orde kunnen zijn. Alles wat obsessief is, kun je het best uit de weg gaan en dat geldt dus ook voor deze man. Want hoewel sommige doordringende blikken heel erg prettig zijn, zijn anderen dat alles behalve.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie