Home Nieuws ‘September populairste maand om affaire te zoeken’

‘September populairste maand om affaire te zoeken’

1 minuten leestijd
0
datingsites open relatie

Vreemdgaan is van alle tijden. Dat weten we allemaal. Wat we niet weten is dat het in sommige tijden van het jaar vaker gebeurt dan gemiddeld. Er is namelijk één maand per jaar waarin meer mensen naar een affaire zoeken dan gebruikelijk. Wanneer? Dat heb je al gelezen in de titel: het is de maand september.

Althans, dat beweert Illicit Encounters, een datingsite voor vreemdgaan. Volgens de datingsite is september elk jaar verantwoordelijk voor een forse stijging in het aantal mensen dat op zoek is naar een affaire.

Seks-tember

De Britse tegenhanger van Second Love merkt op dat de golf aan nieuwe affairezoekers elk jaar plaatsvindt als de herfst in aantocht is. Het is de periode waarin mensen de zomervakantie achter de rug hebben en weer begonnen zijn met werken. Dit jaar verwacht de datingsite nog meer aanmeldingen vanwege het na-de-vakantie-effect. En dat effect zal dit jaar nog meer uitgesproken zijn na een lange periode van lockdowns en coronastress. We kunnen het ook niemand kwalijk nemen dat je je partner een beetje zat bent als je maandenlang aan dezelfde keukentafel hebt gewerkt.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Populaire maanden voor affaires

Hoewel affaires niet gekoppeld zijn aan een specifieke maand, zijn er wel maanden die populairder zijn dan anderen. September is volgens de datingsite de absolute topmaand voor affaires, gevolgd door januari en vervolgens februari. Dit zijn populairste maanden om je aan te melden op een affaire app. De minst populaire maanden zijn augustus, november en december.

Volgens onderzoek van de datingsite is het een feit dat mensen op zoek gaan naar een fling zodra ze weer aan het werk gaan. Zo komen affaires op het werk bijvoorbeeld vrij vaak voor. Van de 2.000 deelnemers aan het onderzoek zegt 78% dat de terugkeer naar kantoor en niet meer thuiswerken het veel gemakkelijker zal maken om een ​​affaire te hebben.

Tijdens de pandemie hebben veel ondervraagden hun relatie onder de loep genomen. Met 54% van de ondervraagden die zegt dit gedaan te hebben, is een derde van de vrouwen (34%) en iets minder mannen (32%) tot de conclusie gekomen dat ze minder passie voor hun partner voelen na zo lang samen thuis te zijn geweest.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Succesvol flirten: de beste manier om flirten die ‘elke keer’ werkt

Als je iemand om flirtadvies vraagt, dan krijg je nooit hetzelfde antwoord. En afhankelijk…