5 beste dating apps voor affaires

Michael Schouten
Door Michael Schouten
11 minuten leestijd

Marco Borsato en Maan, Dré Hazes en Imanuelle Grives; de lijst blijft niet beperkt tot deze namen. Allemaal zouden ze in het geheim een affaire hebben gehad: een geheime relatie waar hun partners niets vanaf wisten. Hoewel het vreemdgaan in veel gevallen niet wordt bewezen, omdat geen van de partijen het bevestigd, zijn affaires aan de orde van de dag.

Vanuit een moreel of ethisch oogpunt zijn affaires not done en dat maakt het hebben van een affaire niet bepaald makkelijk. Het dient in het geheim plaats te vinden zodat niemand het ontdekt. Het dubbelleven kan aan je gaan knagen. En het kan je leven op de kop zetten. Noem het dus maar gerust lastig, heel lastig.

Dat neemt niet weg dat veel mensen vast komen te zitten in relaties die gewoon niet werken. De relatie verbreken is geen optie, maar blijven investeren in de relatie ook niet. Of misschien wil je de relatie wel verbreken en is een virtuele flirt juist dat extra zetje dat nodig is om er een punt achter te zetten.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Wat de reden ook is, er is altijd een goede reden te verzinnen om een affaire te beginnen. Of die reden belangrijk genoeg is om daadwerkelijk vreemd te gaan, dat is aan jou. Maar als je het doet, doe het dan goed.

Dating apps voor affaires

Vraag degenen die gedurende hun affaire betrapt zijn en het antwoord is vaak hetzelfde: “Het begon met geruchten.” In de regel beginnen mensen hun affaires namelijk met iemand die ze kennen. Of van werk, of van sport, of door de ander in eigen stad te ontmoeten. Deze connectie van dezelfde stad en dezelfde kennissen heeft het grote nadeel dat affaires snel ontdekt kunnen worden, wanneer anderen onraad ruiken en de geruchtenmolen op gang komt.

Als dit geen scenario is waar je rekening mee wilt houden, dan ontkom je er niet aan om online een affaire te starten. Het is “veiliger” om niet betrapt te worden, laagdrempeliger en je kunt het afkappen wanneer je dat zou willen. Dating apps voor affaires zijn niet exclusief bedoeld voor mensen die willen vreemdgaan. Soms is flirten alleen al voldoende om die spanning terug in je leven te krijgen. Niets moet, alles mag; dat is de insteek van de affaire dating apps.

Wil je in het geheim chatten met andere getrouwde mensen? Zoek je meer spanning in je dagelijkse leven? En ben je van mening dat flirten niet alleen voor singles is bedoeld? Dan zou je kunnen overwegen om bij een van deze apps lid te worden. Dit zijn 5 dating apps voor affaires.

victoria milan

1. Victoria Milan

Herleef de Passie. Begin een affaire.” Met deze slogan is Victoria Milan al vele jaren actief in de wereld van online affaires. Naar eigen zeggen is het ’s werelds nummer 1 datingsite voor getrouwde mensen en mensen in een relatie. Met een astronomisch aantal geregistreerde gebruikers van maar liefst 7,4 miljoen leden zijn je in ieder geval genoeg mensen voorgegaan.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Aanmelden bij Victoria Milan is snel, gratis en discreet. Victoria Milan beschikbaar als iOS- en Android app, maar inloggen kan ook op de website.

App StoreGoogle Play

In tegenstelling tot veel andere apps voor affaires heeft Victoria Milan een aantal functies die de discretie behoorlijk helpen. Zo is Victoria Milan voorzien van een paniekknop: een altijd zichtbare PanicButton die je onmiddellijk doorverwijst naar een onschuldige website – voor wanneer je bijna betrapt wordt.

Daarnaast vraagt Victoria Milan niet om persoonlijke informatie, kun je foto’s vervagen en maskeren met behulp van fotobewerking, is er Autologout die je automatisch uitlogt en met ChatExpire worden chatberichten automatisch gewist na X seconden of minuten.

ashley madison

2. Ashley Madison

Het leven is kort. Heb een affaire.” We kennen de beroemdste affaire-slogan allemaal. Het is zelfs reden geweest voor de Nederlandse politiek om zich ermee te bemoeien. Ashley Madison verscheen als eerste op het wereldwijde toneel met datingsites voor affaires. Opgericht in 2001 lijkt het alweer een eeuw geleden dat Ashley Madison naam maakte als dé datingsite voor vreemdgaan, maar nog steeds is het een plek waar getrouwde mensen met elkaar flirten.

Aanmelden bij Ashley Madison is zo geregeld met slechts enkele basisinformatie die je kunt invullen. Ashley Madison beschikbaar als iOS- en Android app, maar inloggen kan ook op de website.

App StoreGoogle Play

Van alle dating apps voor affaires heeft Ashley Madison misschien wel het beste aanbod: een gratis volledig lidmaatschap voor vrouwen. Ja, het gebruik van de datingsite en app van Ashley Madison is voor vrouwen dus zonder enige vorm van kosten beschikbaar. Waarom ze dit doen? Om de verhouding man/vrouw wat eerlijker te verdelen. En dat heeft ertoe geleid dat deze verhouding op Ashley Madison beter is dan op de andere apps voor affaires.

Hoewel Ashley Madison een discutabel verleden heeft als het aankomt op privacy, heeft de huidige versie van de dating app geen tekortkomingen op het gebied van veiligheid. Discretie staat voorop, zo meldt Ashley Madison zelf, en de functies zijn stuk voor stuk ontworpen om je anonimiteit te waarborgen. Zo kun je een Ashley Madison-account niet koppelen aan social media en is het mogelijk om foto’s te verbergen.

second love

4. Second love

Flirten is niet alleen voor singles.” Komt de slogan je bekend voor? In Nederland staat online vreemdgaan bijna synoniem aan Second Love, de bekendste datingsite voor affaires. Dankzij de televisiereclames en radiospotjes is bijna iedereen bekend met de datingsite, wat heeft geleid tot een gestage toestroom van nieuwe bezoekers. Hoewel we het technisch gezien niet hebben over een app, is Second love wel bereikbaar via de browser op smartphone en tablet.

Aanmelden bij Second love is snel geregeld. Dit is echter enkel mogelijk op de website. Second love is niet beschikbaar als iOS- of Android app, maar enkel via de website.

App StoreGoogle Play

Second Love bestaat uit een wat traditionelere datingsite met profielen die je kunt benaderen. Als lid van de datingsite kun je een profiel aanmaken, foto’s toevoegen en gegevens van jezelf toevoegen zodat andere leden je kunnen vinden. Direct flirten met andere leden, die waarschijnlijk ook getrouwd zijn of zich in een relatie bevinden, is mogelijk door middel van het berichtensysteem. Daarnaast beschikt Second Love over een bruisende, actieve chat waar online leden met elkaar contact kunnen zoeken.

secretflirt

5. Secretflirt (SF)

Hoewel we het met Secretflirt weer om een website hebben, en niet zozeer een app, kan deze datingsite niet ontbreken in dit illustere rijtje met favorieten. De naam van Secretflirt zegt wat dat betreft eigenlijk al genoeg: flirten in het geheim. En laat dat nu precies zijn waar mensen naar op zoek zijn wanneer ze getrouwd zijn of zich in een relatie begeven. Secretflirt staat voor een anoniem en disreet platform die als doel heeft om mensen uit verschillende leefsituaties met elkaar in contact te brengen.

Aanmelden bij Secretflirt kan eenvoudig via de website. Zoals gezegd is Secretflirt niet beschikbaar als iOS- of Android app, maar het heeft wel een mobiele webapplicatie.

App StoreGoogle Play

Op Secretflirt zijn gebonden en niet-gebonden mensen te vinden. In sommige gevallen zijn deze op zoek naar een vriendschap plus, anderen hebben een open relatie en weer anderen hebben een ‘wat niet weet, wat niet deert’-afspraak met hun partner. Bij Secretflirt vindt alles plaats vanuit een beveiligde en anoniem omgeving zodat er niets wat je privacy kan schaden openbaar wordt gedeeld. Als het om affaires gaat, is dat immers wel het minimale wat je verwachten.

novamora

5. Novamora

Informeel daten met stijl.” Waar de eerstgenoemde dating apps zich specifiek richten op affaires, richt Novamora zich op een bredere groep mensen. Novamora is niet alleen voor potentiële vreemdgangers, maar voor iedereen die op zoek is naar een zogenoemde casual date: daten zonder liefde. Het is een vorm van ‘informeel daten’ voor sekscontacten met eigenlijk geen vaste regels, behalve natuurlijk dat je open en eerlijk blijft tegen anderen. Met meer dan 36 miljoen mensen die zich geregistreerd hebben op de app is er geen tekort aan gewillige singles en niet-singles.

Aanmelden bij Novamora is een fluitje van een cent: geef je voorkeuren en wensen, vul je gegevens in en je bent klaar om te daten. Novamora is beschikbaar als webapp, maar inloggen kan ook op de website.

App StoreGoogle Play

Met het grote aantal gebruikers is het niet verrassend dat deze datingsite al vele jaren bestaat. De oprichting van Novamora gaat terug naar het jaar 2017. In dit jaar begon Novamora als een datingsite voor casual daten, maar inmiddels is het al vele jaren beschikbaar als webapp – zowel voor Android-apparaten als voor iOS-toestellen.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Deel dit artikel
Geef je reactie