Ashley Madison

4 van 5

Stap in de wereld van discrete avonturen met Ashley Madison, dé app voor degenen die op zoek zijn naar een affaire buiten hun huwelijk. Het is spannend, behoorlijk stout en beschikbaar op je mobiel voor spontane flirts. Met privacy als het hoogste goed, is Ashley Madison jouw geheime wapen voor discrete ontmoetingen. Dompel je onder in een date-ervaring waar de grenzen vervaagd zijn, met Ashley Madison aan je zijde.

PluspuntenAnoniem en discreetGroot aantal ledenGeavanceerde zoekfunctie
MinpuntenHoge kostenWeinig NederlandersSlechte reputatie

“Life is short. Have an affair.” Met deze slogan promoot Ashley Madison het vreemdgaan al voor vele jaren. De datingsite is er voor alle singles en niet-singles die een affaire willen. Met uiteenlopende features om je privégegevens geheim te houden is anonimiteit een belangrijke factor.

Waar Ashley Madison vooral om bekend staat is het grote datalek waardoor miljoenen gebruikersgegevens gelekt zijn met alle gevolgen van dien. Om deze reden raden we voorlopig aan om niet lid te worden bij Ashley Madison maar een andere vreemdgaan datingsite te kiezen. Dit zijn drie andere datingsites voor een affaire:

Voor wie is het?

Wat je ook naar Ashley Madison brengt, je bent niet de enige die meer nodig heeft. De leden van Ashley Madison zijn single, getrouwd of in een relatie. Iedereen die op zoek is naar iets anders is welkom. Zo zijn er veel leden die een affaire willen, zonder medeweten van de partner, maar er zijn ook leden die iemand voor erbij zoeken. Of het nu een flirt is om je weer geliefd en aantrekkelijk te voelen of serieus wilt afspreken; het kan allemaal bij Ashley Madison. Het is er voor alle open-minded mensen die zich niet de mening van de maatschappij laat begrenzen. Iedereen heeft een andere reden om lid te worden bij een affaire datingsite zoals Ashley Madison maar de overeenkomst tussen iedereen is dat men op zoek is naar echte connecties.

Onze beoordeling van Ashley Madison

Duikend in de wereld van Ashley Madison, herinner ik me nog hoe nieuwsgierig en – ik geef het toe – een klein beetje opgewonden ik was. Gangbaar is het platform voor vreemdgaan niet, maar wat het voor spanning met zich mee zou brengen, dat intrigeerde. En zo begon mijn avontuur, een app vol mysterieuze karakters en internationale allure met menig gebruiker verspreid over de continenten.

Echter, mijn eerste horde om te overwinnen was – helaas – de prijs van het abonnement. Niet mals, moet ik zeggen, maar lust en liefde kan prijzig zijn. Dat neemt niet weg dat het blijkbaar alleen voor mannen geld kost en voor vrouwen niets. Niet helemaal eerlijk, maar ik snap waarom ze dat doen: om meer vrouwen naar de app te trekken. Van datingapps is bekend dat er meer mannen zijn en gratis lidmaatschappen voor vrouwen brengt dit scheve evenwicht misschien wat meer in balans.

Terwijl ik door de app scrolde, viel iets me op. Hoewel de app een ​​overvloed aan gebruikers op wereldwijde schaal leek te bieden – werkelijk elk land lijkt vertegenwoordigt – stuitte ik op bitter weinig Nederlanders. Daar was ik dan, een hoopvol romanticus vast in een lijst met profielen van internationale avontuurtjes. Soms verlang je gewoon eenvoudig naar het ouderwets, lokaal vertier.

Een ander punt van zorg was de echtheid van sommige profielen. Terwijl ik langs een lijst met schijnbaar perfecte matches ging, begon ik sommige profielen in twijfel te trekken – hun foto’s leken te goed om waar te zijn en hun teksten net iets te algemeen. In een app waar de gebruiker op zoek is naar de opwinding van de verboden vrucht, leek het ontmaskeren van valse profielen bijna een extra laag in het spel.

Ashley Madison is een datingapp vol internationale verleidingen, maar het is ook een app die helaas steken laat vallen in haar gebruikersbestand, profielenkwaliteit en kosten. Maar wie weet, misschien is dit alles onderdeel van de attractie, de charme van dit type datingapp waar anonimiteit hoog in het vaandel staat. Want zeg nu zelf, het avontuur van daten voor vreemdgaan zit meestal niet in de eindbestemming, maar in de reis.

Beoordeling vond plaats in september 2023 door Thomas Lammers.

Hoe werkt Ashley Madison?

Ten eerste dien je een account aan te maken bij Ashley Madison. Dit kan niet met Facebook inloggen, maar alleen met je gegevens en email adres. Eenmaal je e-mailadres bevestigd kun je direct beginnen met het invullen van je profiel en foto’s toevoegen. Wil je niet volledig in beeld? Ashley Madison geeft je de mogelijkheid om je profielfoto te bedekken met een masker of te blurren. Dit voorkomt dat je herkenbaar in beeld komt. In alle andere opzichten werkt de datingsite zoals je verwacht. Je kunt bij je in de buurt zoeken naar leden met de ‘Discover’-functie.

Met behulp van de filters kun je je wensen aanpassen zodat alleen de personen getoond worden waar je mogelijk interesse in hebt. Zo kun je een leeftijdsbereik invullen, binnen een bepaalde afstand zoeken, laatste log in-tijd en nog veel meer. Je kunt zelfs zoeken op single of gebonden mannen en vrouwen. Wanneer je de filters hebt ingesteld, worden profielen weergegeven die aan die voorkeuren voldoen – zoals op deze manier:

ashley madison profielen

Priority Man

Wil je meer contacten? Of beter opvallen in de lijsten met profielen? Met de ‘Priority Man’-functie van Ashley Madison markeer je je profiel zodat je beter opvalt. Dit helpt je om je profiel te onderscheiden van de concurrentie.

Gratis voor vrouwen

Voor vrouwen die op zoek zijn naar mannen, is Ashley Madison gratis. Vrouwen die op zoek zijn naar vrouwen, en mannen die op zoek zijn naar vrouwen of mannen, kunnen zich aanmelden voor een gratis lidmaatschap om de website uit te proberen. Het is voor hen echter niet gratis. Wanneer zij met iemand willen chatten zijn credits vereist of een abonnement. Met een gratis lidmaatschap kun je alleen profielen bekijken, foto’s delen en knipogen versturen.

Bekijk het aanbod

Credits

Anders dan veel andere datingsites werkt Ashley Madison met credits. Het systeem is gebaseerd op credits waarmee je gesprekken kunt starten. Een eerste bericht versturen kost bijvoorbeeld 8 credits. Geef het eerste bericht prioriteit – waardoor het voorrang krijgt boven berichten van anderen – en het kost 13 credits. Alle daaropvolgende berichten zijn wel gratis. Met de credits krijg je toegang tot meer functies van de datingsite. Zo kun je dit doen met de credits:

  • 8 credits om via bericht contact te leggen met een vrouwelijk lid.
  • 13 credits om een vrouwelijk lid via een bericht met prioriteit te contacteren.
  • 5 credits om verzamelberichten te openen.
  • AshleyGifts (virtuele geschenken) zijn beschikbaar voor 20, 30 en 50 credits.
  • Chat sessie van 30 minuten = 30 credits.
  • Chat sessie van 60 minuten = 50 credits.

ashley madison credits

Member Initiated Contact

Een van de betaalde abonnementen van Ashley Madison is Member Initiated Contact, ook wel afgekort tot MIC. Dit abonnement wordt alleen aangeboden aan degenen die berichten versturen op basis van credits. Met deze functie kun je gratis berichten lezen en beantwoorden die door vrouwelijke leden zijn begonnen. Je credits worden alleen gebruikt als je zelf de eerste stap zet en contact legt. Als je geen credits meer hebt, kun je zonder extra kosten blijven chatten met leden waarmee je eerder contact hebt opgenomen.

Op het moment van aankoop van credits op Ashley Madison krijg je de mogelijkheid om een ​​gratis proefperiode van 30 dagen Member Initiated Contact uit te proberen. Als je ervoor kiest om je abonnement niet op te zeggen vóór het einde van de gratis proefperiode, dan gaat het over in een maandelijks abonnement. Dit abonnement kent een tarief van € 28,50 per maand.

Message Plus

Wanneer je een creditpakket koopt, krijg je 30 dagen gratis Message Plus. Met Message Plus kun je ontvangen verzamelberichten lezen en beantwoorden zonder je credit-tegoed te gebruiken. Als je geen credits meer hebt, kun je tegen extra kosten blijven chatten met leden waarmee je contact hebt. Er is echter wel iets om niet te vergeten: als je Message Plus niet opzegt vóór het einde van de gratis proefperiode, blijf je maandelijks betalen voor het gebruik van Message Plus. Kortom, Message Plus is de eerste maand gratis, maar daarna gaat het over in een maandelijks abonnement – vergelijkbaar met Member Initiated Contact.

Als je de verlenging van dit abonnement wilt annuleren, ga je naar ‘Purchases’-pagina vanuit de accountinstellingen. Deze Message Plus-functie kan op elk moment worden geannuleerd.

Geschiedenis

Toen Ashley Madison in 2001 werd opgericht, en online dating in het algemeen zich nog maar in de startfase bevond, waren er niet veel plekken voor anoniem daten. Er waren weliswaar anonieme chatsites, maar de doelgroep van deze websites was heel anders. Datingsites voor affaires en buitenechtelijke relaties bestonden toen nog niet.

Ashley Madison was met de introductie van haar datingsite één van de eerste partijen om dit gat op te vullen. Een affaire met iemand van het werk beginnen is voor veel mensen te risicovol en daarom gaat men online en anoniem op zoek. Ashley Madison maakte dit al vroeg na de start van dit millennium mogelijk waarna het snel uitgroeide tot de wereldwijde leider in deze niche. Waar het ooit begon als een datingsite exclusief voor getrouwde mensen is de aanpak ontwikkeld waardoor nu ook singles en mensen die niet getrouwd zijn toegelaten worden.

Bezoek Ashley Madison

Ashley Madison behaalde in 2015 de headlines doordat hackers alle gebruikersdata hadden gestolen.1 Deze data omvatte allerlei persoonlijke gegevens zoals e-mail adressen, namen, woonadressen, seksuele voorkeuren en fantasieën en creditcard informatie. Al deze gegevens kwamen in handen van een hackersgroep die kort na de inbraak dreigden met openbaarmaking van deze data.

Het resultaat van dit datalek was dat veel gebruikers door vrienden, kennissen en collega’s ontdekt werden met vele scheidingen als gevolg. Bovendien bleek door dit lek dat veel accounts van vrouwen nep waren en dat verwijderde profielen niet echt uit de database verwijderd waren.2

Over Ashley Madison

In Nederland is het nieuws over Ashley Madison tegenwoordig al lang gedoofd. De datingsite is niet meer op televisie in reclames te zien of op de radio te horen. Dat neemt niet weg dat deze vreemdgaan datingsite zich nog steeds op Nederland richt, getuige de Nederlandse versie van de datingsite. De eigenaar van Ashley Madison was Avid Life Media Inc dat in 2016 de naam veranderd heeft naar Ruby Corp. Dit bedrijf is in Canada gevestigd en was eerder ook eigenaar van HotOrNot, voordat Badoo deze datingsite overnam.

Beoordeel Ashley Madison

Alle beoordelingen van Ashley Madison

3,2
Rated 3,2 out of 5
3,2 van 5 sterren (op basis van 5 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed20%
Gemiddeld80%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Gemengde gevoelens

Rated 3,0 out of 5
23 mei 2024

Ik heb gemengde gevoelens over deze app. Het heeft me geholpen om mensen te ontmoeten maar ik ben niet helemaal tevreden met de ervaring

Nachtuil
Gecontroleerd

Overweldigend

Rated 3,0 out of 5
20 mei 2024

AM is overweldigend met opties. Soms moeilijk om de juiste persoon te vinden. Wat je hier in ieder geval niet vindt zijn veel Nederlanders. Die zitten er nauwelijks op

Tim NL
Gecontroleerd

Beperkte functies

Rated 3,0 out of 5
15 mei 2024

Ik vind dat deze app beperkte functies heeft in vergelijking met andere datingapps. Het zou leuk zijn om meer opties te hebben

Luuk
Gecontroleerd

Spannende avonturen

Rated 3,0 out of 5
6 mei 2024

Discretie is er belangrijk en ik voel me wel veilig en geheim op deze app. Veel keuze, maar wees duidelijk over wat je zoekt. Sommige mensen zijn hier echt voor de spanning, anderen voor meer. Zolang je open en eerlijk bent, zijn er mogelijkheden

Joris B
Gecontroleerd

Discreet en betrouwbaar

Rated 4,0 out of 5
21 april 2024

Ik waardeer de discretie van deze app. Het heeft me geholpen om mijn privacy te behouden tijdens het daten. Je kunt veel dingen instellen en ze vragen niet zo veel van je

IndoorV
Gecontroleerd