Home Ashley Madison

Ashley Madison

“Life is short. Have an affair.” Met deze slogan promoot Ashley Madison het vreemdgaan al voor vele jaren. De datingsite is er voor alle singles die een affaire willen. Met uiteenlopende features om je privégegevens geheim te houden is anonimiteit een belangrijke factor. Waar Ashley Madison vooral om bekend staat is het grote datalek waardoor miljoenen gebruikersgegevens gelekt zijn met alle gevolgen van dien. Er zijn zelfs incidenten met zelfmoord bekend als resultaat van de gelekte gegevens en de openbaarmaking ervan. Om deze reden raden we voorlopig aan om niet lid te worden bij Ashley Madison maar een andere vreemdgaan datingsite te kiezen. Dit zijn drie andere datingsites voor een affaire:

Hoe werkt Ashley Madison?

Ten eerste dien je een account aan te maken bij Ashley Madison. Dit kan niet met Facebook inloggen maar alleen met je gegevens en email adres. Eenmaal je email adres bevestigd kun je direct beginnen met het invullen van je profiel en foto’s toevoegen. In dit opzicht werkt de datingsite zoals je verwacht. Je kunt bij je in de buurt zoeken naar leden maar ook kun je swipen als je iemand leuk vindt. Met behulp van de filters kun je je wensen aanpassen zodat alleen de personen getoond worden waar je mogelijk interesse in hebt. Anders dan veel andere datingsites maakt Ashley Madison geen gebruik van maandelijkse lidmaatschappen. Het systeem is gebaseerd op credits waarmee je gesprekken kunt starten. Om een gesprek te beginnen met een ander lid is een betaling van vijf credits vereist. Alle daaropvolgende berichten zijn gratis. Met de credits krijg je toegang tot meer functies van de datingsite. Zo kun je met de credit ook een real-time chat kopen voor een bepaalde tijd.

ashley madison app

Voor wie is het?

Wat je ook naar Ashley Madison brengt, je bent niet de enige die meer nodig heeft. De leden van Ashley Madison zijn single, getrouwd of in een relatie. Iedereen die op zoek is naar iets anders is welkom. Zo zijn er veel leden die een affaire willen, zonder medeweten van de partner, maar er zijn ook leden die iemand voor erbij zoeken. Of het nu een flirt is om je weer geliefd en aantrekkelijk te voelen of serieus wilt afspreken; het kan allemaal bij Ashley Madison. Het is er voor alle open-minded mensen die zich niet de mening van de maatschappij laat begrenzen. Iedereen heeft een andere reden om lid te worden bij een affaire datingsite zoals Ashley Madison maar de overeenkomst tussen iedereen is dat men op zoek is naar echte connecties.

Geschiedenis

Toen Ashley Madison in 2001 werd opgericht en online dating in het algemeen zich nog maar in de startfase bevond waren er niet veel plekken voor anoniem daten. Er waren weliswaar anonieme chatsites maar de doelgroep van deze websites was heel anders. Datingsites voor affaires en buitenechtelijke relaties bestonden toen nog niet. Ashley Madison was met de introductie van haar datingsite één van de eersten om dit gat op te vullen. Een affaire met iemand van het werk beginnen is voor veel mensen te risicovol en daarom gaat men online en anoniem op zoek. Ashley Madison maakte dit al vroeg na de start van dit millennium mogelijk waarna het snel uitgroeide tot de wereldwijde leider in deze niche. Waar het ooit begon als een datingsite exclusief voor getrouwde mensen is de aanpak ontwikkeld waardoor nu ook singles en mensen die niet getrouwd zijn toegelaten worden.

Bezoek Ashley Madison

Ashley Madison behaalde in 2015 de headlines doordat hackers alle gebruikersdata hadden gestolen1. Deze data omvatte allerlei persoonlijke gegevens zoals e-mail adressen, namen, woonadressen, seksuele voorkeuren en fantasiën en creditcard informatie. Al deze gegevens kwamen in handen van een hackersgroep die kort na de inbraak dreigden met openbaarmaking van deze data. Het resultaat van dit datalek was dat veel gebruikers door vrienden, kennissen en collega’s ontdekt werden met vele scheidingen als gevolg. Bovendien bleek door dit lek dat veel accounts van vrouwen nep waren en dat verwijderde profielen niet echt uit de database verwijderd waren2.

Over Ashley Madison

In Nederland is het nieuws over Ashley Madison tegenwoordig al lang gedoofd. De datingsite is niet meer op televisie in reclames te zien of op de radio te horen. Dat neemt niet weg dat deze vreemdgaan datingsite zich nog steeds op Nederland richt, getuige de Nederlandse versie van de datingsite. De eigenaar van Ashley Madison was Avid Life Media Inc dat in 2016 de naam veranderd heeft naar Ruby Corp. Dit bedrijf is in Canada gevestigd en was eerder ook eigenaar van HotOrNot, voordat Badoo deze datingsite overnam.