e-Matching opzeggen: hoe kun je je e-Matching profiel verwijderen?

Michael Slender
Door Michael Slender
6 minuten leestijd

Als de ‘datingsite voor hoger opgeleiden’ is e-Matching een van de bekendere datingsites in deze niche. Het richt zich uitsluitend op singles met een HBO en academisch niveau wat betekent dat de gemiddelde gebruiker aardig intelligent is. En dat betekent dat we eigenlijk niet uit hoeven te leggen waarom een profiel verwijderen zo belangrijk is – zo ook je profiel bij e-Matching.

Of je nu succes hebt gehad bij e-Matching of juist je match niet hebt gevonden: aan alles komt een eind. Zo ook aan je verblijf op het e-Matching platform. Waar de meeste mensen ervoor kiezen om ‘gewoon niet meer in te loggen’, weten anderen dat het altijd verstandig is om je profiel te verwijderen. Waarom?

Een datingprofiel kan lange tijd blijven bestaan, zelfs als je dan al lang een nieuwe vlam hebt gevonden. En stel je eens voor wat de reactie van hem of haar zou zijn als bekend wordt dat je nog een “actief” profiel hebt bij e-Matching? We weten allemaal dat niet-verwijderde datingprofielen voor kopzorgen kunnen zorgen als een nieuwe partner erachter komt. Maar toch verzaken de meeste singles door oude datingprofielen niet te verwijderen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Zoals je kunt begrijpen, is het verstandig om e-Matching op te zeggen en dat op de juiste manier te doen. Het voorkomt immers allerlei onnodige situaties die kunnen uitlopen op vertrouwenskwesties. Dat is wat niemand wil, vooral niet als het voorkomen kan worden. Als je er klaar voor bent om vaarwel te zeggen tegen e-Matching, dan lees je hier hoe je dat doet.

Bezoek de website

De eerste stap in het verwijderen van je e-Matching profiel is het bezoeken van de website op www.e-matching.nl. Opzeggen is namelijk alleen mogelijk als je nog toegang hebt tot je e-Matching-account. Mocht je je wachtwoord vergeten zijn, dan kun je deze opnieuw aanvragen.

e-Matching verwijderen

Zodra je bent ingelogd op de e-Matching website, tik je rechtsboven op Mijn e-matching. Er wordt een dropdown-menu getoond waarna je op Mijn profiel tikt. De pagina waarop je terechtkomt toont de informatie over de instellingen van je account en lidmaatschap bij e-Matching. Scrol naar beneden en helemaal onderaan staat een link met Uitschrijven. Tik op de link en je wordt naar een pagina geleid waar je je e-Matching-profiel kunt verwijderen.

  1. Tik op Mijn e-Matching
  2. Tik op Mijn profiel
  3. Scrol naar beneden
  4. Tik op Uitschrijven
  5. Zet een vinkje voor ‘Ja, verwijder mijn inschrijving en profiel’.
  6. Vul de reden voor de opzegging in.
  7. Tik op uitschrijven

verwijderen e-matching

‘Passief’ lid blijven?

In tegenstelling tot veel andere datingsites, verwijdert e-Matching alle inactieve profielen als deze lange tijd niet zijn ingelogd. Als je ‘Passief’ lid bent en 32 weken niet inlogt, dan wordt je profiel automatisch verwijdert. Mocht je het profiel tijdelijk willen verwijderen, omdat het nu even niet uitkomt, dan zou je het profiel ook kunnen verbergen voor andere leden. Het profiel is dan onzichtbaar voor anderen, waarbij er de mogelijkheid is om de reacties volledig uit te zetten.

e-Matching heeft het liefst dat je zo lang mogelijk lid blijft, ook al ben je inactief op de datingsite. Uiteraard hopen ze dat je uiteindelijk weer terugkeert. Door je profiel onzichtbaar te maken, is het alsof je profiel niet meer bestaat. Je gegevens, profiel en lidmaatschap worden dan echter wel bewaard. Mocht je op een later moment meer tijd hebben voor je liefdesleven, dan zou je dus snel weer actief kunnen zijn op e-Matching.

Betalingen stopzetten

Wanneer je ervoor gekozen hebt om maandelijks te betalen voor je lidmaatschap bij e-Matching, dan wordt je abonnement automatisch met een maand verlengd. Deze automatische verlenging stopt automatisch wanneer je je profiel verwijdert. Kortom, als je het profiel verwijdert, dan wordt de machtiging tot automatische incasso ook ingetrokken en wordt er dus geen nieuwe incasso meer gedaan.

Parship

Alternatief voor e-Matching

e-Matching is een vrij kleine, maar populaire datingsite in Nederland voor hoger opgeleiden. Misschien ben je lid geworden van e-Matching en blijken er helemaal niet zoveel singles te zijn die bij je in de buurt wonen? Een alternatief voor e-Matching is de datingsite Parship. Dit is de grootste datingsite in Nederland op het gebied van serieuze, duurzame relaties.

Bekijken op Parship

Veelgestelde vragen

Wordt mijn e-Matching profiel verwijderd als ik de app verwijder?

Nee, je e-Matching profiel blijft actief. Andere leden kunnen je profiel bekijken en erop reageren. Pas na 32 weken van inactiviteit wordt je profiel automatisch verwijderd.

Ben ik alle contacten kwijt na het verwijderen?

Ja, je volledige account wordt verwijderd. Dit betekent dat alle berichten, foto’s en ingevulde informatie op je profiel voorgoed verloren gaan.

Kan ik ooit weer een nieuw profiel creëren?

Ja, je kunt op elk moment een nieuw profiel aanmaken. Na het verwijderen kun je direct weer een nieuwe profiel creëren.

Stopt de automatische incasso na het verwijderen?

Ja, e-Matching trekt machtiging tot automatische incasso in en er wordt geen nieuwe incasso meer gedaan.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie