e-Matching

4 van 5

E-Matching is je nieuwe bondgenoot in de zoektocht naar liefde. Deze datingapp richt zich op hoogopgeleiden die op zoek zijn naar een stabiele en serieuze relatie. Met een uitstekende balans tussen gebruiksvriendelijkheid en diepteanalyse, zorgt e-Matching ervoor dat je matches vindt die écht bij je passen. Drop de sportschoolselfies en wees klaar voor diepgaande gesprekken en betekenisvol daten.

PluspuntenGericht op serieuze singlesVeilig en betrouwbaar platformBreed scala aan filters
MinpuntenHoog membership tariefBeperkt aantal functiesNiet geschikt voor casual dating

“Dating voor hoger opgeleiden. Durf jij het aan?” Waarschijnlijk heb je deze wervende tekst wel eens voorbij horen komen op televisie of radio. Het is de uitdrukking waar datingapp e-Matching al vele jaren mee adverteert.

Met een kleine doelgroep, de hoger opgeleide single, is het doel simpel: ervoor zorgen dat je alleen maar singles van een vergelijkbaar hoog niveau tegenkomt. Want zeg nu zelf, communiceren en je gevoelens delen gaat veel makkelijker als jij en de ander op hetzelfde niveau denken. Datingsite e-Matching brengt deze singles bij elkaar; of je nu op zoek bent naar een hetero-, gay- of lesbische relatie. Er is voor ieder wat wils op de datingsite, zolang je maar een hoog opleidingsniveau hebt.

Hoe werkt e-Matching?

Het e-Matching platform is gebaseerd op de werkwijze van een traditionele datingsite. Dat wil zeggen: singles die zichzelf op profielen presenteren en zoekopdrachten gebruiken om elkaar te vinden. Je kan niet naar links en rechts swipen en ook is er geen match vereist om elkaar aan te spreken.

Inschrijven op e-Matching is eenvoudig met slechts enkele vragen die worden gesteld om je aanmelding af te ronden. En het mooiste is: het is volledig gratis om een account aan te maken. Na de afronding van de registratie kun je direct beginnen met de creatie van je profiel. Vul je kenmerken in, een stukje over jezelf, voeg je beste foto’s toe en je bent ready to go.

Zoals je een eigen profiel hebt bij e-Matching hebben anderen dat ook. En zo is het mogelijk dat je elkaar kunt vinden op het platform, door te zoeken op kenmerken zoals leeftijd en locatie. Een cruciaal onderdeel daarin is het zoekprofiel die je invult: de wensen en eisen die je stelt aan een potentiële partner. Heb je je perfecte match gevonden? Dan begint het datingspel bij het verzenden van een eerste bericht. Dit is een korte samenvatting van de werkwijze van e-Matching, maar we leggen het nu ook in detail uit.

Bekijken op e-Matching

Registreren

Om lid te worden van e-Matching ontkomt niemand eraan om zich te registreren. Dit is de eerste stap die alle leden zetten om zich beschikbaar te stellen voor hoger opgeleiden dating. Een account aanmaken is binnen enkele seconden geregeld, omdat e-Matching alleen je basisgegevens vraagt tijdens de registratie. Dat zijn je geslacht, wie je zoekt, zelfbedachte nickname, e-mailadres en je echte naam die overigens onzichtbaar is voor andere leden. Je nickname is de naam die anderen op het platform zien.

Geen connectie met social media

Terwijl de meeste datingapps de link leggen met een social mediaplatform, doet e-Matching dat niet. Er is helemaal geen connectie met sociale netwerken, omdat e-Matching geen gebruik maakt van inloggen met Facebook, LinkedIn of Google. Doordat deze manieren van inloggen niet worden aangeboden, duurt de registratie ietwat langer. Aan de andere kant komt dit de privacy wel ten goede.

Met de simpele registratie achter de rug wordt je profiel klaargezet om ingevuld te worden. Want na de registratie kun je meteen inloggen en ben je actief op de datingsite, terwijl je profiel nog volledig leeg is – zonder foto’s en andere informatie over jezelf. Na de registratie begint iedereen als Passief Lid, een naam voor het gratis lidmaatschap van e-Matching.

e-matching app

Profiel invullen

Met een klassieke methode van daten is je datingprofiel bij e-Matching het allerbelangrijkste onderdeel. Het is alles wat anderen van je zien: van je kenmerken en informatie over wie je bent tot de beelden waarop je jezelf tentoonstelt. De datingprofielen zijn de basis van e-Matching, wat ook meteen een waarde toekent aan de inhoud van de profielen.

Geef je geen aandacht aan je profiel? Dan krijg je nauwelijks of geen aandacht van de e-Matching-leden. Perfectioneer je het datingprofiel om de meest elegante, aantrekkelijke versie van jezelf te tonen? Dan maak je indruk op de leden van e-Matching. En dat is nodig, want alle profielen concurreren met elkaar om de aandacht van de andere leden. Je kunt maximaal 5 foto’s plaatsen en dit zijn de voorwaarden die gesteld worden aan je profielfoto:

 • Je bent het hoofdonderwerp van de foto.
 • Je gezicht is herkenbaar.
 • Geen andere mensen herkenbaar in beeld.
 • Geen erotische uitstraling.
 • Geen collage.
 • Geen sterk bewerkte foto.

Wanneer je profiel compleet is ingevuld, kun je het publiceren en bereikbaar maken voor bezoekers. Maar dit neemt wel wat tijd in beslag, want alle profielen worden eerst handmatig gekeurd door de medewerkers van e-Matching – voordat ze gepubliceerd worden. Waarom? Omdat het de kwaliteit van de hoogwaardige, goed opgeleide singles waarborgt.

De controle zorgt ervoor dat alle profielen aan een bepaalde vorm van kwaliteit voldoen, bijvoorbeeld dat de foto’s aan de foto-eisen voldoen en er geen ongewenste teksten in verwerkt zijn. En natuurlijk helpt de controle ook om nepprofielen tegen te houden. Als je je profiel naar waarheid invult, dan is er niets om je zorgen over te maken: het is dan slechts een kwestie van tijd voor je profiel wordt gepubliceerd.

Zoekprofiel

In je zoekprofiel kun je aangeven naar wie je op zoek bent. Is het een man of vrouw, uit welke regio moet de persoon komen en zijn er nog andere wensen? In je zoekprofiel geef je aan hoe je perfecte partner volgens jou hoort te zijn. De singles op e-Matching die aan deze criteria voldoen worden aan je getoond in de zoekresultaten. Terwijl veel apps zich volledig toeleggen op swipen is dat bij e-Matching geen optie.

Wat het contact betreft is het heel simpel. Vind je iemand leuk? Of wil je meer over iemand te weten komen? Verstuur dan een bericht. Met behulp van je inbox blijf je op de hoogte van je berichten. Mocht je het aandurven, dan kun je ook videochatten met je contacten op e-Matching.

“Er zijn veel schreeuwerige datingsites, maar e-Matching blijft trouw aan een rustig format.” – Lasly, e-Matching lid

Second Opinion

Kun je wel wat hulp gebruiken bij je datingcarrière? Een DatingPro van e-Matching kan hulp bieden in de vorm van persoonlijke begeleiding. De DatingPro bekijkt je profiel en brengt je volledige verblijf op het platform in kaart. Wat kan er beter en wat zou je moeten veranderen? Om een advies te geven kijkt de professional naar:

 • Je foto’s
 • Je eigen profiel en tekst
 • Je zoekprofiel en tekst
 • Je laatste zoekopdrachten
 • Je berichten

Met een aantal gerichte adviezen geeft de Second Opinion je de kans om jezelf te verbeteren. En natuurlijk om meer succes te hebben op het platform. De Second Opinion is beschikbaar tegen een eenmalige vergoeding van € 24,95.

Speeddaten

Waar veel datingsites en apps zich volledig richten op het online aanbod van diensten, gaat e-Matching een stapje verder met de speeddate-evenementen. In samenwerking met grote speeddate-aanbieders biedt e-Matching alle leden de mogelijkheid om mee te doen met een speeddate. Soms zijn het videospeeddate die vanuit huis kunt hebben, maar in de meeste gevallen zijn het speeddates op locatie.

Een speeddate-avond kost 29,99 euro – inclusief welkomstdrankje en hapjes. En vind je niemand op de avond die je opnieuw zou willen zien? Dan mag je de volgende keer gratis deelnemen.

Voor wie is het?

De rollen binnen relaties zijn door de jaren heen veranderd. Wat ooit een ’traditionele’ rol binnen een huishouden was, wordt nu als verouderd en ouderwets gezien. Deze rollen zijn beïnvloed door vele factoren – waarbij het volgen van hoger onderwijs door zowel mannen als vrouwen als de grootste reden wordt genoemd.

Midden vorige eeuw was het nog heel normaal voor vrouwen om thuis te blijven, kinderen op te voeden en niet buitenshuis te werken. Tenzij er een man ontbrak, was het niet de taak van vrouwen om ambitieus een carrière na te streven. Dat is nu wel anders, omdat vrouwen de mannen niet alleen op opleidingsgebied hebben ingehaald, maar ze inmiddels ook succesvoller zijn in het onderwijs dan mannen. Deze hoogopgeleide vrouwen zoeken vaak een man van een vergelijkbaar niveau, maar dat blijkt niet zo eenvoudig. Onderzoeken tonen bovendien aan dat vrouwen meer interesse tonen in mannen met een hogere opleiding.

“De datingsite waar hbo’ers en academici een vaste relatie vinden.” – e-Matching

Daten bij e-Matching

Al sinds jaar en dag is e-Matching alleen toegankelijk voor hoger opgeleiden. Dat wil zeggen, een opleidingsniveau van hbo of hoger. Dating voor hoger opgeleiden kan het idee geven dat het volledig om intelligentie gaat, maar niets is minder waar. Hoewel e-Matching een aantal van de slimste en best ontwikkelde mannen en vrouwen van Nederland in het aanbod heeft, zijn het geen snobistische mensen die zich ‘te goed’ vinden voor anderen. Ze zoeken alleen iemand van hun eigen niveau, die bij hen past en begrijpt – en opleidingsniveau speelt daar een grote rol in.

Het e-Matching platform is geschikt voor singles die ingeburgerd zijn in het leven, een hogere opleiding hebben genoten en geen spelletjes willen spelen. Het is niet voor one-night stands of friends with benefits; e-Matching is voor vaste relaties voor hoger opgeleiden, zo zegt het zelf.

Met andere woorden, de e-Matching app en website zijn geweldig voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame relatie, maar het is niet geweldig voor mensen die op zoek zijn naar casual daten en losse contacten. Alleen hoger opgeleide singles van minimaal 18 jaar die op zoek zijn naar een vaste relatie zijn welkom op de website.

Onze beoordeling van e-Matching

Hier sta ik dan, gewapend met niets meer dan mijn smartphone en e-Matching, op een avontuur naar online liefde. Nieuwsgierig, dat ben ik zeker, vooral omdat e-Matching zich specifiek richt op hoger opgeleiden. Het geeft me een fijn gevoel te weten dat er gelijkgestemde singles op me wachten.

Ja, er hangt een prijskaartje aan dit avontuur. Het abonnement van e-Matching is niet goedkoop. Maar laten we wel wezen, liefde – als je het vindt – is onbetaalbaar, toch? En ik ben bereid om risico’s te nemen, zelfs als het om daten gaat. Een investering in mijn toekomstige liefdesleven? Misschien wel de beste uitgave van deze maand.

Qua gebruiksvriendelijkheid doet de app een beetje denken aan een oude Opel Corsa in een wereld van Tesla’s. Het is niet de meest moderne app, maar het heeft wel een bepaalde charme. En laten we eerlijk zijn, het navigeert nog steeds prima. Authentiek en simpel, zo zou ik het noemen.

Tijdens het chatten merkte ik hoe comfortabel ik me voelde. De gesprekken waren natuurlijk, niet geforceerd – het digitale contact voelde echt en vertrouwd. Het zegt iets over de sfeer van de app. Een extra bonuspunt? Dit is een oer-Hollands product, mensen. In een wereld waarin internationale datingapps de markt domineren, houdt e-Matching stand. De wetenschap dat het van Nederlandse bodem komt geeft toch een moment van Nederlandse trots.

Toch is er ruimte voor verbetering. E-Matching, geef jezelf eens een moderniseringsupdate. Tijd om de oude Corsa in te ruilen voor een gloednieuwe Tesla. Maar zelfs met dat minpuntje kan ik met volle overtuiging zeggen: mijn ervaring was ontzettend positief. Het was een avontuurlijke tocht, een beetje uitdagend, maar wel charmant. Is dat niet precies wat we zoeken in de liefde?

Beoordeling vond plaats in september 2023 door Michelle Mulder.

Gratis en betaald

De e-Matching datingsite is gratis – tot op een bepaalde hoogte. Elke inschrijving begint met een Passief lidmaatschap. Daarmee kun je zonder kosten registreren, een eigen profiel aanmaken, foto’s uploaden en zoeken naar andere hoogopgeleide singles. Tot zover is er geen verschil met het betaalde lidmaatschap. Het enige verschil met het Actief lidmaatschap is dat je als Passief lid niet niet zelf het initiatief tot een contact kunt nemen.

Als je benaderd wordt door een Actief lid, kun je wel een bericht terugsturen. Je kunt als gratis lid maximaal 5 berichten per dag beantwoorden. Een kort gesprek, meer zit er niet in als Passief lid bij e-Matching. Wanneer je onbeperkt berichten wilt versturen en zelf anderen wilt benaderen, is een Actief lidmaatschap nodig.

Meer informatie

Actief lidmaatschap

Om effectief te daten bij e-Matching is een Actief lidmaatschap nodig, het betaalde lidmaatschap van de datingsite. Dit is een doorlopend abonnement dat automatisch wordt verlengd, totdat je je e-Matching profiel opzegt. Het Actief lidmaatschap is beschikbaar met een looptijd van 1, 3, 6 en 9 maanden. Zoals standaard is in de online datingindustrie geldt dat hoe langer de termijn waarvoor je dit lidmaaatschap neemt, hoe goedkoper het lidmaatschap per maand is. Dit zijn de kosten van een Actief lidmaatschap:

 • 1 maand voor € 19,95
 • 3 maanden voor € 49,95 (€ 16,65 p/m)
 • 6 maanden voor € 79,95 (€ 13,33 p/m)
 • 9 maanden voor € 99,95 (€ 11,11 p/m)

app logo

App en website

Hoe populair een datingsite ook is, het ontkomt niet aan de wens van de singles om ook beschikbaar te zijn op een smartphone. Gelukkig is e-Matching met de tijd meegegaan en heeft het uiteraard een handige app beschikbaar gesteld voor de leden. De app is beschikbaar voor alle Android en iOS-apparaten. In de app kun je zo’n beetje alles doen wat ook via de website kan, met het grote voordeel van de app dat het je de mogelijkheid geeft om altijd en overal op de hoogte te blijven. Het downloaden van de app is mogelijk via de website van e-Matching, maar ook in de appstores van Google Play en Apple.

App StoreGoogle Play

Privacy en veiligheid

E-Matching heeft een certificaat van Thuiswinkel.org. Na een strenge controle krijgen alleen de meest betrouwbare datingsites dit certificaat. Het betekent ook dat je gebruik kunt maken van de onafhankelijke Geschillencommissie in het geval er een geschil is.

In het geheel valt te zeggen dat e-Matching de zaakjes goed voor elkaar heeft. Alle profielen en foto’s worden bijvoorbeeld door echte mensen gecontroleerd, wat de veiligheid van de gebruikers ten goede komt. Oude profielen worden bovendien van de website verwijderd, wat vooral handig is als je ‘vergeet’ je profiel op te zeggen. Daarnaast maakt het platform gebruik van de SSL-encryptie en zijn de profielen alleen te bekijken als je een lidmaatschap hebt. Wat betreft de privacy en veiligheid zit je dus goed bij e-Matching.

Bekijken op e-Matching

Over e-Matching

De datingsite e-Matching is een van de voornaamste datingsites waar je als hbo’er of academici een relatie kunt vinden. Het is een plek voor hoger opgeleiden om elkaar te vinden. Dit doet de datingsite al vanaf 1998, een tijd waarin datingsites nog vrij nieuw waren en er nog een taboe heerste op online daten. Maar de tijden zijn veranderd. Ruim twintig jaar later heeft e-Matching nog steeds dezelfde missie: dating voor hoger opgeleiden faciliteren.

De naam e-Matching is een handelsnaam van het bedrijf Focus Internet BV, een Nederlandse onderneming dat is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Dat is wel zo prettig om te weten, aangezien het dan ook moet voldoen aan de AVG en Nederlandse wetgeving.

Bereikbare helpdesk

Heb je een vraag over het datingplatform van e-Matching? De helpdesk is 7 dagen per week bereikbaar; van ’s ochtends tot ’s avonds laat staan de medewerkers klaar om je vragen te beantwoorden. Dit kan per e-mail, via het contactformulier, maar ook kun je gewoon even bellen – wel zo handig. Ook als je advies over daten wilt of wanneer je je succes wilt delen met e-Matching.

ematching

Beoordeel e-Matching

Alle beoordelingen van e-Matching

3,0
Rated 3,0 out of 5
3,0 van 5 sterren (op basis van 9 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed33%
Gemiddeld45%
Slecht11%
Verschrikkelijk11%

Gezelligheid troef

Rated 4,0 out of 5
30 mei 2024

De site heeft een gezellige sfeer als je met de juiste mensen in contact komt. Ik heb leuke mensen ontmoet en soms ontstaat er echt iets moois. Het is niet te serieus, wat goed is als je gewoon wilt rondkijken en nieuwe mensen wilt leren kennen. De site kan soms wel wat traag zijn, maar de gesprekken maken dat goed

Inge xxx
Gecontroleerd

Simpel en snel

Rated 3,0 out of 5
3 mei 2024

Simpel en snel. De site is wel verouderd en zwaar gedateerd als je het mij vraagt

Evasmile
Gecontroleerd

gemengde ervaring

Rated 3,0 out of 5
26 april 2024

Mijn ervaring met e-Matching is gemengd. Hoewel ik een paar interessante mensen heb ontmoet, voelde ik me soms beperkt door het gebrek aan diversiteit in de gebruikersdatabase. De site zelf is echter goed ontworpen en ik heb geen problemen gehad met de functionaliteit. Het is misschien gewoon niet de beste optie voor mij

Appeltje
Gecontroleerd

solide keuze

Rated 4,0 out of 5
10 april 2024

e-Matching heeft een reputatie als een serieuze datingsite voor hoogopgeleiden en het heeft me niet teleurgesteld. De gebruikers lijken serieus te zijn en ik heb een paar veelbelovende gesprekken gehad. De interface is misschien niet de meest moderne, maar het werkt goed en ik voel me veilig op de site

Maarten90
Gecontroleerd

Ik weet het niet

Rated 3,0 out of 5
16 maart 2024

E-matching is voor slimme en intellectuele singles, zeggen ze. In mijn ervaring valt dat nog wel mee. Er zijn ook gewone mensen die hier zitten. Dat helpt voor diepgaande gesprekken, maar soms te serieus

Fleur
Gecontroleerd

Slimme keuze?

Rated 2,0 out of 5
16 februari 2024

Het is echt een traditionele datingsite zoals je die in de jaren 90 had. Er is geen app, niks van dat. Tegenwoordig mag je dat toch wel verwachten?

Joris
Gecontroleerd

Crasht

Rated 1,0 out of 5
2 februari 2024

De app crasht steeds, heel irritant. Ga daarmee eens aan de slag, want zo kan het echt niet

Kikvors
Gecontroleerd

Niet veel mensen

Rated 4,0 out of 5
21 januari 2024

ematching, ik weet het niet. De matchmaking lijkt oke. Het is er niet druk wat een tegenvaller is als je ervoor betaald

BoekenBas
Gecontroleerd

Gemiddeld

Rated 3,0 out of 5
21 september 2023

e-Matching is oké. Niks speciaals, maar ook niet slecht. Gewoon gemiddeld

Sanne
Gecontroleerd