Gaybuddy

4 van 5

Gaybuddy is dè ontmoetingsplaats voor mannen die op zoek zijn naar spannende contacten. Via deze populaire en zorgvuldig gemodereerde app, vind je een scala aan gelijkgestemde mannen, juist dicht bij huis. Het gebruik van Gaybuddy is eenvoudig dankzij de gebruiksvriendelijke interface en met een paar tikken ben je klaar om jouw nieuwe avontuur te beginnen. Dus waar wacht je nog op? Stap vandaag nog in de gezellige wereld van Gaybuddy.

PluspuntenVeel beschikbare profielenGroot en actief gebruikersbestandMogelijkheid om te chatten
MinpuntenBetaling met creditsGeen moderne app

Gaybuddy presenteert zichzelf als dé ontmoetingsplaats voor mannen. Niet in het echt, maar virtueel op de datingsite. Het gaat er vooral om de spanning en het avontuur en dat is bijna een garantie als je je aanmeldt op de datingsite. De datingsite is geschikt voor alle mobiele apparaten zodat je overal en altijd op de hoogte blijft van wat er op je profiel gebeurt.

Als je op zoek bent naar aantrekkelijke maar vooral enerverende contacten, dan hoef je niet verder te zoeken; bij Gaybuddy zit je goed. Het is niet voor niets één van de populairste datingsites voor mannen. Er is een 100% contactgarantie en tijdelijk een gratis registratie.

Hoe werkt Gaybuddy?

Om leden aan elkaar te matchen gebruikt Gaybuddy een traditioneel concept. Iedereen die zich inschrijft op de gaydatingsite maakt een profiel aan en voegt een aantal foto’s toe. Deze profielen van gay buddies zijn de basis; het is de plek waarop iedereen zich tentoonstelt aan de andere leden. Natuurlijk krijgen de foto’s alle aandacht, maar daarnaast kun je ook gegevens over jezelf en je voorkeuren vermelden – zoals top/bttm/versa/side en meer.

In plaats van swipen, wat tegenwoordig zo populair is, kiest Gaybuddy ervoor dat je een maatje kunt vinden door te zoeken. Swipen is dus niet mogelijk, maar zoeken wel. Dat kan op de normale manier zoals je het misschien al kent: op regio, leeftijd en andere kenmerken. De zoekresultaten tonen vervolgens alle leden die aan die criteria voldoen. Er is dus ook geen match nodig voordat je kunt chatten.

Heb je je ideale buddy gevonden? Dan begint het datingspel bij het verzenden van een eerste bericht. Of als je dat wat te direct is: met een flirt of wink. En dan is het hopen op een reactie. Dit is in het kort hoe Gaybuddy werkt, maar we leggen het nu ook in detail uit.

Begin hier met je profiel op Gaybuddy

Registreren

Waar sommige chatsites voor mannen geen enkele vorm van registratie kennen, moet iedereen zich wel inschrijven bij Gaybuddy. Het is de eerste stap om te kunnen daten op het platform, wat uiteraard de nodige voordelen kent. Een simpele registratie – al is het maar een bevestiging van een e-mailadres – voorkomt bijvoorbeeld automatisch gegenereerde nepprofielen en vormt daarmee de eerste verdedigingslinie tegen ongewenste indringers. Het is weliswaar iets minder laagdrempelig, maar als je om je veiligheid geeft dan is de registratie juist iets om te waarderen.

Het inschrijfproces is bovendien slechts een kwestie van enkele seconden, omdat Gaybuddy om weinig gegevens vraagt – waaronder je naam, wat je zoekt, geboortedatum (om je leeftijd te bepalen), woonplaats en e-mailadres. Met deze gegevens ingevuld wordt je account aangemaakt en kun je meteen aan de slag met je profiel.

gaybuddy registratie

Profiel invullen

Dankzij de intuïtieve werkwijze van Gaybuddy kan iedereen overweg met de instellingen. Een van die instellingen is je datingprofiel – het allerbelangrijkste onderdeel waar je zelf controle over hebt. Het bepaalt wat anderen van je zien: van je persoonsgegevens en ‘Over mij’-tekst tot de ultra-aantrekkelijke foto’s waarop je een uitdagende versie van jezelf toont. Je profiel is je virtuele visitekaartje die je uitdeelt aan de mannen die je profiel bezoeken. En net als bij een visitekaartje wordt alles tot in de details bestudeerd door de ontvanger.

Hoe reageer jij op een visitekaartje dat is gemaakt in Word en uitgeknipt uit een normale A4-print? Amateuristisch? Laks? Hoe je het ook noemt, het is bijna lange na niet verleidelijk genoeg om met diegene contact op te nemen. Hetzelfde geldt voor je Gaybuddy-profiel. Geef het geen aandacht en je krijgt geen respons van anderen. Maar doe je je best en optimaliseer je alle details van je datingprofiel? Dan wordt dat gemerkt. En dat is zo professioneel als een 400 grams luxe-visitekaartje die 2-zijdig en in full-colour is geprint.

Profielfoto’s

Het onderscheidende onderdeel van je datingprofiel zijn je foto’s. Een foto is voor niemand verplicht, zo zegt Gaybuddy, maar we weten allemaal dat een verleidelijke foto de mannen over de streep trekt. Maak er gebruik van, want anders is het een kans die je laat liggen – hoe je er ook uit ziet en hoe ‘slecht’ je foto’s ook zijn. Of je een ontbloot bovenlichaam gebruikt of alleen je gezicht; je mag het allemaal zelf weten. Kies de foto waar jij je goed bij voelt en waarmee jij jezelf wilt presenteren aan de andere mannen.

Na het voltooien van je profiel kun je op jacht naar leuke mannen. Via het ‘Profielen’-gedeelte kun je zoeken in de profielen op basis van je voorkeuren. Zit er een jongen of man tussen die je het hemd van het lijf wil vragen? Stuur dan een persoonlijk bericht. Of als je liever op een indirecte manier contact wil leggen, verzend dan een wink of flirt.

Winks en flirts

Stel: je zit in een homobar aan het schap en achterin zie je een knappe jongeman zitten. Hij kijkt jou aan, jij kijkt hem aan en je geeft een knipoog. Met een simpel gebaar laat je luid en duidelijk merken dat je interesse hebt. Een wink op Gaybuddy is net zo: een digitale versie van de aloude knipoog om iemand te laten weten dat je (misschien) interesse hebt.

Een andere manier om hem aan te spreken op Gaybuddy? Dat kan met de flirt. Je verstuurt een flirt als je interesse wilt tonen in de jongen of man. Met een flirt informeer je de ander: “Ik wil meer over je weten.” En daarmee geef je aan dat je wel contact zou willen. Winks zijn gratis bij Gaybuddy om te geven, de flirts kosten één credit.

gaybuddy mannen

Voor wie is het?

Gaybuddy is een datingsite voor volwassenen en gericht op seksuele contacten. Het is exclusief voor mannen die mannen zoeken. Of je nu homo bent, biseksueel, bi-curious of jezelf geen label geeft: je bent er meer dan welkom als je je aangetrokken voelt tot jongens en mannen. En die zijn er in alle soorten en maten: van de net 18+ gespierde jongens tot de oudere mannen met een bierbuikje en mannelijke beharing. Daarmee is Gaybuddy niet voor een specifieke subcultuur in de homogemeenschap bedoelt. Het is er voor iedereen die met deze mannen in contact wil komen – voor een (seks)maatje of meer.

Houdt er rekening mee dat je seksuele of erotisch getinte beelden te zien krijgt. Er is geen expliciete regel dat naaktheid en het tonen van intieme lichaamsdelen verboden is, waardoor je geregeld een dickpic te zien krijgt. Ontblote lichamen zijn dan ook eerder de regel dan de uitzondering bij Gaybuddy. De minimale leeftijd voor Gaybuddy is 18 jaar oud.

“De Gay contactplaats voor mannen.” – Gaybuddy

Op de homepage van de datingsite word je bovendien duidelijk gemaakt dat de website mede bedoeld is voor het tot stand brengen van (erotische) chatgesprekken tussen fictieve profielen en gebruikers. Hoewel we uit onze statistieken kunnen afleiden dat veel echte gebruikers zich aanmelden bij Gaybuddy, is dit wel iets om rekening mee te houden. Een deel van de profielen is dus fictief en fysieke afspraken zijn niet mogelijk met de gebruikers achter deze profielen.

Onze beoordeling van Gaybuddy

Plots is daar Gaybuddy, een chatsite die ik recent mocht ontdekken tijdens mijn opdracht om de datingscene te doorgronden. In deze immer uitdijende oceaan van digitale ontmoetingsplaatsen, verschijnt Gaybuddy als een eiland van eenvoud. Voor flirten, voor spannende contacten: zal Gaybuddy het waarmaken?

Laat ik beginnen met het vermelden van de eenvoudige chatsite. Geen toeters en bellen, geen hypnotiserende kleuren of verwarrende knoppen – het staat allemaal netjes voor je klaar. Aanmelden, inloggen en binnen no-time ben je ondergedompeld in een digitale wereld vol enthousiaste mannen. Het is alsof je door een buffet van interessante mannen loopt, de één nog smakelijker dan de ander. Het overweldigt je bijna, zo veel keuze.

Maar terwijl ik de lay-out bewonder, spot ik een tekortkoming: betaling met credits. Nu is dit op zichzelf geen groot probleem, maar iets dat ik persoonlijk als minder prettig ervaar. Het voelt als een botsing met de eerder geprezen eenvoud. Maar zoals ik altijd zeg, wie mooi wil zijn, moet soms pijn lijden. In dit geval budgettair dan.

Terug naar de pluspunten: Gaybuddy is op Nederland gericht en lijkt een flinke groep gebruikers te hebben. Het is alsof ik naar een goedbezochte nieuwe club ga, de muziek klinkt goed en de sfeer is levendig. Mensen delen hier hun verhalen en oprechte verlangens in de chatgesprekken. Het is een verzameling van openhartige uitspraken, flirterige uitnodigingen en hier en daar een dosis humor. Wat kan een chatsite nog meer bieden?

Maar laat me de olifant in de kamer aanspreken: de afwezigheid van een mobiele app. In een wereld waar onze smartphones aan onze handen lijken vastgelijmd, kan dit wel als een minpunt worden gezien. Toch, ondanks dit gemis heeft Gaybuddy bewezen een platform te zijn waar je urenlang kan rondneuzen, flirten en connecties kan maken.

En als ik het dan even kort samenvat, Gaybuddy is eenvoudig en to the point. Als een goedgevuld glas dat je uitnodigt om te proeven, ondanks deze kleine hapjes in je portemonnee. Een ding is zeker: Gaybuddy maakt de garantie van ‘gegarandeerd contact’ waar.

Beoordeling vond plaats in september 2023 door Thomas Lammers.

Gratis en betaald

Het is geen verrassing dat je je gratis kunt aanmelden bij Gaybuddy. Dat is immers bijna overal het geval, waar je je ook aanmeldt. Het aanmaken van je profiel en foto’s toevoegen kan zonder kosten. Je kunt gratis de profielen van andere leden bekijken, inclusief de foto’s. En ook kun je berichten ontvangen en bekijken, evenals winks versturen naar de mannen die je aandacht trekken. Gaybuddy is dus gratis, alleen ook weer niet helemaal. Want de functies die cruciaal zijn om te kunnen daten zijn niet gratis. Dit valt onder het gratis lidmaatschap:

 • Registreren
 • Profiel invullen
 • Foto’s toevoegen
 • Profielen bekijken
 • Berichten ontvangen en lezen
 • Winks versturen

Wat je als gratis lid echter niet kan is berichten versturen. En daar draait het uiteraard om als je fysiek wilt afspreken met de mannen die je er tegenkomt. Om dit te kunnen doen heb je credits nodig die je kunt kopen op de website. Dit is ervoor bedoeld om alleen de échte leden toe te laten op de website en geen nepprofielen. Althans, dat wordt gezegd.

Het gratis lidmaatschap is ervoor bedoeld om het datingplatform voor gay mannen te testen. Zitten er wel eens twinks op of zijn het allemaal andere types? Of zijn er wel genoeg mannelijke beren, als je daar van houdt? Door de gratis functies kun je er rondkijken zonder je portemonnee te trekken. En mocht je wel een aantal zinnenprikkelende mannen zien, dan kun je alsnog de keuze maken om credits te kopen.

Meer informatie

Credits

In tegenstelling tot het gros van de datingapps en website werkt Gaybuddy niet met abonnementen. Er zijn dus geen terugkerende maandelijkse betaling voor een uitbreiding of upgrade van je account. Bij Gaybuddy koop je credits – tegoedpunten die je voor exclusieve functies kunt gebruiken.

Met de credits kun je wel persoonlijke berichten (DM’s) versturen naar andere leden en ook kun je dus berichten beantwoorden. Alle credits zijn te koop in pakketten van 8 t/m 250 stuks waarbij geldt dat hoe groter het pakket is, hoe voordeliger de prijs per credit. Dit zijn de prijzen van de Gaybuddy credits:

CreditpackPrijsPrijs per credit
CreditPack 8€ 10,00€ 1,25
CreditPack 25€ 27,50€ 1,10
Creditpack 45€ 47,50€ 1,05
Creditpack 100€ 95,00€ 0,95
Creditpack 250€ 225,00€ 0,90

Houdt er rekening mee dat alle credits een beperkte geldigheidsduur hebben. Dat wil zeggen, ze vervallen automatisch als je ze niet binnen 90 dagen gebruikt. Wanneer je geregeld een pauze neemt van daten is het verstandig om geen groot creditpakket aan te schaffen, omdat anders de kans bestaat dat je niet alle credits hebt opgemaakt binnen deze periode. En dat is zonde. Betalen kan met deze methoden:

 • iDeal
 • Mr Cash/Bancontact
 • Paysafecard
 • Bankoverschrijving
 • Betaling via telefoon

Alle betalingen zijn bovendien eenmalig – er is geen sprake van een abonnement. Wil je niet dat een partner of iemand erachter komt dat je actief bent op Gaybuddy? Het goede nieuws is dat er geen vermelding van ‘datingsite’ of ‘Gaybuddy’ is op (bank)afschriften. De betalingen worden volledig anoniem uitgevoerd op naam van een bedrijf dat niet de naam draagt van de datingsite.

gaybuddy profielen

App en website

Voor een chatsite met de populariteit van Gaybuddy zou je verwachten dat het wel een app zou hebben. Maar dat is niet het geval. Gaybuddy heeft geen applicatie in de appstores van Google en Apple. In plaats daarvan is Gaybuddy op elk apparaat te gebruiken via de internetbrowser. De datingsite is mobielvriendelijk, wat inhoudt dat de lay-out zich aanpast aan het apparaat.

Bekijken op Gaybuddy

Privacy en veiligheid

Voor je eigen veiligheid kun je de nodige beschermingsmaatregelen nemen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt. In het kader van ‘een betere veiligheid begint bij jezelf’ is een uniek emailadres een vereiste. Een compleet nieuw emailadres – zonder je echte naam erin verwerkt – dat je alleen voor daten gebruikt is de beste keuze.

Ten eerste voorkomt dit dat je de e-mails van Gaybuddy in je ‘normale’ inbox ontvangt. Maar ook kun je op deze manier relatief anoniem e-mailen met contacten, mocht je besluiten om buiten Gaybuddy om contact te hebben. En tot slot is het lekken van informatie in het geval van een datalek dan niet zo erg – het is dan slechts een onbelangrijk e-mailadres.

Wat betreft het Gaybuddy-platform zelf is te melden dat het is voorzien van een geavanceerde SSL-encryptie. Hoewel dit tegenwoordig als de standaard wordt gezien, zijn er nog altijd partijen die dit niet op orde hebben. Gaybuddy wel. Dankzij de versleuteling van gegevens wordt alle data (waaronder berichten en foto’s) beveiligd verzonden via het netwerk. Gegevens die je deelt met Gaybuddy en de leden kunnen daardoor niet onderschept worden door kwaadwillenden die toegang hebben tot hetzelfde netwerk.

“Alles blijft geheel anoniem.” – Gaybuddy

Wil je niet met je echte naam actief zijn op Gaybuddy? Dat is ook niet nodig. Alle leden mogen een eigen naam gebruiken die zij zelf hebben bedacht. Of je jezelf nu Winterpeen21 wilt noemen of Chemicalboy19, je bepaalt het volledig zelf. Alleen de medewerkers van Gaybuddy kunnen je echte gegevens inzien, waaronder je e-mailadres en geboortedata.

Is anonimiteit belangrijk voor je? Bijvoorbeeld omdat je een publieke functie hebt of nog niet uit de kast bent? Op Gaybuddy kun je anoniem daten, omdat het niet eens verplicht is om een foto te uploaden. Hoewel dat uiteraard leidt tot een fors lagere activiteit op je profiel, is het publiceren van een profielfoto niet verplicht. Daarnaast zijn de profielen van Gaybuddy niet toegankelijk van het openbare internet, zoals via Google, wat natuurlijk aanzienlijk eraan bijdraagt om de privacy te waarborgen.

In aanvulling op al deze maatregelen worden alle aanmeldingen handmatig gecontroleerd op echtheid. Met de gedachte aan datingfraude in het achterhoofd en mensen die opgelicht worden voor vele duizenden euro’s is een handmatige verificatie meer dan gewenst. Alleen de mannen die aan de eisen voldoen, worden opgenomen in het ledenbestand. En zo komt Gaybuddy tot de duidelijke ‘100% veilig’-slogan waarmee het zichzelf adverteert.

Bekijken op Gaybuddy

Over Gaybuddy

Gaybuddy.nl is eigendom van GWA Limited, een bedrijf dat in Hong Kong is gevestigd. Als het op de veiligheid aankomt is het goed om te weten dat de profielen die aangemeld worden altijd handmatig gecontroleerd worden. Dit is ervoor bedoeld om te voorkomen dat je niet opgelicht wordt of te maken krijgt met louche personen of zaken. De website is hiernaast beveiligd met een SSL-encryptie zodat je gegevens niet onderschept kunnen worden.

Bereikbare helpdesk

Merk je dat je te veel tijd doorbrengt op Gaybuddy? Of besteed je meer geld aan de credits dan je eigenlijk zou willen? Dan is het mogelijk om een toegangsverbod aan te vragen. Je IP-adres en e-mailadres worden dan voor een periode van 12 maanden geblokkeerd, waardoor het niet meer mogelijk is om van de diensten gebruik te maken. Het is vrijwillig, mocht je tijdelijk willen stoppen met gay dating.

Heb je een vraag over het datingplatform van Gaybuddy? De helpdesk is elke dag van de week bereikbaar via het contactformulier op de website en per e-mail.

Gaybuddy

Beoordeel Gaybuddy

Alle beoordelingen van Gaybuddy

3,7
Rated 3,7 out of 5
3,7 van 5 sterren (op basis van 6 reviews)
Uitstekend17%
Heel goed33%
Gemiddeld50%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Beperkte matches

Rated 3,0 out of 5
29 februari 2024

Soms zijn de matchmogelijkheden beperkt. Het kan een uitdaging zijn om iemand te vinden die echt bij je past. Ook heel jammer dat er geen app is. Dat gebruik ik liever

Beastmode
Gecontroleerd

Flirt

Rated 3,0 out of 5
23 februari 2024

Leuk voor een snelle flirt, maar dat is het dan ook

Anoniem
Gecontroleerd

Positief

Rated 4,0 out of 5
10 januari 2024

Makkelijk te navigeren. Werkt snel. Geen klachten.

Pietje
Gecontroleerd

Laagdrempelig

Rated 4,0 out of 5
3 januari 2024

Laagdrempelig. Aanmelden gaat snel en je bent bijna meteen in gesprek. Goede plek om nieuwe mensen te ontmoeten, maar soms of zeg maar vaak zijn de gesprekken oppervlakkig

Sla
Gecontroleerd

Gewoon simpel

Rated 5,0 out of 5
4 oktober 2023

Een hele verademing vergeleken met andere apps. Geen gedoe, geen complexe instellingen. Gewoon inloggen en leuke guy chatten. Kleine minpunten, maar ik ben positief verrast

42m
Gecontroleerd

Genoeg aanspraak

Rated 3,0 out of 5
22 september 2023

Het gaat. Heb een paar keer een leuke avond gehad, maar voor de rest weinig spectaculairs. Ik blijf nog even verder kijken

Vsguy
Gecontroleerd