Gaybuddy presenteert zichzelf als dé ontmoetingsplaats voor mannen. Niet in het echt, maar virtueel op de datingsite. Het gaat er vooral om de spanning en het avontuur en dat is bijna een garantie als je je aanmeldt op de datingsite. De datingsite is geschikt voor alle mobiele apparaten zodat je overal en altijd op de hoogte blijft van wat er op je profiel gebeurt.

Als je op zoek bent naar aantrekkelijke maar vooral enerverende contacten, dan hoef je niet verder te zoeken; bij Gaybuddy zit je goed. Het is niet voor niets één van de populairste datingsites voor mannen. Er is een 100% contactgarantie en tijdelijk een gratis registratie.

Hoe werkt Gaybuddy?

Om leden aan elkaar te matchen gebruikt Gaybuddy een traditioneel concept. Iedereen die zich inschrijft op de gaydatingsite maakt een profiel aan en voegt een aantal foto’s toe. Deze profielen van gay buddies zijn de basis; het is de plek waarop iedereen zich tentoonstelt aan de andere leden. Natuurlijk krijgen de foto’s alle aandacht, maar daarnaast kun je ook gegevens over jezelf en je voorkeuren vermelden – zoals top/bttm/versa/side en meer.

In plaats van swipen, wat tegenwoordig zo populair is, kiest Gaybuddy ervoor dat je een maatje kunt vinden door te zoeken. Swipen is dus niet mogelijk, maar zoeken wel. Dat kan op de normale manier zoals je het misschien al kent: op regio, leeftijd en andere kenmerken. De zoekresultaten tonen vervolgens alle leden die aan die criteria voldoen. Er is dus ook geen match nodig voordat je kunt chatten.

Heb je je ideale buddy gevonden? Dan begint het datingspel bij het verzenden van een eerste bericht. Of als je dat wat te direct is: met een flirt of wink. En dan is het hopen op een reactie. Dit is in het kort hoe Gaybuddy werkt, maar we leggen het nu ook in detail uit.

Begin hier met je profiel op Gaybuddy

Registreren

Waar sommige chatsites voor mannen geen enkele vorm van registratie kennen, moet iedereen zich wel inschrijven bij Gaybuddy. Het is de eerste stap om te kunnen daten op het platform, wat uiteraard de nodige voordelen kent. Een simpele registratie – al is het maar een bevestiging van een e-mailadres – voorkomt bijvoorbeeld automatisch gegenereerde nepprofielen en vormt daarmee de eerste verdedigingslinie tegen ongewenste indringers. Het is weliswaar iets minder laagdrempelig, maar als je om je veiligheid geeft dan is de registratie juist iets om te waarderen.

Het inschrijfproces is bovendien slechts een kwestie van enkele seconden, omdat Gaybuddy om weinig gegevens vraagt – waaronder je naam, wat je zoekt, geboortedatum (om je leeftijd te bepalen), woonplaats en e-mailadres. Met deze gegevens ingevuld wordt je account aangemaakt en kun je meteen aan de slag met je profiel.

gaybuddy registratie

Profiel invullen

Dankzij de intuïtieve werkwijze van Gaybuddy kan iedereen overweg met de instellingen. Een van die instellingen is je datingprofiel – het allerbelangrijkste onderdeel waar je zelf controle over hebt. Het bepaalt wat anderen van je zien: van je persoonsgegevens en ‘Over mij’-tekst tot de ultra-aantrekkelijke foto’s waarop je een uitdagende versie van jezelf toont. Je profiel is je virtuele visitekaartje die je uitdeelt aan de mannen die je profiel bezoeken. En net als bij een visitekaartje wordt alles tot in de details bestudeerd door de ontvanger.

Hoe reageer jij op een visitekaartje dat is gemaakt in Word en uitgeknipt uit een normale A4-print? Amateuristisch? Laks? Hoe je het ook noemt, het is bijna lange na niet verleidelijk genoeg om met diegene contact op te nemen. Hetzelfde geldt voor je Gaybuddy-profiel. Geef het geen aandacht en je krijgt geen respons van anderen. Maar doe je je best en optimaliseer je alle details van je datingprofiel? Dan wordt dat gemerkt. En dat is zo professioneel als een 400 grams luxe-visitekaartje die 2-zijdig en in full-colour is geprint.

Profielfoto’s

Het onderscheidende onderdeel van je datingprofiel zijn je foto’s. Een foto is voor niemand verplicht, zo zegt Gaybuddy, maar we weten allemaal dat een verleidelijke foto de mannen over de streep trekt. Maak er gebruik van, want anders is het een kans die je laat liggen – hoe je er ook uit ziet en hoe ‘slecht’ je foto’s ook zijn. Of je een ontbloot bovenlichaam gebruikt of alleen je gezicht; je mag het allemaal zelf weten. Kies de foto waar jij je goed bij voelt en waarmee jij jezelf wilt presenteren aan de andere mannen.

Na het voltooien van je profiel kun je op jacht naar leuke mannen. Via het ‘Profielen’-gedeelte kun je zoeken in de profielen op basis van je voorkeuren. Zit er een jongen of man tussen die je het hemd van het lijf wil vragen? Stuur dan een persoonlijk bericht. Of als je liever op een indirecte manier contact wil leggen, verzend dan een wink of flirt.

Winks en flirts

Stel: je zit in een homobar aan het schap en achterin zie je een knappe jongeman zitten. Hij kijkt jou aan, jij kijkt hem aan en je geeft een knipoog. Met een simpel gebaar laat je luid en duidelijk merken dat je interesse hebt. Een wink op Gaybuddy is net zo: een digitale versie van de aloude knipoog om iemand te laten weten dat je (misschien) interesse hebt.

Een andere manier om hem aan te spreken op Gaybuddy? Dat kan met de flirt. Je verstuurt een flirt als je interesse wilt tonen in de jongen of man. Met een flirt informeer je de ander: “Ik wil meer over je weten.” En daarmee geef je aan dat je wel contact zou willen. Winks zijn gratis bij Gaybuddy om te geven, de flirts kosten één credit.

gaybuddy mannen

Voor wie is het?

Gaybuddy is een datingsite voor volwassenen en gericht op seksuele contacten. Het is exclusief voor mannen die mannen zoeken. Of je nu homo bent, biseksueel, bi-curious of jezelf geen label geeft: je bent er meer dan welkom als je je aangetrokken voelt tot jongens en mannen. En die zijn er in alle soorten en maten: van de net 18+ gespierde jongens tot de oudere mannen met een bierbuikje en mannelijke beharing. Daarmee is Gaybuddy niet voor een specifieke subcultuur in de homogemeenschap bedoelt. Het is er voor iedereen die met deze mannen in contact wil komen – voor een (seks)maatje of meer.

Houdt er rekening mee dat je seksuele of erotisch getinte beelden te zien krijgt. Er is geen expliciete regel dat naaktheid en het tonen van intieme lichaamsdelen verboden is, waardoor je geregeld een dickpic te zien krijgt. Ontblote lichamen zijn dan ook eerder de regel dan de uitzondering bij Gaybuddy. De minimale leeftijd voor Gaybuddy is 18 jaar oud.

“De Gay contactplaats voor mannen.” – Gaybuddy

Op de homepage van de datingsite word je bovendien duidelijk gemaakt dat de website mede bedoeld is voor het tot stand brengen van (erotische) chatgesprekken tussen fictieve profielen en gebruikers. Hoewel we uit onze statistieken kunnen afleiden dat veel echte gebruikers zich aanmelden bij Gaybuddy, is dit wel iets om rekening mee te houden. Een deel van de profielen is dus fictief en fysieke afspraken zijn niet mogelijk met de gebruikers achter deze profielen.

Gratis en betaald

Het is geen verrassing dat je je gratis kunt aanmelden bij Gaybuddy. Dat is immers bijna overal het geval, waar je je ook aanmeldt. Het aanmaken van je profiel en foto’s toevoegen kan zonder kosten. Je kunt gratis de profielen van andere leden bekijken, inclusief de foto’s. En ook kun je berichten ontvangen en bekijken, evenals winks versturen naar de mannen die je aandacht trekken. Gaybuddy is dus gratis, alleen ook weer niet helemaal. Want de functies die cruciaal zijn om te kunnen daten zijn niet gratis. Dit valt onder het gratis lidmaatschap:

 • Registreren
 • Profiel invullen
 • Foto’s toevoegen
 • Profielen bekijken
 • Berichten ontvangen en lezen
 • Winks versturen

Wat je als gratis lid echter niet kan is berichten versturen. En daar draait het uiteraard om als je fysiek wilt afspreken met de mannen die je er tegenkomt. Om dit te kunnen doen heb je credits nodig die je kunt kopen op de website. Dit is ervoor bedoeld om alleen de échte leden toe te laten op de website en geen nepprofielen. Althans, dat wordt gezegd.

Het gratis lidmaatschap is ervoor bedoeld om het datingplatform voor gay mannen te testen. Zitten er wel eens twinks op of zijn het allemaal andere types? Of zijn er wel genoeg mannelijke beren, als je daar van houdt? Door de gratis functies kun je er rondkijken zonder je portemonnee te trekken. En mocht je wel een aantal zinnenprikkelende mannen zien, dan kun je alsnog de keuze maken om credits te kopen.

Meer informatie

Credits

In tegenstelling tot het gros van de datingapps en website werkt Gaybuddy niet met abonnementen. Er zijn dus geen terugkerende maandelijkse betaling voor een uitbreiding of upgrade van je account. Bij Gaybuddy koop je credits – tegoedpunten die je voor exclusieve functies kunt gebruiken.

Met de credits kun je wel persoonlijke berichten (DM’s) versturen naar andere leden en ook kun je dus berichten beantwoorden. Alle credits zijn te koop in pakketten van 8 t/m 250 stuks waarbij geldt dat hoe groter het pakket is, hoe voordeliger de prijs per credit. Dit zijn de prijzen van de Gaybuddy credits:

CreditpackPrijsPrijs per credit
CreditPack 8€ 10,00€ 1,25
CreditPack 25€ 27,50€ 1,10
Creditpack 45€ 47,50€ 1,05
Creditpack 100€ 95,00€ 0,95
Creditpack 250€ 225,00€ 0,90

Houdt er rekening mee dat alle credits een beperkte geldigheidsduur hebben. Dat wil zeggen, ze vervallen automatisch als je ze niet binnen 90 dagen gebruikt. Wanneer je geregeld een pauze neemt van daten is het verstandig om geen groot creditpakket aan te schaffen, omdat anders de kans bestaat dat je niet alle credits hebt opgemaakt binnen deze periode. En dat is zonde. Betalen kan met deze methoden:

 • iDeal
 • Mr Cash/Bancontact
 • Paysafecard
 • Bankoverschrijving
 • Betaling via telefoon

Alle betalingen zijn bovendien eenmalig – er is geen sprake van een abonnement. Wil je niet dat een partner of iemand erachter komt dat je actief bent op Gaybuddy? Het goede nieuws is dat er geen vermelding van ‘datingsite’ of ‘Gaybuddy’ is op (bank)afschriften. De betalingen worden volledig anoniem uitgevoerd op naam van een bedrijf dat niet de naam draagt van de datingsite.

gaybuddy profielen

App en website

Voor een chatsite met de populariteit van Gaybuddy zou je verwachten dat het wel een app zou hebben. Maar dat is niet het geval. Gaybuddy heeft geen applicatie in de appstores van Google en Apple. In plaats daarvan is Gaybuddy op elk apparaat te gebruiken via de internetbrowser. De datingsite is mobielvriendelijk, wat inhoudt dat de lay-out zich aanpast aan het apparaat.

Bekijken op Gaybuddy

Privacy en veiligheid

Voor je eigen veiligheid kun je de nodige beschermingsmaatregelen nemen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt. In het kader van ‘een betere veiligheid begint bij jezelf’ is een uniek emailadres een vereiste. Een compleet nieuw emailadres – zonder je echte naam erin verwerkt – dat je alleen voor daten gebruikt is de beste keuze.

Ten eerste voorkomt dit dat je de e-mails van Gaybuddy in je ‘normale’ inbox ontvangt. Maar ook kun je op deze manier relatief anoniem e-mailen met contacten, mocht je besluiten om buiten Gaybuddy om contact te hebben. En tot slot is het lekken van informatie in het geval van een datalek dan niet zo erg – het is dan slechts een onbelangrijk e-mailadres.

Wat betreft het Gaybuddy-platform zelf is te melden dat het is voorzien van een geavanceerde SSL-encryptie. Hoewel dit tegenwoordig als de standaard wordt gezien, zijn er nog altijd partijen die dit niet op orde hebben. Gaybuddy wel. Dankzij de versleuteling van gegevens wordt alle data (waaronder berichten en foto’s) beveiligd verzonden via het netwerk. Gegevens die je deelt met Gaybuddy en de leden kunnen daardoor niet onderschept worden door kwaadwillenden die toegang hebben tot hetzelfde netwerk.

“Alles blijft geheel anoniem.” – Gaybuddy

Wil je niet met je echte naam actief zijn op Gaybuddy? Dat is ook niet nodig. Alle leden mogen een eigen naam gebruiken die zij zelf hebben bedacht. Of je jezelf nu Winterpeen21 wilt noemen of Chemicalboy19, je bepaalt het volledig zelf. Alleen de medewerkers van Gaybuddy kunnen je echte gegevens inzien, waaronder je e-mailadres en geboortedata.

Is anonimiteit belangrijk voor je? Bijvoorbeeld omdat je een publieke functie hebt of nog niet uit de kast bent? Op Gaybuddy kun je anoniem daten, omdat het niet eens verplicht is om een foto te uploaden. Hoewel dat uiteraard leidt tot een fors lagere activiteit op je profiel, is het publiceren van een profielfoto niet verplicht. Daarnaast zijn de profielen van Gaybuddy niet toegankelijk van het openbare internet, zoals via Google, wat natuurlijk aanzienlijk eraan bijdraagt om de privacy te waarborgen.

In aanvulling op al deze maatregelen worden alle aanmeldingen handmatig gecontroleerd op echtheid. Met de gedachte aan datingfraude in het achterhoofd en mensen die opgelicht worden voor vele duizenden euro’s is een handmatige verificatie meer dan gewenst. Alleen de mannen die aan de eisen voldoen, worden opgenomen in het ledenbestand. En zo komt Gaybuddy tot de duidelijke ‘100% veilig’-slogan waarmee het zichzelf adverteert.

Bekijken op Gaybuddy

Over Gaybuddy

Gaybuddy.nl is eigendom van GWA Limited, een bedrijf dat in Hong Kong is gevestigd. Als het op de veiligheid aankomt is het goed om te weten dat de profielen die aangemeld worden altijd handmatig gecontroleerd worden. Dit is ervoor bedoeld om te voorkomen dat je niet opgelicht wordt of te maken krijgt met louche personen of zaken. De website is hiernaast beveiligd met een SSL-encryptie zodat je gegevens niet onderschept kunnen worden.

Bereikbare helpdesk

Merk je dat je te veel tijd doorbrengt op Gaybuddy? Of besteed je meer geld aan de credits dan je eigenlijk zou willen? Dan is het mogelijk om een toegangsverbod aan te vragen. Je IP-adres en e-mailadres worden dan voor een periode van 12 maanden geblokkeerd, waardoor het niet meer mogelijk is om van de diensten gebruik te maken. Het is vrijwillig, mocht je tijdelijk willen stoppen met gay dating.

Heb je een vraag over het datingplatform van Gaybuddy? De helpdesk is elke dag van de week bereikbaar via het contactformulier op de website en per e-mail.

Gaybuddy

Veelgestelde vragen

Is Gaybuddy voor iedereen?

Nee, Gaybuddy is alleen geschikt voor mannen die mannen zoeken. Aanmelden als vrouw is niet mogelijk. Alleen aanmeldingen van mannen die 18 jaar of ouder zijn worden toegelaten. Dankzij deze toelatingseisen is Gaybuddy niet voor iedereen beschikbaar en geschikt.

Is Gaybuddy gratis?

Ja, Gaybuddy is gratis met beperkingen. Iedereen die zich inschrijft bij Gaybuddy begint met het standaard lidmaatschap. Met dit lidmaatschap kun je een profiel aanmaken, zoeken, profielen bekijken, berichten ontvangen en lezen, maar geen berichten terug versturen. Voor het verzenden van persoonlijke berichten op Gaybuddy zijn credits nodig. Deze zijn te koop in creditpakketten.

Kun je swipen op Gaybuddy?

Nee, swipen is geen onderdeel van Gaybuddy. Omdat de datingsite niet als app te gebruiken is, is swipen niet mogelijk. Er zijn wel andere manieren om interesse te tonen in andere leden, waaronder de wink en flirt. De wink is gratis, de flirt kost één credit.

Is er een minimumleeftijd voor Gaybuddy?

Ja, Gaybuddy is toegankelijk voor iedereen ouder dan 18 jaar. Alleen mannen die volwassen zijn worden toegelaten. Tijdens de registratie vraagt de datingsite om je geboortedatum om je leeftijd te bepalen. Zo worden minderjarigen niet toegelaten tot het platform.

Zijn er vergelijkbare datingsites als Gaybuddy?

Ja, naast Gaybuddy zijn er meer datingsites die zich exclusief richten op mannen die mannen zoeken. De Belgische variant van Gaybuddy is bekend onder de naam GayPartner. De Nederlandse concurrenten zijn Bullchat en Gaychat. Deze chatsites bieden een vergelijkbare dienst aan.

Heeft Gaybuddy een app?

Nee, Gaybuddy is niet beschikbaar als app. De datingsite is echter wel te gebruiken op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. De lay-out van de datingsite past zich automatisch aan op de internetbrowser. Er is dus geen app verkrijgbaar in de appstores van Apple en Google.