Wat is een fling? 5 tekenen die het onderscheiden van een relatie

Michael Slender
Door Michael Slender
11 minuten leestijd

Het lijkt heel handig en gemakkelijk, maar tegelijkertijd is het best lastig om je aan de ongeschreven regels te houden van dit type relatie. We hebben het over een fling. Als je de fout maakt om een fling te starten zonder de regels te weten, is de kans groot dat het fout gaat. Door niet duidelijk voor jezelf te hebben wat een fling precies inhoudt, kan deze relatie snel mislukken.

Maar wat is een fling nu eigenlijk? Wat zijn nu precies de kenmerken van zo’n relatie? Aan welke regels dien je je te houden? En wat zijn de tekenen waaraan je merkt dat het een fling is een geen liefdesrelatie? Dat, en meer, gaan we je vertellen.

Wat is een fling?

Een fling is een casual relatie tussen twee mensen waarbij er vrijwel altijd seksueel contact is, maar niet de benodigde verwachtingen en verplichtingen die bij een normale romantische relatie komen kijken. Het zijn kort gezegd wel de lusten, maar niet de lasten. Deze tegenstelling maakt dat het voor veel mensen een aantrekkelijk idee is.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Je kunt bijvoorbeeld een korte fling hebben in de zomer, zoals een vakantieliefde, wanneer je iemand leert kennen en de hele zomer een kortstondige romance hebt. Beide partijen begrijpen dat hun relatie niet voor de langere termijn is, maar dat ze voor een korte tijd bij elkaar zullen zijn. Een fling kan soms maar enkele dagen duren, maar kan ook een heel seizoen doorgaan. Jullie kunnen tal van leuke dingen samen doen, tijd met elkaar doorbrengen, maar gaan er niet vanuit dat het uiteindelijk een serieuze relatie zal worden.

Redenen om een fling te beginnen

Er zijn een aantal verschillende redenen waarom mensen liever een fling hebben dan een relatie. Misschien voel je je wel fysiek aangetrokken tot iemand, maar is het niet iemand waar je een echte romantische relatie mee zou willen. Jullie kunnen dan samen wel spannende avonturen beleven, maar weten allebei dat het niet zou werken voor een echte relatie. Of misschien heb je wel zin om met een ‘vast’ persoon seksueel contact te hebben, maar heb je geen zin in de lasten en verwachtingen die bij een relatie komen kijken.

Een reden waarom veel mensen kiezen voor een summer fling is omdat ze die persoon dan alleen in de zomermaanden op vakantie zien. Het is dan gelijk voor allebei duidelijk dat ze de rest van het jaar niet samen zijn, maar voor de zomermaanden kan het een geweldig avontuurtje zijn. Jullie kunnen tal van dates hebben samen en leuke dingen ondernemen, zonder de verwachtingen van een echte relatie.

Maar voordat je aan dit type relatie kunt beginnen, is het belangrijk om de ongeschreven regels te weten. Deze regels, adviezen en tips zetten we voor je op een rijtje, zodat je weet waar je aan begint.

Tip 1: Stel basisregels op

Het is belangrijk om vroeg in de relatie gelijk een aantal basisregels op te stellen. Deze regels moeten ervoor zorgen dat de relatie casual blijft en dat jullie allebei weten waar jullie aan toe zijn. Praat over hoe jullie met elkaar jullie communiceren, wat jullie van de relatie verwachten, wat de grenzen zijn, hoe vaak jullie afspreken en wie er van jullie relatie af weet. Door dit duidelijk te maken is de kans een stuk groter dat jullie fling standhoudt.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Herinner elkaar ook tijdens de relatie aan deze afgesproken regels. Dat voorkomt kopzorgen. Als je merkt dat je fling gevoelens begint te krijgen, praat dan over de regels van jullie relatie en stop er eventueel mee als het uit de hand dreigt te lopen.

Tip 2: Stel elkaar niet voor aan vrienden en familie

Een belangrijke regel voor een fling is dat je elkaar niet voorstelt aan je vrienden en familie. Iemand voorstellen aan deze belangrijke personen in je leven insinueert dat je een romantische relatie met deze persoon hebt, terwijl dit niet het geval is. Het kan ervoor zorgen dat jullie fling snel een stuk serieuzer wordt dan eigenlijk de bedoeling was.

Tip 3: Geen cadeautjes

Bij een relatie horen cadeautjes. Je geeft elkaar attente cadeautjes of doet lieve dingen voor elkaar om te laten blijken dat je om die persoon geeft. Bij een fling is het voor jullie allebei duidelijk dat het niet om een echte relatie gaat. Geef elkaar dan ook geen lieve cadeautjes, maar blijf casual onder de relatie.

antenne hart

De voordelen van een fling

Het hebben van een fling kan een hoop voordelen met zich meebrengen. Zo kan het gemakkelijk zijn als je geen zin hebt in de verplichtingen en verwachtingen van een echte relatie. Daarnaast kan een fling enorm romantisch zijn en kunnen jullie tal van geweldige dingen samen ondernemen. Zonder dat je meteen vastzit aan een verplichting.

Daarnaast kan een fling je helpen om in het moment te leven, te genieten van de momenten samen en niet te veel te denken aan de toekomst of andere problemen. Het kan enorm relaxed zijn om een fling te hebben en gewoon te genieten. Ook als je een druk leven hebt en geen tijd hebt voor “verplichte” afspraakjes, kan een fling een perfecte manier zijn om met iemand af te spreken wanneer jullie daar tijd en zin in hebben.

De nadelen van een fling

Naast deze voordelen zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan het hebben van een fling. Deze komen vaak voort uit het niet goed opstellen van regels of niet goed weten waar je aan begint. Zo kan het bijvoorbeeld namelijk zo zijn dat je toch romantische gevoelens voor iemand begint te ontwikkelen.

Als dit het geval is, dan is het verstandiger om de fling direct te beëindigen, aangezien dit niet is waarom jullie aan dit type relatie zijn begonnen. De kans is namelijk vrij klein dat je fling ook deze romantische gevoelens voor jou heeft ontwikkeld en dat jullie fling uitgroeit tot een echte relatie. Het kán, maar de kans is klein.

Ook kan een fling ervoor zorgen dat je minder tijd besteed met je vrienden en familie omdat je een hoop tijd doorbrengt met deze persoon. Let er daarom op dat je hier een balans in vindt en dat je ook nog genoeg tijd maakt voor andere belangrijke personen in je leven.

liefde vraag

5 tekenen dat het een fling is en geen relatie

Stel je voor dat je net een relatie met iemand bent begonnen en je merkt dat je gevoelens begint te ontwikkelen. Het is dan tijd om er erachter te komen of je partner ook een romantische relatie voor de lange termijn met jou wil, of dat hij of zij jou meer ziet als een fling. Dit zijn een aantal tekenen waaraan je kunt merken dat het een fling is en geen relatie.

1. Je wordt niet uitgenodigd om vrienden of familie te ontmoeten

Als iemand in je geïnteresseerd is voor de langere termijn, dan zal hij of zij op den duur vragen of je zijn vrienden en familie wil ontmoeten. Je zult dan namelijk een belangrijk deel van zijn of haar leven zijn, waardoor het ontmoeten van deze personen van belang is. Als je een fling van iemand bent, dan is de kans groot dat je deze mensen nooit zult ontmoeten.

2. Het draait best veel om de seks

Een van de belangrijkste redenen om een fling te hebben met iemand is vanwege het seksuele contact. De kans is dus groot dat een fling je vooral een berichtje of een appje zal sturen voor seks, niet om op een andere manier met je af te spreken.

3. Gaten in jullie contact

Als jullie een fling hebben, zullen jullie waarschijnlijk niet dag in dag uit met elkaar communiceren. Als het om een romantische relatie gaat, dan houden jullie elkaar op de hoogte van wat jullie doen en praten jullie veel; dit is niet het geval als het gaat om een fling.

4. Jullie maken geen toekomstplannen

Bij een fling weten jullie allebei dat het om een kortstondige relatie gaat. Jullie zullen dus ook niet met elkaar over de toekomst praten of plannen maken voor over een aantal weken of maanden. Jullie leven in het moment en genieten nu van elkaar.

5. Jullie gaan nooit op echte dates

Een fling hoeft niet alleen om seks te draaien en jullie kunnen natuurlijk ook op andere manieren met elkaar afspreken. Toch is de kans groot dat jullie vaak last minute iets gaan doen, en nooit echt een geplande date met elkaar hebben. Jullie hangen wat rond, kijken films of hebben seks, maar zullen nooit chique gaan uiteten. Een fling is casual en niet een romantische relatie met veel dates.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie