7 dingen die een man doet als hij verliefd is

Jay
Door Jay
7 minuten leestijd

Het lijkt voor jou als vrouw onmogelijk te ontcijferen wat een man voelt. Misschien vertrouw je je eigen instinct zelfs niet eens meer vanwege de ervaringen die je in eerdere relaties hebt gehad, want je hebt nou eenmaal het gevoel dat mannen gewoon niet te peilen zijn. Toch neemt dat niet weg dat je je huidige datepartner steeds beter leert lezen. En dat is onder meer te danken aan alle signalen die hij afgeeft.

Sterker nog: je hebt inmiddels zelfs het vermoeden dat hij verliefd op je is en als je heel eerlijk moet zijn, is dat gevoel eigenlijk wel geheel wederzijds. Je bent daarom op zoek naar bevestiging, want als jouw vermoedens inderdaad waar blijken te zijn, dan zou dit wel eens de kerel kunnen zien met wie jij door wilt. Hoe lees je dan precies wat een man voelt? Nou, dat gaan wij je vandaag vertellen. Zo weet je zeker of hij inderdaad hotel de botel is of niet.

7 dingen die een verliefde man doet

Tja, hij geeft je misschien geen liefdesbriefjes zoals je vriendje op de middelbare school ooit eens deed, maar als je oplet, laat je datepartner toch op geheel andere manieren weten dat hij verliefd op je is. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende 7 signalen?

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

1. Hij stelt zich kwetsbaar op

Het is niet makkelijk om voor iedereen kwetsbaar te zijn, vooral niet voor mannen. Uit onderzoek blijkt dat als mannen afwijken van het genderstereotype van mannelijk, stoïcijns, en sterk zijn, ze meteen een hele lading kritiek over zich heen krijgen. Dat betekent daarom ook meteen dat de gemiddelde man nooit het doetje zal uithangen, tenzij hij je dus volledig vertrouwt.

Dus als je kerel zich open opstelt en laat zien dat ook hij af en toe kwetsbaar is, dan weet je hoeveel jij voor hem betekent. Hij zou dit gedrag immers lang niet bij iedereen vertonen. Laten we zeggen dat je een kwetsbare houding als een compliment kan zien.

2. Hij doet z’n best om je aan het lachen te maken

Hij kan er niet tegen als je verdrietig bent en doet zijn uiterste best om een slechte dag voor je om te draaien. Hij brengt je cupcakes op je verjaardag met een mooie kaars erin en schrijft lieve boodschappen voor je om te laten zien hoe gek hij op je is.. Maar hij zal ook werkelijke belachelijke grappen maken en zichzelf te kak te zetten om jou ook maar aan het lachen te krijgen. Deze topper wil je hart verwarmen en je altijd met een glimlach zien.

3. Hij stelt je voor aan vrienden/familie/kinderen

Een man die alleen maar seks wil of niet op zoek is naar een toekomst met jou, zal nooit en never moeite doen om je te betrekken in zijn sociale kring. Maar een man die jou permanent in zijn leven wil, zal deze dingen juist zo snel mogelijk doen.

Als hij je aan zijn vrienden voorstelt, wil hij misschien hun mening over jou. Als hij je voorstelt aan zijn familie, dan weet je dat het echt serieus is. Hij heeft langetermijnplannen met je én is dus verliefd.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

4. Hij heeft ‘die blik’ in zijn ogen

Je weet hier vast wel waar we het over hebben, tenminste, als ‘ie ook verliefd op je is. Wat hij ook doet, hij kan zijn gevoelens niet verbergen als je in zijn ogen kijkt. Misschien word je naast hem wakker en zie je hem op een ochtend al liefdevol naar je staren. Wanneer je ‘die blik’ ziet, weet je wat het betekent. Hij is smoor, maar dan ook smoorverliefd op je.

mensen foto's

5. Hij vertelt je alles over zijn verleden

Als je merkt dat hij zich openstelt zonder dat je daarop aandringt, probeert hij je juist te helpen hem te leren kennen. Hij vertelt je wie zijn vrienden zijn, wie zijn beste vriend was, hoe zijn overleden hond heette, de namen van zijn tantes: hij vertelt je echt alles.

Oftewel: hij wil het complete plaatje schetsen, juist omdat hij op langere termijn met je verder wil. Iemand die deze bedoelingen niet heeft, zal niet zoveel tijd en moeite stoppen in het vertellen hoe zijn verleden eruit zag.

6. Hij lijkt je nog iets te willen vertellen

Lijkt het soms alsof hij op het punt staat iets tegen je te zeggen, maar houdt hij zich in? Het kan zomaar zijn dat hij je wil vertellen dat hij smoorverliefd op je, maar is hij op zijn beurt juist bang dat jij misschien niet hetzelfde voelt.

Het beste is om te beginnen met het communiceren van je eigen gevoelens en kijken hoe hij daarop reageert. Laten we wel wezen: vrouwen zijn nou eenmaal wat handiger in het uiten van de gevoelens dan mannen. Laat hem zien dat je hetzelfde voelt.

7. Diepgaande interesse

Je hebt iemand aan de haak geslagen die interesse heeft in meer dan alleen je billen en borsten. Het is vooral heel erg inhoudelijk als je met hem praat. We benoemden al even dat hij je alles vertelt over zijn verleden, maar dat is slechts één van de onderwerpen die doet blijken dat hij verliefd op je is. Hij heeft verder nog veel meer vragen die aantonen dat hij verliefd is. Wat dacht je van: de toekomst, jouw passies, jouw angsten en je dromen bijvoorbeeld.

Nou?

Als jouw kerel een aantal, en het liefst zoveel mogelijk, van de bovenstaande gedragingen vertoont, dan willen we je feliciteren. Je bent er inderdaad in geslaagd om hem verliefd te maken. Ervan uitgaande dat jouw gevoelens ook zo zijn, ziet de toekomst er voor jullie dus wel heel rooskleurig uit. Wat ons advies nu is? Dat het nu jouw beurt is om je open en kwetsbaar op te stellen, zodat jullie elkaars verliefdheid beantwoorden.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie