Hij wil alleen seks? 15 signalen dat het niet verder komt dan seks

Jay
Door Jay
17 minuten leestijd

Het kan zomaar zijn dat het je al eens is overgekomen: je hebt een leuke vent leren kennen en voelt je zelfs emotioneel met hem verbonden. In een perfecte wereld zou hij precies datzelfde voelen, maar je krijgt steeds meer het idee dat het bij hem juist alleen maar om de seks draait.

Je wilt daarom zo snel mogelijk uit deze fase stappen en overgaan op iets dat uit meer dan alleen seks bestaat. Er is alleen één probleempje: als het aan hem ligt blijven jullie friends with benefits terwijl jij meer wilt. Helaas gaan niet alle mannen even liefdevol om met jouw gevoelens en behoeften.

Het is dan ook niet zo gek dat een hoop vrouwen bang zijn om gebruikt te worden als seksspeeltje. Terwijl vrouwen al snel over relaties en vastigheid nadenken, zijn mannen op zoek naar andere dingen. Herken jij dit beeld en vraag je jezelf wat je ermee moet doen?

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Waarom wil hij alleen seks?

Kijk, weet je wat het eigenlijk is: een fuckbuddy is voor mannen heel erg gunstig. Ze krijgen namelijk alle voordelen die bij een echte relatie passen, maar zonder daarbij aan de bijkomende verplichtingen te hoeven voldoen. Met andere woorden: ze leveren niets in op hun vrijheid. Bij de overgang van strikt seksueel contact naar een relatie verandert dat naar iets dat hem belemmert. En daar begint het probleem.

Want terwijl jij gevoelens voor hem hebt, merk je al wel dat er wat vreemds is tijdens het contact tussen jullie twee. Elke keer belanden jullie al snel in bed, vaak te snel. Maar je bent verliefd en ziet niet alles even helder. Tijd om wakker te worden.

15 signalen om op te letten

Reden genoeg om je een aantal signalen mee te geven waar je op kunt letten. Want als je de dingen objectief probeert te bekijken, zul je toch al vaak zien dat de man zich anders gedraagt nadat jullie seks met elkaar hebben gehad. Toch wil dat niet meteen zeggen dat je door elke man harteloos opzij wordt gezet nadat jullie met elkaar het bed zijn ingedoken. Integendeel.

Veel vrouwen denken makkelijk door dit gedrag heen te kunnen prikken, want als een man me ook maar zou gebruiken voor de seks, dan zal ‘ie vast en zeker bot zijn’. Nou, niet, helemaal. Dat een man je gebruikt voor de seks hoeft niet per definitie te betekenen dat hij zich als een eikel gedraagt of dat hij geen leuke dingen met je kan doen.

De echte players proberen namelijk juist het contact warm te houden en je op subtiele wijze om hun vingers te winden. Een man kan daardoor best heel lief voor je zijn, maar je alsnog voor de seks gebruiken. Hoe je dit herkent? Door de volgende 15 signalen te herkennen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

1. Geen voorspel, gelijk het echte werk

Oké, het wordt anders als je een godin bent met een zodanig exceptioneel lichaam dat de man geen millimeter van je wil overslaan, maar laten we reëel wezen: alleen in de meest perfecte erotische film is er uitgebreid de tijd voor het voorspel. Een ander verhaal wordt het als hij echt gevoelens voor je heeft. Zo niet, dan gaan mannen toch maar wat graag over op het echte werk zonder daarbij tijd te verliezen.

Merk je dat dit bij jou ook het geval is? Dan zijn er geen gevoelens in het spel en zou je dus kunnen concluderen dat je niets meer bent dan een seksmaatje. Een man die je echt lief heeft, wil jou namelijk ook laten genieten in bed.

2. Je hebt nog nooit kennis gemaakt met z’n vrienden

Het hangt er natuurlijk een beetje vanaf hoe lang jullie elkaar kennen, maar als jullie al een tijdje het bed met elkaar delen, maar je hebt nog nooit z’n vrienden ontmoet, dan moet er een belletje gaan rinkelen. Nee, hij heeft geen toekomstplannen met je.

3. Jullie zien elkaar alleen maar ‘s avonds laat

Als je iemand echt leuk vindt, dan maakt het niet uit op welk moment van de dag je samen bent. Als je echter merkt dat het hem alleen maar uitkomt tijdens de late uurtjes, dan is dat alles behalve een goed teken. En al helemaal niet midden in de nacht met een slokje op. Een leuke man wil je ook zien als het buiten nog gewoon licht is. En het liefst ook op openbare plekken.

4. Mooie woorden, geen daden

Dat het niet alleen om mooie woorden gaat, maar ook om daden, dat weten we allemaal. Maar charmante praatjes hebben zonder deze waar te maken, daar zul je toch echt doorheen moeten leren prikken. Hij kan wel proberen om je in te pakken met mooie verhalen, maar hij zal z’n gevoelens toch echt een keer moeten bewijzen, mocht hij überhaupt wat voor je voelen.

5. Hij vermijdt je wanneer je ongesteld bent

Zien jullie elkaar met regelmaat, maar valt het je op dat hij steeds vaker nergens te bekennen is als jij ongesteld bent? Dan is dat geen toeval. Kijken jullie regelmatig ‘een film samen’? Dan zou je datzelfde voorstel moeten doen en pas op een later moment moeten melden dat je ongesteld bent. Zegt hij dan ineens af? Dan weet je wat je te doen staat. Ditch the bastard.

6. Hij doet alsof vrijen met hem een ​​voorrecht is

Als hij je als seksbuddy wil behouden dan zul je ook zien dat hij psychologische spelletjes zal proberen te spelen. Want niet elke vrouw wil natuurlijk gebruikt worden en daarvoor hebben mannen allerlei technieken om ze anders te doen geloven. Een van de technieken is dat hij je zal laten geloven dat een vrijpartij met hem een voorrecht is. Je bent zogenaamd de uitverkorene en, hoewel het in de praktijk allemaal wat tegenvalt, doet hij ook net alsof zijn bedkwaliteiten van een uitzonderlijk niveau zijn. Intussen weet je zelf wel beter.

7. Je bent niet z’n topprioriteit

Natuurlijk, jullie hebben vaak contact met elkaar via de app en daar kijk je altijd naar uit. Toch is dit ook meteen één van de manieren waarop je kunt herkennen hoe belangrijk jij voor hem bent. Merk je dat hij wel online is, maar niet meteen op je berichten reageert? Dan kunnen we met recht zeggen dat je niet zijn topprioriteit bent. En we weten allemaal hoe anders dat is als je hoteldebotel op iemand bent. Logisch, soms zijn gaan andere dingen even voor, maar als je structureel wordt overgeslagen dan is het tijd om je conclusies te trekken.

8. Hij praat vaak over seks

Of het nou via de app is of via een telefoongesprek; de meeste gesprekken tussen jou en hem zijn seksueel getint. Wil je het over een andere boeg gooien en diepere gesprekken met ‘m aangaan? Dan zul je al gauw zien dat hij het gesprek weer terugsleept naar een seksueel onderwerp. In plaats van je te vragen hoe je dag was, vraagt hij je om een pikante foto en in plaats van goed naar je te luisteren, lijkt hij er geen bal om te geven wat je allemaal bezighoudt. Maar hey, met deze tip overkomt je dat natuurlijk nooit meer, hopen we althans.

9. Hij helpt je met vertrekken

Je bent amper 5 minuten bij ‘m binnen en het is weer zover: de kleren gaan uit en jullie liggen alweer in de slaapkamer. Amper twee minuten later zijn jullie alweer klaar en liggen jullie (of in elk geval hij) uitgeput op bed. Hij dringt erop aan om een douche te nemen en als je weer de slaapkamer inloopt, zie je dat hij al je spullen al netjes bij elkaar heeft verzameld.

Sterker nog, hij helpt je met aankleden en vertelt hoe moe hij wel niet is. Oftewel: het is tijd om te vertrekken. Oké, we overdrijven misschien wat, maar toch is dit geen ongewoon beeld. Overkomt dit jou ook regelmatig als je bij hem bent? Dan ben je helemaal niets voor hem.

10. Hij is egoïstisch

Hij zit niet helemaal lekker in z’n vel of hij is zelfs een keer wat ziek. Wie zorgt er voor hem? Jij. Wie is de eerste persoon die aan hem vraagt of het wat beter met ‘m gaat? Jij. Hoe balen is het dan als blijkt dat je niet hetzelfde kunt zeggen als jij het een keer wat moeilijker hebt. Je doet er alles aan om interesse in hem te tonen, maar andersom blijkt dat alles behalve het geval. Het lijkt alsof het woord affectie niet in zijn woordenboek voorkomt. Terwijl jij alleen maar geeft, is hij juist iemand die alleen maar neemt. Weg ermee.

11. Jullie gaan nooit naar openbare plekken

Dat brengt ons meteen bij het volgende punt, want er zijn hooguit twee plekken waar jullie elkaar zien: of bij jou thuis of bij hem thuis. Alleen de eerste dates waren jullie nog op openbare plekken, maar sinds de eerste vrijpartij is daar een abrupt einde aangekomen. Jij wilt het liefst naar een bar of café, maar hij is altijd zo moe en heeft nergens zin in.

Een man die enthousiast over je is, wil echter ook in het openbaar met je worden gezien. Tuurlijk, aan het einde van de avond wil je best met hem rollebollen, maar het moet niet alleen maar om de vrijpartijen draaien. Stel daarom maar eens voor om een leuke wandeling te maken of om samen uit eten te gaan. Eens kijken wat hij daarop te zeggen heeft.

12. Jullie slapen nooit samen

Vrijen kan wel altijd, maar blijven slapen, ziet hij nooit zitten. Niet bij jou thuis en vooral niet bij hem thuis. De volgende ochtend moet hij heel erg vroeg opstaan en zelfs in het weekend heeft hij zogenaamd wel wat te doen. Is het niet met vrienden, dan is het wel met familie of zelfs met werk. Ook heel toevallig op de zondagen. Begrijp je ons punt inmiddels?

13. Film kijken? Niets daarvan

Heel veel seksuele contacten beginnen zogenaamd met ‘een filmpje kijken’. Is de film nog geen twee minuten bezig of heeft hij z’n gulp alweer open gezet? Dan zou je onderhand wel moeten weten wat hij bedoelt met ‘Netflix en chillen’. Zeg maar tegen ‘m dat je echt de film wilt afkijken en kijk maar eens naar z’n reactie. Grote kans dat hij de film ineens flut vindt. Onze filmtip? The Lord of the Rings: The Return of the King. Duurt 3 uur en 20 minuten.

14. Onregelmatig contact

Contact hebben jullie vaak, maar er zit nooit enige regelmaat in. Sterker nog, je krijgt alleen maar appjes van hem wanneer het hem uitkomt. Als hij echt om je zou geven dan zou er echter regelmaat in de berichten zitten. Want het eerste wat je doet als je om iemand geeft is om diegene een fijne dag te wensen. Laat je niet alleen maar gebruiken voor ‘booty calls’.

15. Ben je niet in de stemming? Dan is ‘ie zo weg

We zijn allemaal mensen en er zijn genoeg momenten dat we even geen zin hebben in seks. Zo kan het zomaar zo zijn dat je vandaag even wilt overslaan en we geven je wat dat betreft ook geen ongelijk. Blijkt op dit soort momenten ineens dat meneer er als een speer vandoor gaat, dan kunnen we er niets anders van maken dan dat het een regelrechte klootzak is.

Tips: je bent een seksbuddy. Wat nu?

Afgaande op de bovenstaande signalen is de kans aanwezig dat je voor jezelf tot de keiharde conclusie bent gekomen dat hij je enkel gebruikt voor de seks. Wat nu? Veel vrouwen blijven twijfelen, simpelweg om het feit dat ze niet willen geloven dat het hen is overkomen.

Het gevolg? Dat er allerlei excuses worden bedacht om het gedrag goed te praten. Het is daarom de hoogste tijd om uit de onzekerheid te stappen en te beginnen met knopen door te hakken. Ook al is dat wellicht wat pijnlijk. Hoe je dat doet? Een aantal tips.

Stop met het bedenken van excuses

Diep van binnen weet je dat zijn gedrag onacceptabel is, maar toch wil je er maar niet aan toegeven. Je vindt hem namelijk óf veel te leuk óf je kunt niet geloven dat het uitgerekend jou is overkomen. Je beste vriendinnen hebben het al vaker tegen je gezegd, maar jij probeert zijn gedrag te verklaren door excuses te bedenken. Stiekem weet je echter dat je beste vriendinnen gewoonweg gelijk hebben. Het is de hoogste tijd om te erkennen dat je een seksrelatie hebt, geen echte relatie.

Laat je niet onzeker maken

Is het eindoordeel dat je inderdaad bent gebruikt als seksbuddy? Dan is het belangrijk om dat te accepteren en door te gaan. Wat je vooral niet moet doen is je er onzeker door laten maken. Dat hij alleen het bed met je in wilde duiken, wil niet zeggen dat je niet bijzonder bent. Misschien ontmoet je zelf ook een keer iemand met wie je alleen seksueel contact wilt en geen relatie. Op zich is dit niets anders dan menselijk gedrag en het belangrijkste is daarom om ermee te leren leven. En de signalen de volgende keer vroegtijdig te herkennen.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie