Speelt hij een spelletje? 12 signalen dat hij geen relatie met je wil

Michael Schouten
Door Michael Schouten
13 minuten leestijd

Mannen en vrouwen denken anders. Dat maakt het voor vrouwen lastig om de bedoelingen van een man te ontcijferen. Is hij serieus met me of speelt hij een spelletje? Dat hij op zijn datingprofiel aangeeft de ware te zoeken betekent nog niet meteen dat het de waarheid is. Voor sommige mannen is het een spel van liegen en bedriegen om zoveel mogelijk vrouwen het bed in te krijgen. Zelfs als dat ten koste gaat van de gevoelens van argeloze vrouwen zoals jij.

Het is een ongelijk speelveld. Ze verleiden, manipuleren en doen zich voor als Mr. Right, alleen om je uit de kleren te krijgen. Het doel heiligt de middelen. Om dat doel te bereiken spelen mannen spelletjes. Niet allemaal, maar sommige mannen wel. Dit maakt het moeilijk om het kaf van het koren te scheiden en het is niet raar dat je je afvraagt of deze man wél eerlijk is over wat hij zegt en doet.

Hij speelt een spelletje?

De realiteit is dat mannen er soms alles aan doen om vrouwen te versieren. De drang naar seks overwint het van de goede bedoelingen. Hij vertelt je dat hij een relatie wil, maar de acties zeggen wat anders. Met ingewikkelde technieken om je vertrouwen te winnen vindt hij de weg naar je hart, terwijl jij na verloop van tijd met een gebroken hart achterblijft.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Gelukkig zijn we er voor je om het speelveld gelijk te trekken. We onthullen de technieken die deze verkeerde mannen gebruiken om je te gebruiken, vaak alleen voor de seks. Dit zijn de signalen om te onthouden als je jezelf wilt wapenen tegen de denkspelletjes en verleidingsstrategieën. Hij wil geen vaste relatie met je als hij deze dingen doet.

1. Hij komt zijn beloftes niet na

Of het nu om ‘grote’ beloftes gaat, zoals meegaan naar een feestje van je werk, of kleine beloftes zoals van tevoren bellen over het eten. Als hij zegt dat hij iets gaat doen, maar het vervolgens niet doet, dan is dat een teken dat hij je niet serieus neemt. Acties spreken wat dat betreft toch echt luider dan woorden. Als hij al geen simpele beloftes kan nakomen, hoe verwacht je dan dat hij eeuwige trouw kan beloven?

2. Hij wil nog steeds niet dat je zijn vrienden/familie ontmoet

Heb je het gevoel dat je zijn geheimpje bent? Dan heb je het tweede signaal al ontdekt. Een man die serieus een relatie met je wil geeft je niet het gevoel dat je zijn geheim bent. Natuurlijk, het kan altijd even duren voordat je zijn vrienden of familie mag ontmoeten. Maar als je het gevoel hebt dan hij zijn best doet om beide levens te scheiden, dan is het tijd om jezelf af te vragen of hij wel echt een relatie met je wil.

3. Hij wil alleen maar thuis afspreken

Er is niets mis mee om gezellig op de bank te bingewatchen met Netflix, om daarna nog even te ‘chillen’. Als het gecombineerd wordt met leuke activiteiten zoals etentjes, dagjes uit en weekendjes weg dan is er niets om je zorgen over te maken. Waar je mannen die spelletjes spelen aan kunt herkennen is dat ze juist alleen maar Netflix and chill willen, niet de leuke uitjes. Ze willen alleen maar thuis afspreken, bij jou of bij hem.

4. Hij doet geheimzinnig

Er is iets sexy aan een mysterieuze man, maar het is een ander verhaal als hij geheimzinnig doet. Wil hij niet zeggen waar hij is geweest en lacht hij naar zijn smartphone zonder te zeggen met wie hij aan het appen is? Het is een klassiek signaal dat je niet de enige vrouw in zijn liefdesleven bent. Het is een teken dat hij zijn opties openhoudt. In een gezonde relatie is er niets te verbergen of geheim te houden voor elkaar. Hij wil misschien wel een relatie met je, maar niet alleen met jou.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. Hij heeft het nooit over de toekomst

Als je hoteldebotel verliefd bent dan wil je niets liever dan het verliefdheidsgevoel verlengen. Het liefst zo lang mogelijk; een jaar, tien jaar of de rest van je leven. Een man die spelletjes speelt denkt daar anders over. De toekomst is niet van belang, omdat er geen toekomst is. Heeft hij het nooit over de toekomst en gaat hij niet in op je voorstellen? Dan is de kans groot dat hij een spelletje met je speelt.

6. Hij toont geen affectie in het openbaar

Is hij binnenshuis niet van je af te slaan maar durft hij je hand in het openbaar niet vast te houden? Dat heeft een reden. Pakt hij je hand niet vast als je op straat wandelt, kust hij je niet als mensen in de buurt zijn en gedraagt hij zich afstandelijk in het openbaar? Het is een teken dat hij je niet als relatiemateriaal ziet. Vooral als hij wil dat anderen denken dat je zijn zus of nicht bent.

Maar let op, het kan ook gewoon zijn dat hij het ongepast vindt of niet vindt passen bij zijn bad boy image. Of het tonen van genegenheid tussen man en vrouw is in zijn cultuur simpelweg niet gebruikelijk.

7. Hij is alleen laat op de avond beschikbaar

Je wil samen met hem een dagje zwemmen maar hij heeft geen tijd. Je stelt voor om samen te lunchen maar weer kan hij niet. Je verrast hem met een etentje in dat nieuwe restaurant maar hij kan het helaas niet redden. Komt dit je bekend voor? Om welke reden dan ook, hij lijkt alleen maar beschikbaar te zijn als het donker en laat is. Waarom? Dit zijn de tijden waarop hij zich verveelt en niets ‘beters’ te doen heeft. Je bent niet zijn prioriteit en door alleen laat op de avond en thuis af te spreken is de kans op seks vele malen groter.

8. Hij gedraagt zich single op social media

Je hebt een beginnende relatie maar als je op Instagram kijkt dan lijkt het alsof hij nog steeds single is? Hij blijft foto’s van zichzelf posten, met vrienden, maar niet met jou. Misschien flirt hij zelfs openlijk met de vrouwen die op zijn foto’s reageren. Je bent nog niet Facebook Official maar toch vind je het social media gedrag wat vreemd voor iemand in een relatie? Je gevoel zit goed en waarschijnlijk is het ook een teken dat hij niet echt een relatie wil.

Veel mannen plaatsen geen foto’s van de persoon met wie ze daten, omdat ze niet willen dat iemand erachter komt. Als de gezamenlijke foto’s in de beginfase ontbreken dan is er geen man overboord, maar als je al enkele maanden een relatie hebt? Dan kun je beter voorzichtig te werk gaan.

9. Hij wil de relatie niet officieel maken

Je hebt seks gehad, heel vaak zelfs, en de zenuwen als je hem weer ziet zijn gedaald naar het niveau van een gezonde spanning. Je raakt aan elkaars aanwezigheid gewend en als het aan jou ligt is het tijd om de relatie officieel te maken. Je wil de relatie delen met de wereld, maar hij denkt daar anders over. Hij wil zijn relatiestatus nog niet veranderen of de familie ontmoeten als je ‘vriend’.

Als je het ter sprake brengt praat hij erover heen, of hij zegt dat het nog te vroeg is. Wanneer dit gedrag te lang aanhoudt dan betekent het vaak maar één ding; hij speelt een spelletje met je.

10. Hij waardeert je tijd niet

Hij belt je niet als hij zegt dat hij het gaat doen. Hij is vaak te laat en belt je niet om je een heads-up te geven. Of hij komt helemaal niet opdagen als je plannen hebt om elkaar te zien. Toegegeven, ons drukke leven loopt soms anders dan we het plannen maar als dit een terugkerende situatie is dan waardeert hij je tijd niet. Het is een teken dat je op dit moment geen prioriteit voor hem bent.

11. Hij weet (nog) niets van je

Mannen die spelletjes spelen zijn te herkennen in de gesprekken die je hen voert. Een verschil met de echte mannen die wel een relatie met je willen is dat deze mannen geen oprechte interesse in je hebben. Dit merk je aan de oppervlakkige interesse, zonder enige vorm van diepgang. Als je het idee hebt dat je alles van hem weet, maar hij niets van jou, dan speelt hij hoogstwaarschijnlijk een spelletje met je.

Mannen die écht in je geïnteresseerd zijn stellen je vragen, om meer over je te weten te komen. Hij stelt je persoonlijke vragen om de donkere en verlichte hoekjes van je persoonlijkheid te ontdekken, vragen over je relatieverleden en vragen over je familie. Doet hij dat niet? Dan mag je je afvragen of hij wel een relatie met je wil.

12. Hij geeft je dat ene gevoel

Dat ene gevoel is je intuïtie dat zegt dat er iets niet klopt. Het gevoel dat je krijgt als je aan hem of de relatie denkt is waarschijnlijk ook de reden dat je dit artikel leest. Als een vrouw ontdekt dat haar man vreemdgaat dan realiseert ze zich achteraf pas dat er al vroege waarschuwingssignalen waren. Jammer genoeg werden deze signalen genegeerd en vertrouwde ze niet op haar intuïtie. Deze signalen zijn er ook als je de een player of foute man in je armen hebt gesloten, je hoeft ze alleen maar te herkennen.

Als je het gevoel hebt dat hij een spelletje met je speelt, en je jezelf afvraagt af of hij serieus met je is, dan is er waarschijnlijk iets mis. Waar rook is, is vuur. Instinctief weet je het eigenlijk al of hij echt voor je gaat of niet. Je kunt nog zoveel smoesjes en excuses voor hem bedenken maar diep van binnen weet je het antwoord al.

Weglopen met je gevoel van eigenwaarde intact is de enige manier om jezelf een trauma te besparen. Je kunt hem niet veranderen of wachten tot hij klaar is met spelletjes spelen. Let op de signalen om te voorkomen dat je eenzaam achterblijft, met dagen, weken of zelfs maanden vol liefdesverdriet in het verschiet. Confronteer hem met je verdenkingen; het is tijd om de waarheid te weten.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie