27 datingprofiel tips, ideeën en voorbeelden voor foto’s en tekst

Redactie
Door Redactie
31 minuten leestijd

Daar zit je dan. Vol met twijfels. Jezelf aanmelden op een datingapp leek een goed idee. Maar nu de app aan je vraagt om je datingprofiel in te vullen, begin je toch wat onzeker te worden. Welke foto’s moet je plaatsen? Welke niet? Wat vertel je over jezelf? Als je zoals de meeste mensen bent, dan weet je niet waar je moet beginnen. Maar wees gerust: je bent niet de enige.

Een datingprofiel maken is niet makkelijk. Je weet dat mensen jou gaan beoordelen op basis van wat je deelt. Dat maakt je kwetsbaar. En het is nog moeilijker om een datingprofiel te maken die scoort. Want terwijl iedereen een datingprofiel in elkaar kan flansen, zijn er maar weinig mensen die weten hoe je meer succes kunt krijgen dankzij je datingprofiel. En daar gaan we jou meer over vertellen.

Anatomie van een datingprofiel

Als we bij de basis beginnen, dan is het duidelijk dat datingprofielen uit meerdere delen bestaan. De foto’s zijn leidend, je woonplaats en leeftijd spelen een rol en de profieltekst komt daarna. Nu kun je – afhankelijk van welke app je gebruikt – nog wat meer informatie over jezelf delen, maar dit zijn de belangrijkste onderdelen. En elk van deze onderdelen heeft een doel:

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

 • Profielfoto: eerste indruk + beoordeling fysieke aantrekkelijkheid
 • Aanvullende foto’s: bevestiging indruk en fysieke aantrekkelijkheid + beoordeling levensstijl
 • Woonplaats: beoordeling fysieke afstand
 • Leeftijd: beoordeling leeftijdsverschil en levensfase
 • Profieltekst: beoordeling persoonlijkheid
 • Extra informatie: beoordeling algemeen

Van al deze onderdelen heb je er een aantal niet onder controle, zoals je leeftijd en woonplaats, terwijl dat wel geldt voor de andere onderdelen. Dit zijn de onderdelen van je profiel die je kunt verbeteren, zoals je profielfoto, aanvullende foto’s en profieltekst.

Hoe maak je een beter datingprofiel?

Het gehele ecosysteem van datingapps is gebaseerd op snelle eerste indrukken. Voor de meeste gebruikers van datingapps is dit doorslaggevend. Het bepaalt of ze wel of niet naar rechts swipen of dat ze wel of geen bericht versturen. Wat ze in één oogopslag zien in je datingprofiel, bepaalt de verdere actie. Wordt het een swipe naar rechts? Of een vingervlugge afwijzing naar links?

Volgens onderzoek is het een kwestie van luttele seconden. Mannen zijn gemiddeld slechts 6,7 seconden bezig met de beoordeling van een datingprofiel. Vrouwen hebben er gemiddeld 11,1 seconden voor nodig. Als je nu eens een datingprofiel tevoorschijn haalt op je smartphone, dan ontdek je hoe weinig je eigenlijk kunt zien en lezen in dit tijdsbestek. En dan hebben we het niet over de eerste indruk – die is korter – maar over de gehele beoordeling van een datingprofiel.

Als we alleen kijken naar de eerste indruk bij datingprofielen, dan roepen we de hulp van cognitieve psychologen van de Lincoln en Swansea University. Zij hebben niet lang geleden onderzoek gedaan naar eerste indrukken en datingprofielen. Hoeveel tijd denk je mensen nodig hebben om een eerste indruk te vormen bij een datingprofiel? Het antwoord is één seconde. Gemiddeld hadden de deelnemers aan het onderzoek niet meer tijd nodig om een keuze te maken op basis van alleen het uiterlijk.

Eén seconde voor de eerste indruk, zeven tot elf seconden voor een volledige beoordeling. We hoeven je niet te overtuigen hoe belangrijk de foto’s zijn als je maar enkele seconden de tijd krijgt. Laten we dus eerst maar eens beginnen met de foto’s.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Tips en ideeën voor je profielfoto’s

Gebruikers van datingapps maken er soms een zooitje van. Vrouwen worden bijvoorbeeld aan de lopende band geconfronteerd met badkamerselfies, mannen die poseren met vissen en ontblote bovenlichamen (soms zelfs zonder gezicht). Aan de andere kant moeten mannen de vele groepsfoto’s ontcijferen en gissen hoe de vrouw eruitziet zonder alle beautyfilters. Mannen én vrouwen maken fouten die ze eigenlijk niet hoeven te maken.

Het goede nieuws is dat de fouten van een ander jou kunnen helpen om meer en beter op te vallen. Geef het goede voorbeeld. Zelfs als je niet de looks hebt van een covermodel, kunnen deze fototips de kans op een match vergroten.

1. Kies je allerbeste profielfoto

Alles valt of staat met je profielfoto – de eerste foto die andere gebruikers als eerst te zien krijgen. Dit is de foto die je profiel maakt of breekt. Omdat degenen die je profiel bekijken nog helemaal niets over jou weten, heeft je fysieke verschijning een sterke invloed op hoe zij jou beoordelen. De eerste foto is dus de foto waarmee je de eerste indruk maakt. Het is de foto die bepaalt of je aantrekkelijk en leuk wordt gevonden.

Het simpele advies voor de profielfoto is een duidelijke headshot. Een echte glimlach, één die je ogen laat stralen, maakt een goede eerste indruk. Een enigszins mysterieuze blik zonder glimlach werkt ook. En een lichte kanteling van je hoofd kan je aantrekkelijkheid ook vergroten. Met de profielfoto kun je veel kanten op. Bij twijfel: vraag iemand anders om je beste foto te selecteren.

Een succesvolle profielfoto springt in het oog, is scherp en geeft in één beeld weer wie jij bent. Het zou met een korte blik op je profiel duidelijk moeten maken om wie het gaat. Een helder beeld van hoe jij eruitziet – in ieder geval je gezicht en het liefst nog iets meer van je lichaam. Wat niet geschikt is als profielfoto?

 • Geen kroeg-, feest- of groepsfoto
 • Geen accessoires die je gezicht bedekken
 • Geen extreem bewerkte foto met filters
 • Geen collage
 • Geen screenshot
 • Geen foto van een foto
 • Geen ingescande foto

zichtbaar gezicht bril

2. Maak heel veel foto’s

Sommige mensen kijken naar de camera kijken en hebben direct een Instagram-voltreffer te pakken. Elke natuurlijke beweging richting de camera resulteert in een foto die geschikt is voor een tijdschrift. Dit zijn de mensen die niet veel moeite hoeven te doen om de perfecte foto te vinden voor hun datingprofiel.

Als jij het type persoon bent dat nooit goed op de foto staat, dan vergt het natuurlijk wat meer tijd. Maak heel veel foto’s van jezelf, maar vraag anderen ook vaker om een foto van jou te maken. Hoe meer foto’s je maakt van jezelf, hoe groter de kans dat je een aantal datingprofielwaardige shots hebt.

3. Houd het recent

We snappen het. Je bent nog steeds trots op die gedateerde foto van vier jaar geleden, toen je nog slank en afgetraind was. Maar vier jaar is te oud. Er wordt van je verwacht dat je een recente foto van jezelf gebruikt. Al is het alleen maar om niet voor een catfish aangezien te worden. Misschien dat een recente foto je minder matches oplevert, maar het is wel de foto waarmee je niemand teleurstelt.

Wat heb je immers aan tientallen matches die zich aangetrokken voelen tot een veel jongere en waarschijnlijk knappere versie van jezelf. Je wilt mensen simpelweg niet verrassen met je verschijning als het tot een eerste date leidt.

contrast profielfoto

4. Verhoog het contrast

Het laatste wat je wilt doen met je profielfoto is jezelf degraderen tot een figurant op je eigen foto. Je profielfoto is dé manier om op te vallen en dat doe je niet door jezelf op te laten gaan in de achtergrond. Met het verhogen van het contrast kun jij jezelf wat meer naar de voorgrond brengen. Het contrast van een foto kun je zelf wijzigen met een app. Of als je een moderne smartphone hebt, dan kan het ook in de foto-instellingen.

Wetenschappers hebben het getest en ontdekten dat foto’s met een hoog contrast aantrekkelijker worden gevonden dan foto’s met een laag contrast. Deze foto’s met tegenstellingen, bijvoorbeeld donker en licht, worden makkelijker verwerkt door het menselijk brein door de verminderde complexiteit.

5. Ga voor hoge kwaliteit

Het is not done om een wazige foto te uploaden naar je profiel. In de huidige smartphonewereld, waar de gemiddelde smartphone een betere resolutie heeft dan een digitale camera, is er geen excuus om jezelf te presenteren met een onscherpe of korrelige foto. Als de bezoekers van je profiel denken dat 1999 z’n foto terug wil, dan sta je direct een punt achter. Wat er dan gebeurt? Je wordt binnen een oogwenk naar links geveegd.

achtergrond profielfoto

6. Ga voor een rustige achtergrond

In hetzelfde onderzoek werd duidelijk dat singles de voorkeur geven aan een rustige achtergrond. Een drukke achtergrond leidt af. Het neemt de aandacht weg van jou. Achtergronden met veel kleuren en vormen zuigen het onderwerp uit de voorgrond. Als je meer matches wilt, dan houd je daar rekening mee. Hoe rustiger, hoe beter. De wetenschappers raden gebruikers van datingapps aan om een solide achtergrond te gebruiken. En ook dit kun je makkelijk aanpassen met een bewerkingsapp.

7. Vergeet de selfie niet

Selfies worden soms wel het begin van het einde van de intelligente beschaving genoemd. Maar op een datingapp kun je er altijd nog voordeel uit halen. Hoewel het geen goed idee is om alleen maar selfies te plaatsen, is een gebrek aan selfies ook niet goed. Volgens onderzoek verstuurt 86 procent van de singles namelijk sneller een bericht naar iemand die een selfie als één van de foto’s heeft. Mocht je nog geen selfie in je datingprofiel hebben, dan zou je dit kunnen overwegen:

 • Selfies zijn goede gespreksstarters
 • Selfies suggereren dat je tevreden bent met jezelf
 • Selfies zijn makkelijk te maken
 • Selfies kun je zelf nemen
 • Selfies laten zien dat je zelfverzekerd bent

achtergrond mensen foto

8. Plaats geen groepsfoto’s

Iedereen is wel klaar met de groepsfoto’s. Ze voegen nauwelijks iets toe aan je datingprofiel. Je mag foto’s bewaren van je tripjes met vriend(inn)en. Maar deze nostalgische beelden zijn niet geschikt als profielfoto – misschien ook niet eens als extra foto. Vermijd ieder geval alle foto’s waarop niet duidelijk is wie jij bent. Je wilt niet dat mensen gaan twijfelen over je uiterlijk en wie van de tien jij bent.

Volgens onderzoekers levert deze situatie – waarin de bezoeker van je profiel moet ontcijferen wie je bent – te veel cognitieve lading op. Met een duur woord geeft dit aan dat de menselijke hersenen dit niet kunnen verwerken. Als je te veel dingen tegelijk ziet, dan kijk je liever weg dan dat je ernaar blijft kijken. De bezoeker van je profiel moet binnen een milliseconde kunnen identificeren wie je bent, anders gaan ze snel door met de volgende kandidaat.

Dat gezegd hebbende, interessante groepsfoto’s kunnen wel gebruikt worden als een van de extra foto’s. Groepsfoto’s zijn wenselijk als daarop te zien is dat anderen een goede tijd hebben in je gezelschap. Deze foto’s geven volgens ander onderzoek een soort van bevestiging dat je geliefd bent.

bovenste derde deel

9. Let op de compositie

De compositie kan je profielfoto maken of breken. Onze hersenen hebben volgens onderzoek een duidelijke voorkeur voor composities die het bovenste (derde) deel van het lichaam bevatten. Dit is het gebied vanaf de bovenkant van je buik tot boven je hoofd. Bij het maken van foto’s betekent dit niet te veraf (gehele lichaam), maar ook niet te dichtbij (selfie).

De meeste datingapps, zo niet allemaal, bieden de mogelijk om meer dan één foto toe te voegen. Waar de profielfoto de bezoekers uitnodigt om wat langer op je profiel rond te hangen, zorgen de aanvullende foto’s ervoor dat je de buit binnenhaalt. Voor de aanvullende foto’s kun je wat creatiever zijn zodat je nog beter kunt tonen wie je bent.

10. Benut het ‘ugly friend’-effect

Als je dan toch een foto plaatst met andere mensen erop, dan helpt het als deze mensen minder aantrekkelijk dan jou zijn. Dit staat ook wel bekend als het ‘ugly friend’-effect: wanneer je wordt gezien met minder aantrekkelijke mensen, neemt je eigen aantrekkingskracht toe.

11. Maak gebruik van de kleur rood

Of je nu een man of een vrouw bent, rood is een kleur die je een voordeel kan geven. Veel mensen kiezen namelijk voor zekerheid en dragen kleding in neutrale kleuren. Rood is niet neutraal. Door deze opvallende kleur te kiezen val je meteen op tussen alle grijze muizen. Onderzoek bewijst het. Vrouwen vinden mannen die rood dragen aantrekkelijker, seksueler en hoger in sociale status. En mannen denken daar niet anders over. Vrouwen die rood dragen zijn aantrekkelijker en gewilder.

12. Poseer met een hond

Als we het dan toch over alle fotohacks hebben, dan kan dit advies niet ontbreken. Mannen die poseren met honden krijgen meer likes. Het bezitten van een hond, of doen alsof je een hond hebt, kan je helpen om aantrekkelijker te worden voor vrouwen, vooral als een vaste relatie je doel is.

Vrouwen zien mannen met een hond als betere kandidaten voor een serieuze relatie, maar minder goede opties voor een korte termijn relatie of hookup. Waarom poseren met een hond helpt?

 • Ze laten je gelukkiger lijken
 • Ze tonen aan dat je verantwoordelijkheid hebt
 • Ze laten zien dat je kunt liefhebben
 • Ze bevestigen dat je een langetermijnverplichting durft aan te gaan
 • Ze zijn perfect voor ijsbrekers en openingszinnen

13. Kies een aantrekkelijke setting

Op je foto’s draait het om jou, maar het beeld dat de bezoeker van je profiel krijgt is niet alleen afhankelijk van hoe jij eruitziet. Wanneer je foto tevoorschijn komt, word je beoordeeld op alles wat zichtbaar is. Wat op de achtergrond zichtbaar is, wat naast je ligt, maar ook wat je aan het doen bent.

Let bij het maken van de foto op de algehele setting om het beeld compleet te maken. Kies bijvoorbeeld geen achtergrond met een badkamerspiegel of rommelige slaapkamer, maar een tuin met een prachtige bloesemboom.

3 pro tips voor je foto’s
 1. Vrouwen vinden een man aantrekkelijker wanneer zij andere vrouwen naar hem zien glimlachen.
 2. Je wordt belangrijker gevonden door het zogenaamde ‘centre-stage’-effect, waarbij je foto’s selecteert waarin jij je in het midden bevindt.
 3. Dynamische video’s in je datingprofiel kunnen de band met de kijker bevorderen als het tot een date komt.

Tips en ideeën voor je profieltekst

Ondanks het feit dat foto’s meer kunnen zeggen dan duizend woorden, zijn alleen foto’s meestal niet genoeg op een datingapp. Stel je maar eens een datingapp voor met echt alleen maar afbeeldingen, zonder letters en cijfers. Je zou niet weten wat de leeftijd is, de afstand en niet eens de naam. Zou je nog steeds een goede keuze kunnen maken? Waarschijnlijk niet.

Het geschreven woord is belangrijk omdat het cruciale informatie kan geven wat niet kan worden afgeleid van een foto. Intelligentie, humor, assertiviteit, zelfbewustzijn: noem het maar op. Foto’s gaan je niet helpen om deze eigenschappen te benadrukken. Een goede profieltekst wel.

17. Vul iets in

Iets is altijd beter dan niets als het op profielteksten aankomt. Een superslimme tekst is natuurlijk nog beter, maar een willekeurige profieltekst is nog altijd beter dan géén tekst. Dat is bewezen in een onderzoek waarin twee datingprofielen met elkaar werden vergeleken. De ene had geen profieltekst, de ander wel. Uit de resultaten bleek dat profielen met profielteksten structureel meer likes krijgen dan profielen met blanco profielteksten.

tinder bio karakters
Likes op datingprofielen met of zonder profieltekst.

18. Houd het simpel en sexy

Mensen geven de voorkeur aan simpele inhoud en vermijden (onbewust) ingewikkelde informatie. Dit is de reden waarom emoji’s zo belangrijk zijn geworden in de moderne vormen van communicatie. Met een kleine afbeelding kun je meer zeggen dan een hele zin, emoji’s zijn een eenvoudige – maar vooral snelle – manier om digitaal je emoties te tonen. Bovendien voegen ze wat kleur toe aan je profiel en kunnen ze helpen om ruimte te besparen. Maak er gebruik van 😍

Gemakkelijk te begrijpen taal maakt je bovendien slimmer en sympathieker. Dit komt omdat mensen zich van nature aangetrokken voelen tot woorden die makkelijk te onthouden zijn en die ze makkelijk kunnen uitspreken. Maak je profieltekst dus niet simplistisch, maar gewoon simpel.

dagmar tinder bio

19. Controleer het op spel- en taalfouten

Als er iets is dat veel singles niet willen zien in een datingprofiel, dan is het wel slechte grammatica. Spelfouten, tikfouten en een gebrek aan interpunctie: mensen hebben er een hekel aan. Het is hinderlijk. Sterker nog: recent onderzoek zegt 10 procent van de vrouwen nooit op date zou gaan met een slechte speller.

Niemand verlangt van je dat elke zin in je profieltekst perfect is. Niemand schrijft perfect. Af en toe een schrijffoutje is niet erg. Maar structureel fouten maken is dat wel. Uit onderzoek van de Tilburg University blijkt dat typfouten in een datingprofiel als een signaal van slordigheid gezien worden. Maar taalfouten – zoals die met dat verwisselen – zijn nog erger. Deze worden namelijk beoordeeld als een signaal van lagere intelligentie.

Willekeurige hoofdletters, spaties voor punten en zinnen die geen einde kennen: voor de meeste gebruikers van datingapps zijn het dus officiële afknappers. Als schrijven niet je ding is, zoek er dan hulp bij. Een snelle controle in Word op fouten is toch niet zo moeilijk?

20. Houd het positief

Hoe verleidelijk het ook is om te klagen en zeuren over de mensen die je benaderen, help je echt niemand door te zeggen wat je absoluut niet wilt zien. Negativiteit is als vergif voor je datingprofiel. Het is besmettelijk. Iedereen wil er bij uit de buurt blijven, want negativiteit is onaantrekkelijk.

Het enige dat je ermee bereikt is dat je potentiële matches afschrikt, zelfs als zij zich niet aangesproken voelen. De mensen die je uiteindelijk wel aantrekt zijn echter vaak degenen die je juist wilt vermijden. Zeg dus niet wat je níet wilt, maar maak wel duidelijk wat je wél wilt.

21. Vermijd de clichés

Hoe grappig het ook lijkt om die ene Breaking Bad-uitspraak in je profiel te vermelden, de kans is groot dat je niet de enige bent die het gebruikt. Het is niet uniek. Verre van. Citaten zijn over het algemeen niet geschikt voor datingprofielen, tenzij je er een bijzonder punt van kunt maken.

Een andere veelgemaakte fout is het gebruik van platitudes in datingprofielen, een afgezaagde zinsnede die gelijk staat aan ‘niets zeggen’. Hou je van bankhangen, series kijken en in het weekend tijd doorbrengen met vrienden en familie? Guess what: dat doet iedereen. Het zijn inhoudsloze uitlatingen die niets zeggen over wie jij bent.

22. Voeg wat humor toe

Succesvolle datingprofielen bevatten humor. Het is het geheime ingrediënt waarmee je je persoonlijkheid kunt tonen. Onderzoek bevestigt ook dat humor aantrekkelijk is. Humor toevoegen aan je profieltekst geeft je daarom een edge, een voorsprong op de rest.

Vermeld echter niet dat je grappig bent, want dat is niet grappig. Toon het met je profieltekst. Een grappige profieltekst is het beste en geloofwaardig bewijs van een goed gevoel van humor. En laten we eerlijk zijn: is er iemand bij wie een ‘goed gevoel voor humor’ níet goed scoort?

Deze muziekliefhebber wil het volgende couplet met iemand anders schrijven.

Wiskundeleraar die op zoek naar iemand om toe te voegen aan zijn leven. Deel liefde, vermenigvuldig het plezier.

Aspirant-schrijver die samen met iemand anders zijn volgende hoofdstuk wil schrijven.

23. Maak het authentiek

Terwijl je de typische clichés vermijdt, moet je natuurlijk wel iets interessants te vertellen hebben. Hoe je dat doet? Door specifieke en originele details te vermelden. Dat maakt je verhaal authentieker en interessanter. Je kunt beter ‘uitbeelden’ wie je bent dan vertellen wie je bent. Hou je van reizen? Neem dan deze profielteksten als voorbeeld:

‘Live life to the fullest’ is mijn motto, laten we zeggen dat ik niet graag stil zit 😉

Next up = Miami beach. Swipe 🔜 om samen met mij dit avontuur te beleven

🏃‍♂️ langs de East Side Gallery in Berlijn

🚴‍♂️ langs de Strade del Vino in Toscane voor de lekkerste wijn

🕺 op de beats van Martin Garrix in Ushuaïa Ibiza by night

Meer over mij weten?

Niemand wil echt weten dat je van reizen houdt. Ze willen wel weten dat je superzenuwachtig bent tijdens het boarden en bijna in je broek plast tijdens het opstijgen. Maar dat alles snel is vergeten zodra je plaatsneemt aan je viptafel en de champagne rijkelijk laat vloeien. In andere woorden: je kunt beter beschrijven wat je graag doet dan vertellen wat je graag doet.

Vertel je eigen verhaal. Dat maakt je profieltekst origineel. Nog een ander voorbeeld om duidelijk te maken hoe je dit moet zien. Vergelijk deze twee citaten maar eens:

1. Ik heb een sterke persoonlijkheid.

2. Het zweet liep langs mijn voorhoofd. Elke stap was er één te veel toen ik de laatste kilometers van de marathon liep. Mijn lichaam verzette zich. Maar mijn geest wilde door. Opgeven was geen optie.

24. Introduceer je beste eigenschappen

Van nature voelen mannen en vrouwen zich aangetrokken tot bepaalde goede en slechte eigenschappen. Gebruik dit in je voordeel als je je profieltekst schrijft. Probeer daarbij niet de massa aan te spreken, maar degene die jij wilt bereiken. Uiteindelijk ben je op zoek naar iemand die jou begrijpt, iemand die je eigenaardigheden wil ontdekken. Hoe specifieker je profiel is, hoe beter je iemand kunt vinden die dat aanspreekt.

Speel in op de eigenschappen die wenselijk zijn. Als man zijnde kun je je dapperheid en moed vermelden of je vastberadenheid. Niet dat je high-scores behaalt met Call of Duty en recordhouder ‘boeren laten’ bent onder je vrienden. Vrouwen kunnen daarentegen meer inspelen op de klassieke eigenschappen van een vrouw zoals zorgzaamheid, gevoeligheid en kwetsbaarheid.

Maak niet de fout door te vertellen hoe betrouwbaar, loyaal en eerlijk je bent. Dit zijn juist de clichés die je moet vermijden. Vermeld alleen de eigenschappen die je anders en ‘beter’ maken dan anderen, bijvoorbeeld je verslavende drang naar succes of je krankzinnige carrièrepad.

25. Gebruik de 70:30 regel

Waar je bij de meeste datingapps niet veel ruimte hebt om jezelf te presenteren bieden de traditionele datingsites je wat meer ruimte. Deze ruimte is handig als je van nature graag een verhaaltje vertelt. Maar hoe meer je vertelt, hoe meer er is om op af te knappen. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat je een lange tekst schrijft dat alleen over jezelf gaat. Houd daarom deze regel aan: 70% over jezelf, 30% over wat je zoekt.

bolcom cta

26. Gebruik een call-to-action

Iedereen is er bekend mee. Maar niet iedereen weet niet dat er een naam voor is: de call-to-action. Dit zijn oproepen aan lezers (of kijkers) om in actie te komen. Denk bijvoorbeeld aan de ‘Koop nu’-vermeldingen in reclames of bestelbuttons die je vindt in webshops, vaak opvallend aanwezig in een kleur die de aandacht trekt. Een aantal voorbeelden:

 • Klik hier voor korting
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief
 • Koop nu voor slechts € 9.95
 • Word nu lid van de club

Dergelijke zinnen hebben één doel. Ze willen dat je iets doet. De zinnen willen je overhalen om in actie te komen. Ze roepen je op een handeling uit te voeren. Zoals dit:

Bekijk nu deze profieltekst op Lexa

De call-to-action werkt. Dat kan elke marketeer bevestigen. En dat kun je benutten in je datingprofiel, waarbij jij het product bent dat je probeert te verkopen. Het komt erop neer dat je in je profieltekst iets zegt wat de bezoeker van je profiel overhaalt om een gewenste actie uit te voeren. Dit kan een veeg naar rechts zijn, jou als favoriet toevoegen of een bericht versturen.

“Ben ik jouw match? Swipe naar rechts 🔜

27. Show, don’t tell

Laat zien dat jij een catch bent, maar niet dat jij jezelf een catch vindt. Er is een groot verschil tussen over jezelf opscheppen en het vermelden van je beste eigenschappen. De manier waarop je dit deelt in je tekst, bepaalt het beeld dat anderen van je krijgen.

Vertel bijvoorbeeld niet dat je de beste fotograaf van Nederland bent, maar voeg een fototechnisch hoogstandje toe aan je foto’s. Schep niet op over je heerlijke muzieksmaak, maar koppel je Spotify-account aan je profiel. Deze techniek brengt je verder en levert de beste resultaten op, volgens onderzoek.

Dit is nog maar het begin

Deze tips, tricks en handige voorbeelden kunnen helpen om je datingprofiel onweerstaanbaar te maken. En dat is nodig, want je datingprofiel bepaalt of je matches krijgt. Maar daarmee ben je er nog niet. Het is nog maar het begin. Want zodra er een match is, moet er gesproken worden. Berichten worden uitgewisseld en de zinnen worden beoordeeld. Weet jij al hoe je van de conversatie op een datingapp naar een date kunt gaan? Hoe je iemand voor een date kunt vragen? Daar kunnen wij je ook meer over vertellen:

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie