Hoe weet je of hij maagd is? 15 tekenen die het zeggen

Michael Schouten
Door Michael Schouten
10 minuten leestijd

Als je vrienden het over seks hebben, valt je één ding op: hij is het met iedereen eens en lacht een beetje laat om de grapjes. En terwijl hij lacht, kijkt hij iedereen aan alsof hij wacht op een uitleg – die uiteraard niet volgt.

Het is niet de eerste keer dat je dit opmerkt. De andere keren dat je dit merkte was hij eerst heel spraakzaam en open, maar veranderde zijn houding abrupt toen het onderwerp verschoof naar iets dat met seks te maken heeft. Zou het kunnen betekenen dat hij nog maagd is?

Is hij maagd?

De waarheid is dat er geen echte manier is om te weten of hij maagd is. Er is geen medische test die kan bewijzen dat hij nog nooit seks heeft gehad. Dat kan bij vrouwen niet en ook niet bij mannen. En dus kan een handmatige inspectie van zijn geslachtdeel ook geen antwoord geven op je vraag. De enige manier om het zeker te weten is door het hem rechtstreeks te vragen en hopen op een eerlijk antwoord.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Als je hem niet in de kwetsbare positie wilt brengen waarin hij moet bekennen dat hij maagd is, dan moet je het doen met de tekenen die daarop kunnen wijzen. Hoewel ze niet met volledige zekerheid vast kunnen stellen dat hij inderdaad nog maagd is, kunnen ze je wel vertellen of hij ervaring heeft met seks… of niet.

15 tekenen die zeggen dat hij maagd is

Sommige mensen geloven dat je alleen op basis van iemands leeftijd goed kunt inschatten of iemand maagd is. Maar dat is in geen enkel opzicht waar. Sommige jongens ‘verliezen’ hun maagdelijkheid pas als ze dertig of veertig zijn, terwijl anderen al seks hebben als ze nog een tiener zijn.

Een jongen wordt ook niet ineens een man als hij seks heeft gehad. En hij ziet er ook niet anders uit als hij geen maagd meer is. Waar je het dan wel aan kunt merken? Dit zijn vijftien tekenen die erop kunnen wijzen dat hij maagd is.

1. Hij is verlegen rond vrouwen

Dat hij verlegen is in het bijzijn van vrouwen betekent niet meteen dat hij maagd is. Maar het is wel een signaal. Als hij zich van nature ongemakkelijk voelt rond het andere geslacht, dan is de kans namelijk ook kleiner dan eerder een vriendin heeft gehad. En dat maakt het weer wat onaannemelijker dat hij seks heeft gehad.

2. Hij heeft niets gezegd over zijn seksuele ervaringen

Sommige mannen hebben het altijd over seks, anderen nooit. Hoeveel hij over seks praat hoeft dus niet meteen te zeggen dat hij maagd is. Maar als je hem al een tijdje kent en hij heeft je nog nooit iets gezegd over zijn seksuele ervaringen, dan kan dat een teken zijn dat hij nog maagd is.

3. Hij weet niet wat hij moet doen

Onervaren jongens weten vaak niet wat ze moeten doen als ze worden verleid. Gedraagt hij zich afstandelijk en zegt zijn lichaamstaal dat hij niet weet hoe hij moet reageren? Dan is dat een teken dat hij nog met niemand het bed heeft gedeeld.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

4. Hij voelt zich ongemakkelijk bij intieme filmscènes

Samen ben je een actiefilm aan kijken en zoals altijd is er één scène waarin de hoofdrolspelers tussen de lakens belanden. En terwijl jij een beetje opgewonden raakt door wat je ziet, merk je dat hij schichtig om zich heen kijkt. Misschien biedt hij zelfs aan om iets te drinken te pakken. Als hij dit doet, kan dat betekenen dat hij niet weet hoe hij moet reageren op intieme situaties.

5. Hij is nerveus

Alle eerste ervaringen zijn spannend. Of het nu voor de eerste keer in een auto rijden is of springen van de hoogste duikplank, het gaat samen met de nodige zenuwen. Dat geldt dus ook voor de eerste seksuele ervaring. Merk je dat hij wel heel zenuwachtig is als je intiem met hem bent? Ook als je op dat moment geen seks hebt, kan het vooruitzicht van seks hem wel nerveus maken.

6. Hij bevriest bij aanrakingen

Jongens die al lang nadenken over de eerste keer – en het nog nooit gedaan hebben – kunnen overmand worden door de emoties. Het kan zelfs zo erg worden dat hij volledig bevriest als je hem aanraakt. Natuurlijk kan dit ook betekenen dat hij jou extreem leuk vindt, maar het is wel een teken die iets kan onthullen.

7. Hij vindt maagdelijkheid belangrijk

Heeft hij morele of religieuze bezwaren hebben tegen seks voor het huwelijk? Zonder dat hij direct zegt dat hij maagd is, doet hij dat indirect wel. Want als hij zegt dat het belangrijk is om jezelf te bewaren voor het huwelijk, dan betekent dit ook dat hij nog niet eerder seks heeft gehad.

8. Hij is een onervaren kusser

Het is eigenlijk heel simpel: als hij nauwelijks of nog nooit met anderen heeft gekust, dan is de kans dat hij maagd is veel groter. Hoewel het mogelijk is dat hij gewoon geen goede kusser is, betekent het meestal dat hij nog niet veel seksuele ervaring heeft.

9. Hij is onbekend met de vrouwelijke anatomie

Nu is het onderwerp van de vrouwelijke anatomie misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar als het toch ter sprake komt, dan kan zijn kennis daarover je iets vertellen over zijn ervaring met seks. Is hij bekend met het vrouwelijk geslachtsorgaan of heeft hij helemaal geen idee?

10. Hij wordt ermee geplaagd

Als zijn vrienden inside-jokes maken over zijn onervarenheid met seks, dan zit er meestal een kern van waarheid in. Het duidt erop dat hij werkelijk maagd is, ondanks dat hij het niet tegen je heeft verteld. Zijn maagdelijkheid is bekend bij vrienden en zij kunnen het grappig vinden dat hij dat is – wees gerust, er is niets mis mee.

11. Hij drijft de spot met zichzelf

Maakt hij dubbelzinnige opmerkingen over zijn eigen seksuele (on)bekwaamheid? Dan heeft hij daar waarschijnlijk een goede reden voor. Op deze manier wil hij je laten merken dat hij niet veel ervaring heeft, terwijl hij meteen kan inschatten hoe jij daarop zal reageren. Het is een manier om je voor te bereiden op wat komen gaat als je seks met hem hebt.

12. Hij is onzeker

Net als vrouwen zijn mannen ook onzeker tijdens hun eerste keer. Vertrouwen op seksgebied is iets dat je opbouwt door het te doen. Als hij je het idee geeft dat hij niet zeker is over wat hij moet doen, dan kan dat erop duiden dat hij nog niet eerder seks heeft gehad.

13. Hij is onhandig

Van het strelen van je lichaam tot het bewegen om je heen: als hij heel onhandig is in alles wat hij doet, dan laat dat zien hoe onervaren hij is. Mensen die geen ervaring hebben weten vaak niet hoe ze iemand moeten aanraken en dat er zoiets als tederheid bestaat.

14. Hij heeft onrealistische verwachtingen

Een man die nog nooit eerder seks heeft gehad en porno als voorbeeld heeft, kan gaan denken dat het er ook zo aan toe gaat in het echte leven. Hij kan bijvoorbeeld denken dat je opgewonden raakt van een absurde vorm van dominantie, omdat dat is wat hij kent. Als je merkt dat zijn enige seksuele ervaring afkomstig is van Pornhub, dan kan dit erop duiden dat hij nog maagd is.

15. Hij gaat te snel

Onervaren jongens willen zo snel mogelijk over op de daad. Dus als je zover bent gekomen dat jullie samen in bed liggen, dan neemt hij niet de tijd voor het voorspel. Hij wil meteen tot actie overgaan – en die actie is dan ook snel afgerond. Het gevolg is dat seks met een maagdelijke man vaak snel achter de rug is.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie