Home Seks Nog maagd? Dit zijn geldige redenen om nog geen seks te hebben

Nog maagd? Dit zijn geldige redenen om nog geen seks te hebben

3 minuten leestijd
0
vrouw tijd

Dat leeftijdsgenoten misschien allemaal wel al seks hebben gehad, wil niet zeggen dat jij dit ook zou moeten doen. Er zijn tal van geldige redenen te bedenken om nog geen seks te hebben. Misschien wil je zelfs wel helemaal nooit seks hebben in je leven.

Laten we vooropstellen dat elke reden een geldige reden is, ook als hij niet in dit artikel genoemd wordt maar wel belangrijk is voor jou. Je moet namelijk nooit seks hebben tegen je eigen wil in. Je lichaam is van jou en jij bepaalt zelf wat je daar wel of niet mee doet. Laat je dan ook absoluut niet pushen of overhalen door iemand anders, wanneer jij merkt dat je er niet aan toe bent.

Waarom hebben mensen seks?

Over het algemeen hebben mensen voor de eerste keer seks met elkaar omdat ze nieuwsgierig zijn. Gedurende ons leven krijgen we vaak dingen te horen over seks, zowel positief als negatief. De meeste informatie komt van de mensen om ons heen en van televisie en internet. Naarmate mensen nieuwsgieriger worden, krijgen zij meer belangstelling voor seks.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

Ook kan opwinding een belangrijke reden zijn en daarnaast zijn er mensen die elkaar overhalen en daarom seks hebben met elkaar. Dat is natuurlijk geen goede reden om seks te hebben, maar helaas gebeurt het wel.

Redenen om nog geen seks te hebben

Er zijn verschillende redenen die genoemd kunnen worden om nog geen seks te hebben. Zo vinden veel jongeren zichzelf nog te jong om dit te doen of hebben zij het gevoel dat zij er lichamelijk en geestelijk nog niet aan toe zijn. Of het kan zijn dat de situatie zich gewoon nog niet heeft voorgedaan.

Het geloof kan bij sommige mensen een rol spelen om nog geen seks te hebben. In sommige culturen is het daarbij belangrijk om te wachten tot het huwelijk. Of jongeren hebben geen seks, omdat zij aangeven dat zij dit van hun ouders niet mogen.

Bovendien kan iemand kan iemand besluiten om niets meer met seks te maken te willen hebben na een nare ervaring op het gebied van seks. Dit kan een reactie zijn op aanranding, verkrachting of welke andere negatieve ervaring met seks iemand dan ook gehad heeft.

Laat je niet overhalen

Hoewel je je het misschien niet kunt voorstellen, gebeurt het vaak dat mensen zich laten overhalen om seks te hebben. Vooral jongeren vinden het moeilijk om nee te zeggen, zeker wanneer zij verliefd op iemand zijn.

Iets minder dan drie procent van de jongens en 12 procent van de meiden wordt bij hun eerste keer seks overgehaald. Dit gebeurt vaak wanneer twee mensen elkaar niet of korter dan een maand kennen. Het komt zelfs voor dat jongens en meiden gedwongen worden om seks te hebben en dat is heel vervelend. Toch willen de meeste jongens en meiden de eerste keer even graag als hun bedpartner.1

bed slapen

Hoe denken jongeren over het hebben van meerdere bedpartners?

Voor mensen die nog nooit seks hebben gehad is het wellicht een vreemd idee dat er mensen zijn die meerdere bedpartners hebben gehad. Wanneer jij jezelf niet wilt weggeven aan iemand, dan zeker niet aan meerdere mensen. Meisjes keuren veel sekspartners dan ook vaker af dan jongens.

Opvallend is dat jongens vaker afkeurend zijn over meiden die veel bedpartners hebben, dan over jongens die dat hebben. Soms heeft dit te maken met onzekerheid over seks, bijvoorbeeld door weinig ervaring. Wanneer een ander dan wel ervaring heeft, kunnen jongeren hier vanuit hun eigen onzekerheid afkeurend op reageren.

Wachten is niet erg

Heb jij besloten dat seks het voor jou (voorlopig) niet is? Dat is helemaal prima. Het is dan ook echt niet erg als je hier nog mee wilt wachten. Hoe lang je er precies mee wacht is ook helemaal aan jezelf. Het is beter om te besluiten het nog niet te doen, dan het te overhaasten. Welke reden om geen seks te hebben op jou van toepassing is, is voor de buitenwereld niet belangrijk. Als jij er zelf maar oké mee bent.

Het gaat erom dat jij dicht bij jezelf blijft en absoluut niets doet wat tegen je zin in is. Mensen bewonderen het soms zelfs als iemand op latere leeftijd nog steeds niet heeft toegegeven aan de lust en verleiding die het leven met zich meebrengt.

Maagd op latere leeftijd

Ook op latere leeftijd hoef je geen druk te voelen wanneer je nog maagd bent. Seks is namelijk absoluut niet iets wat je als mens verplicht bent om te doen. En wist je dat je lang niet de enige bent? Op de leeftijd van 25 jaar hebben zo’n 1 op de 10 mensen nog geen seks gehad.2

Vier procent van die mensen heeft zelfs nog nooit een tongzoen gehad. De eerste keer seks komt voor mensen die het wel willen vaak nog voor hun 30e, maar dat hoeft niet per se.

Misschien heb je het gevoel dat je iets mist, maar een laatbloeier zijn is helemaal niet erg. En nooit seks willen is ook helemaal niet raar. Behoor je tot de categorie mensen die helemaal geen behoefte heeft aan seks, dan mag je jezelf aseksueel noemen. Je hoeft niet per se ergens bij te horen of in het straatje van een ander te passen. Wees jezelf en wees uniek.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid? Nu tijdelijk in juli en augustus één maand VIP-toegang gratis.

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Seksgeheimen? 8 grootste geheimen die mannen en vrouwen niet delen

Iedereen heeft een geheim. Of het nu een groot of klein geheim is, nietsbetekenend of leve…