Home Dating apps Hoe scoor je meer Tinder matches?

Hoe scoor je meer Tinder matches?

5 minuten leestijd
0
tinder app

Tinder is met afstand nog steeds de meest populaire dating app ter wereld. Ook in Nederland heeft Tinder veel fans, hoewel het ook door steeds meer mensen als een ordinaire “vleeskeuring” wordt gezien omdat mensen puur op hun uiterlijk worden beoordeeld en niet op hun karakter. Maar dat neemt niet weg dat jong en oud maar wat graag een account aanmaakt op de populaire dating app om te zien hoe goed ze in de markt liggen.

Als deze dan een account hebben bij Tinder dan gaat het erom dat er zoveel mogelijk matches “gescoord” worden. Terwijl je in het wilde weg profiel na profiel bekijkt en keurt kom je erachter dat het aantal match nogal tegenvalt. Hoe scoor je nu veel Tinder matches?

De basis voor meer matches

Dat Tinder nog altijd als een vleeskeuring gezien wordt heeft een reden. Het draait in eerste instantie volledig om je uiterlijk; hoe je eruit ziet en wat je uitstraalt. De profielfoto is de basis als je veel matches wilt scoren, de extra foto’s vullen de basis aan en dan is er nog de Tinder bio wat je kunt benutten als je meer matches wilt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Je profielfoto

Je profielfoto is op Tinder nog steeds erg belangrijk. Als er een app is waar de eerste indruk doorslaggevend is dan is het Tinder wel. Want de profielfoto is het eerste wat mensen zien. Vaak swipen ze dan direct naar rechts (like) of naar links (geen interesse) zonder het profiel van die persoon te bekijken. Wil je dus veel likes scoren dan is het belangrijk om een goede profielfoto te plaatsen. Er zijn een paar kenmerken waar zo’n foto aan moet voldoen. Dit is de checklist die je kunt gebruiken om meer matches te scoren op basis van je profielfoto.

 • Zorg voor een duidelijke en scherpe profielfoto
 • Laat duidelijk je gezicht zien op de foto
 • Kijk schuin weg op de foto
 • Bewerk de foto om de belichting te verbeteren (niet jezelf)
 • Zorg dat de achtergrond niet te veel afleidt

Wat niet?

 • Geen groepsfoto’s als profielfoto
 • Geen foto waar je in de verte op staat
 • Geen foto die in het halfdonker is gemaakt
 • Geen foto waar alleen de contouren van je gezicht op te zien zijn
 • Geen halfnaakte foto’s

De aanvullende foto’s

Met slechts één foto is de kans dat je overgeslagen wordt aardig groot. Vooral als je alleen een selfie als profielfoto hebt, hoe goed die ook is, maar geen aanvullende foto’s dan wordt er al snel gedacht dat je iets te verbergen hebt. Meerdere foto’s geven de bevestiging dat je echt de persoon op de profielfoto bent. Let er wel op dat de extra foto’s niemand afschrikken. Beter geen aanvullende foto’s dan foto’s waar je niet goed opstaat.

 • Zorg dat je hetzelfde eruit ziet op de aanvullende foto’s
 • Plaats een full-body foto met je gehele lichaam erop
 • Plaats een foto waar je een leuke hobby uitoefent
 • Geen officiële pasfoto die je voor je nieuwe paspoort moest laten maken

Met een smartphone bij de hand is er geen reden meer om slechts één foto op je profiel te plaatsen. Je kunt de hele dag door foto’s van jezelf maken, vanuit verschillende hoeken. Hierdoor hoef je niet de foto van je paspoort te gebruiken. Aangezien je daar behoorlijk statisch en niet al te vriendelijk op staat om aan de regels te voldoen, zal deze foto zeker niet veel matches opleveren.

Alison

Je Tinder bio

Bij het scoren van Tinder matches draait het niet om je gladde praatjes of je tactieken om de match te versieren. Het draait volledig om het plaatje van jezelf dat iedereen te zien krijgt. Dit zijn je foto’s maar ook je Tinder profieltekst speelt een rol. Wat veel Tinder gebruikers nog verkeerd doen is dat het niet ingevuld wordt of met een algemene quote die kant noch wal raakt.

Je Tinder bio is je visitekaartje die je mag en eigenlijk moet gebruiken als je meer matches wilt krijgen. De beperkte ruimte voor de tekst gebruik je om twijfelaars om de streep te trekken of juist als middel om je humor te gebruiken. Gevoel voor humor is namelijk niet te zien op je foto’s maar wel in je Tinder bio.

 • Gebruik storytelling als bio
 • Maak het kort maar grappig
 • Houdt het luchtig
 • Zorg voor een uitdaging

shelby

Snel meer matches

De snelste manier om meer matches te krijgen is door alle profielen naar rechts te vegen. Zelfs de voorgestelde profielen waar je niets mee hebt veeg je naar rechts om de score snel te verhogen. Voor je het weet heb je er tientallen matches bij. Het is misschien niet de leukste manier om Tinder te gebruiken maar als je veel matches wilt, ongeacht hoe deze eruit zien, dan is het eindeloos naar rechts swipen de beste optie.

Als je in een dunbevolkt gebied woont dan word je al snel geconfronteerd met een limiet aan het aantal gebruikers dat aan je voorgesteld worden. Je moet dan wachten tot er nieuwe leden in je voorkeursgebieden erbij zijn gekomen. Wie snel grote aantallen matches op Tinder wil scoren doet er goed aan om de voorkeuren aan te passen. Zet de afstand op maximaal en wijzig de leeftijden zodat er nooit een tekort aan nieuwe voorstellen is.

Gebruik Tinder Boost

Tinder Boost is een functie in de Tinder app waarmee je vaker getoond wordt aan leden in de buurt. Je wordt normaal gesproken namelijk niet altijd bovenop de stapel getoond. Met de Tinder Boost functie wel. Hiermee zet je je profiel vooraan in de rij zodat je profiel veel vaker en sneller gezien wordt door singles bij je in de buurt. De boost werkt voor een periode van 30 minuten waarna je weer op de normale manier getoond wordt. Volgens Tinder vergroot dit de kans op een match aanzienlijk en word je profiel 10 keer vaker getoond dan normaal. De gebruikers die je profiel voorbij zien komen weten niet dat je de Boost functie gebruikt hebt.

Neem Tinder Plus of Gold

Het betaalde abonnement van Tinder geeft je allerlei extra opties die je kunt gebruiken om meer matches te krijgen op de populaire dating app. Met Tinder Plus krijg je niet te maken met de irritante like limiet en krijg je een gratis boost per maand maar ook 5 Super Likes per dag. Met deze Super Likes kun je de kans op een match eenvoudig vergroten.

Met het duurste abonnement dat Tinder Gold genoemd wordt krijg je toegang tot alle features van het Plus abonnement maar ook kun je zien wie je profiel leuk gevonden heeft. Met andere woorden, Tinder Gold geeft je de mogelijkheid om je matches zelf uit te kiezen.

tinder new match

Waarom vinden mensen veel matches belangrijk?

Het krijgen van talloze matches is voor velen belangrijk omdat het hun ego streelt. Maar realiseer je wel dat je aan een grote hoeveelheid matches niet zo heel veel hebt. Want wat moet je met al deze “vrienden”? Je kunt nooit contact onderhouden met tientallen of misschien wel honderden vrienden zonder dat je er een dagtaak aan hebt. Dus het scoren van zoveel mogelijk matches is niet echt een doel waar je wat aan hebt.

Het kan misschien inderdaad goed zijn voor je ego, maar daar blijft het dan wel bij. Je kunt erover opscheppen in de kroeg tegen je vrienden, dat er vele vrouwen aan je voeten liggen en maar al te graag met je willen afspreken. Maar het leven van een playboy leiden is misschien leuk voor even maar zeker niet voor de rest van je leven. Tenzij je graag een soa oploopt of keer op keer gedumpt wilt worden, wat nu ook weer niet zo strelend is voor je gevoel van eigenwaarde.

De hoeveelheid matches telt alleen als je met iedere match zou kunnen afspreken. Iedere match die je verzameld hebt maar nooit mee hebt afgesproken is een gemiste kans. Bovendien is er de kans dat deze matches snel weer verdwijnen als je niets zegt. Alle matches die je negeren en niets terugsturen hebben bovendien al helemaal geen waarde. Waar het om gaat is de kwaliteit van een match en niet de kwantiteit. Het aantal matches dat je scoort heeft pas betekenis als al deze matches aan je voeten liggen en dat is in de werkelijkheid niet het geval.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

EasyWoo: onboard daten in een vliegtuig met medepassagiers

Daten is vermoeiend? Als het aan een bekende luchtvaartmaatschappij ligt, gaat dat binnenk…