Home Dating apps ‘Mannen willen meer matches op dating apps, vrouwen minder’

‘Mannen willen meer matches op dating apps, vrouwen minder’

1 minuten leestijd
0
coffee meets bagel

De Amerikaanse dating app Coffee Meets Bagel heeft op basis van eigen onderzoek de conclusie getrokken dat mannen meer matches willen en vrouwen juist minder. Deze onthulling heeft mede-oprichter Dawoon Kang gedaan in gesprek met BusinessInsider. In 2016 introduceerde de dating app #LadiesChoice, een nieuwe werkwijze die mannen en vrouwen de app op verschillende manieren laten gebruiken. Deze werkwijze was het directe gevolg van de verschillende manieren waarop mannen en vrouwen online daten, zo laat Kang weten.

#LadiesChoice

Dit is hoe #LadiesChoice werkt. Elke dag om 12 uur krijgen mannen maximaal 21 matches, ook wel bekend als “bagels” in de app. Ze vinden de Bagels lekker of gaan er voorbij; deze keuze is aan de man. Vervolgens stelt Coffee Meets Bagel de beste potentiële matches voor de vrouw samen, onder de mannen die interesse hebben getoond.

Vrouwen kunnen op deze manier kiezen wie met hen mag praten. Het voordeel voor vrouwen is dat deze al weten dat de mannen haar leuk vinden. Gebruikers die zich identificeren als LGBT krijgen maximaal zes matches per dag.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Potentiële matches

Vlak na de lancering van #LadiesChoice vroeg de swipe dating app aan mannen en vrouwen hoeveel potentiële matches ze elke dag zouden willen zien. De antwoorden liepen ver uiteen. Mannen gaven de voorkeur aan gemiddeld 17 voorstellen terwijl vrouwen de voorkeur gaven aan gemiddeld vier voorstellen.

Kang vertelde onlangs aan BusinessInsider: “Hoe meer bagels we aan mannen geven, hoe meer ze betrokken raakten. Zij vinden het leuk. Ze houden er eigenlijk van om de profielen af te gaan en verschillende vrouwen te bekijken. Toen we meer bagels aan vrouwen gaven, daalde de aandacht die ze geven aanzienlijk. Ze reageren niet meer. Ze stoppen met het controleren van berichten.”

De redenen waarom #LadiesChoice werkt

Volgens de makers van Coffee Meets Bagel houden mannen van selectie en zijn vrouwen juist selectief. Vrouwen willen minder partnervoorstellen dan mannen. Het liefst willen vrouwen minder partnervoorstellen van een hoge kwaliteit van veel voorstellen van een lage kwaliteit. Vrouwen willen bovendien meer controle over hun datingervaring: voor 54% van de vrouwen die #LadiesChoice hebben gebruikt is “meer controle over met wie ze chatten” de nummer één reden om de werkwijze leuk te vinden.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Google verwijdert sugar dating apps uit de Play Store

Vanaf 1 september zijn ‘sugar dating’ apps niet meer welkom in de appstore van Google. Dat…