Eerste, tweede, derde honk en de homerun: honkbal metaforen voor seks

Michael Slender
Door Michael Slender
3 minuten leestijd

Iedereen heeft er wel eens van gehoord; seksactiviteiten die aangegeven worden met de eerste, tweede en het derde honk. Onder Amerikaanse jongeren – maar ook in Nederland – worden de honkbalmetaforen vaak gebruikt om het over seksuele contacten te hebben. Zonder het daadwerkelijk over te seks te hebben, en dus zonder aanstootgevend te zijn naar anderen toe, kunnen jongeren met deze eufemismen er toch over praten.

Aangezien er vaak een taboe rust op het bespreken van seks met anderen worden de honkbal metaforen uitgesproken om de ervaringen toch met anderen te kunnen delen. Heb je gehoord dat iemand “niet verder dan het eerste honk is gekomen” en vraag je je af wat dit precies betekent? Dit zijn de honkbal metaforen voor seks:

De honken

De meest gebruikte metaforen zijn de honken die verschillende niveaus van fysieke intimiteit beschrijven. De definities van de honken variëren aan wie je het vraagt maar dit betekenen de honken:

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

  • Eerste honk: mond-op-mond kussen, vooral tongzoenen.
  • Tweede honk: het aanraken van het lichaam van de ander en/of handmatige bevrediging.
  • Derde honk: de geslachtsdelen van de ander aanraken of orale seks.
  • Home run: volledige geslachtsgemeenschap.

In het Engels wordt het First, Second, Third Base en Home Run genoemd.

Deze vier termen worden het meest gebruikt als “script” om uiteindelijk seks met iemand te hebben. De eerste honk is waar het begint en de home run is het doel. Er zijn echter nog meer termen uit het honkbal ontleent. Zo is er ook nog de “Strikeout” waarbij je geen enkele vorm van seksueel contact of voorspel meegemaakt hebt. Onder gay jongens en mannen zijn er ook nog deze twee termen die gebruikt worden:

  • Pitching: de man die anale seks geeft
  • Catching: de man die anale seks ontvangt

De metaforen zijn op verschillende manieren terug te vinden in de populaire Amerikaanse cultuur. Zo zijn de metaforen onderdeel van muzieknummers maar ook kom je deze termen geregeld tegen in films. Als iemand nu tegen je zegt dat “het derde honk inmiddels bereikt is” dan weet je dat het om meer ging dan alleen handjes vasthouden.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie