Home LGBTQ Waarom cruisen in de buitenlucht geen goed idee is en dating apps wel

Waarom cruisen in de buitenlucht geen goed idee is en dating apps wel

3 minuten leestijd
0
man bos

Voor wie nog niet weet wat cruisen in de buitenlucht betekent; dit staat voor het ontmoeten van een sekspartner op een openbare ontmoetingsplek. Deze vorm van buitensport vindt vaak plaats in een openbaar park, in de duinen, op een parkeerplaats of in een strook bos nabij een drukke weg.

Voor hetero’s is dit een vrij onbekend fenomeen maar voor de gay gemeenschap is het voor vele jaren de normaalste zaak van de wereld geweest. Zelfs vandaag de dag wordt het nog door veel mannen gedaan, terwijl de gay dating apps het ontmoeten van mannen makkelijker dan ooit hebben gemaakt.

Door de intrede van de dating apps is cruisen in de buitenlucht niet meer nodig maar toch blijft een loyale groep mannen dit geregeld doen. Als jij dit ook nog steeds doet dan zijn dit de redenen waarom je beter af bent bij een dating app of website.

 • Je voorkomt overlast
 • Je voorkomt boetes
 • Je choqueert niemand
 • Je bent veiliger
 • Je wordt geen slachtoffer

Cruiseplekken

Verdeeld over Nederland zijn er vele cruiselocaties te vinden waar mannen elkaar ontmoeten en anonieme seks hebben. Deze cruising areas zijn gebieden waar het “gewone” publiek er geen zicht op heeft zodat de mannen alle rust en tijd voor elkaar hebben om er te doen wat men wil. De meeste mannen houden het bij de simpele vormen van seks zoals zoenen, aftrekken en pijpen maar ook zijn er waaghalsen die verder gaan en seks met elkaar hebben.

Wie doet het?

Op de cruising areas kom je uiteenlopende types mannen tegen die op zoek zijn naar een seksdate met andere mannen. Het kan een gay man zijn die hier openlijk voor uitkomt, een gezinsman die in het geheim contacten met andere mannen heeft maar ook mannen die nieuwsgierig zijn of biseksueel. Kortom, je komt er allerlei mannen tegen uit alle lagen van de bevolking.

Sommigen doen het voor de spanning, anderen om de geaardheid te verbergen maar ook zijn er mannen die ervoor kiezen om op deze manier geen digitale sporen achter te laten van de seksuele escapades. Er zijn talloze redenen te noemen waarom nog steeds veel mannen voor deze manier van ontmoeten kiezen.

Overlast en boetes voorkomen

gay mannenHet is volgens de Nederlandse wet niet verboden om seks te hebben in het openbaar maar er is wel een artikel dat “de schennis van de eerbaarheid verbiedt”1. Seks in het openbaar wordt echter een probleem als het zichtbaar is voor toevallige toeschouwers. Het maakt daarbij natuurlijk ook een verschil wat je precies aan het doen bent. Niemand zal er werk van maken als er gekust wordt op de baan maar op een silver shower zit natuurlijk niemand te wachten.

Een park dat voor kinderen bedoeld is om te spelen en voor inwoners om huisdieren uit te laten is bijvoorbeeld niet een plek om seks te hebben. Zoals je kunt begrijpen kan dit leiden tot overlast als kinderen er ongewenst mee geconfronteerd worden. In dergelijke gevallen kan cruisen in de buitenlucht voor een probleem zorgen wat kan leiden tot een boete. Enkele tips om te voorkomen dat cruisen in de buitenlucht problemen oplevert:

 • Spreek alleen af of bezoek alleen afgelegen gebieden
 • Zorg ervoor dat niemand je toevallig kan zien
 • Voorkom dat voorbijgangers je kunnen horen
 • Doe het op een plek voldoende verwijderd van de toegankelijke paden
 • Laat geen condooms en hulpmiddelen achter

Je veiligheid waarborgen

Cruisen op openbare plekken heeft een slechte reputatie. Hetero’s hebben ermee kennisgemaakt door de undercover operaties van verschillende televisieprogramma’s wat ertoe heeft geleid dat bepaalde plekken niet meer veilig zijn om rond te hangen. Deze extra spanning is voor sommige mannen opwindend maar voor je eigen veiligheid is het een groot minpunt.

Je kunt te maken krijgen met diefstal, bijvoorbeeld door zakkenrollers, berovingen maar ook met fysiek geweld. Als man alleen ben je een makkelijk doelwit voor groepen jongeren die op rooftocht zijn op de cruiseplekken. Enkele tips om je veiligheid te verbeteren als je gaat cruisen:

 • Neem geen waardevolle spullen mee
 • Vermijd contact met groepen
 • Zorg ervoor dat je de weg terug weet naar je auto
 • Ga niet op pad als het pikdonker is
 • Roep andere mannen als je je in een gevaarlijke situatie bevindt
 • Waarschuw anderen voor potentiële gevaren
 • Onthoud hoe je belagers eruit zien
 • Doe aangifte als je belaagd of geïntimideerd bent

De betere optie

Met al deze gevaren en mogelijke overlast die je kunt veroorzaken is het duidelijk waarom cruisen in de buitenlucht niet meer zo populair is onder homo mannen. Het is simpelweg ook niet meer nodig om je veiligheid op het spel te zetten voor een spannende ontmoeting met een andere man. De moderne optie is het downloaden van een dating app en virtueel op zoek gaan naar iemand die ook een spannend onderonsje wil. Mocht je nog geen ervaring hebben met gay dating apps dan zijn dit de beste opties die beschikbaar zijn.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk het gayParship-Principe
Laad meer artikelen
Laad meer in LGBTQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Seksualiteit jonge vrouwen verandert: 4 grafieken tonen de laatste trends

Homo, hetero en lesbisch: de drie termen zijn niet meer genoeg om alle seksuele oriëntatie…