Home Dating apps Moederbedrijf Tinder koopt aandeel in anti-Tinder app Hinge

Moederbedrijf Tinder koopt aandeel in anti-Tinder app Hinge

1 minuten leestijd
0
Hinge

Match Group, het moederbedrijf van Tinder, heeft een meerderheidsaandeel weten te krijgen in Hinge. De laatste jaren is de eigenaar van Tinder uitgegroeid tot een aanzienlijk partij in de datingmarkt door vele kleine dating apps op te kopen. Dat doet het bedrijf opnieuw door een meerderheidsbelang te kopen in de anti-swipe app Hinge, zo meldt Bloomberg.

Meerderheidsbelang

Mandy Ginsberg, CEO van Match Group, zegt dat Hinge een gat opvult in de portfolio van het bedrijf. Volgens de CEO speelt Hinge een rol in het behouden van de ex-Tinder gebruikers die eruit zijn gegroeid en wat anders willen. Match investeerde in september 2017 voor het eerst in Hinge en al snel werd er gesproken over een mogelijke overname. De eigenaar van Tinder heeft nu een controlerend belang in Hinge van 51 procent maar heeft nog de optie om de resterende aandelen in het volgende jaar te kopen.

Hinge werkwijze

Hinge is een zeven jaar oude dating app dat in zijn oorspronkelijke vorm op de manier werkt zoals Tinder nu werkt. Bij Tinder vegen de gebruikers naar links of rechts op foto’s om interesse te tonen. Als twee gebruikers elkaar leuk vinden dan is er een match. Hinge gebruikte tot 2016 dezelfde werkwijze met het enige verschil dat alleen contact mogelijk was met mensen met wie ze minstens één gemeenschappelijke verbinding hadden. Deze koppeling met het echte leven gebeurde aan de hand van de aanmelding via Facebook.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

“Goodbye swiping! On Hinge, every like is unique,”

Anti-swipe strategie

Eind 2016 werd de Hinge app opnieuw ontworpen met een andere werkwijze als gevolg. De swipe-interface werd vervangen door meer gedetailleerde profielen en andere functies die gericht zijn op de doelgroep die een relatie zoekt en geen hook-up. Het gebruikt de Tinder-vermoeidheid nu als primair verkoopargument. Na de wijzigingen verviervoudigde de gebruikersaantallen van Hinge en begon elke gebruiker vaker op date te gaan, volgens CEO Justin McLeod. Afgelopen week werd bovendien bekend dat Hinge nu ook de verplichte Facebook koppeling niet meer verplicht stelt voor haar gebruikers.

De anti-swipe strategie van Hinge werkt. Hinge is staat op de vijfde plek qua inkomsten in de dating categorie van de Apple App Store. Tinder voert al jarenlang de top van de lijst aan met de meeste inkomsten. Een andere grote dating app voegt zich bij Hinge. Dating en sociaal netwerk Badoo heeft laten weten te gaan stoppen met de swipe-functie en deze te vervangen door Live Video.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dating app Bumble: ‘Singles nu meer bewust van lichaam dan voor corona’

Thuiswerken laat de afstand tot je kantoor verdwijnen, maar het verkleint ook de afstand t…