Home Dating apps Dating toernooi: Crown dating app maakt van daten een spelletje

Dating toernooi: Crown dating app maakt van daten een spelletje

2 minuten leestijd
0
crown

Wie er een hekel aan heeft dat dating zo onpersoonlijk is geworden is niet blij met het volgende nieuws. Match Group, eigenaar van onder andere Tinder en tientallen andere apps, heeft een nieuwe dating app toegevoegd aan het toch al grote assortiment. Crown is de app die het krijgen van matches in een spel verandert. Met de slogan “Who will win your crown?” wil de app je minder laten swipen maar meer plezier geven.

Hoe werkt het?

Crown heeft een andere werkwijze dan de ontelbare swipe-apps die beschikbaar zijn in de app stores. Bij Crown krijg je elke dag om 12 uur 16 potentiële matches voorgeschoteld. Deze zijn geselecteerd door een mysterieus algoritme. Wanneer het spel begint worden 2 personen tegelijk getoond. Vervolgens selecteer je de persoon die naar de volgende ronde mag totdat je de laatste vier bereikt. Deze vier kandidaten zijn de winnaars van het dating toernooi en ontvangen een bericht dat ze gewonnen hebben. De winnaars kunnen vervolgens een keuze maken of ze jou leuk vinden of niet.

Om een bericht naar iemand te sturen moet er een wederzijdse connectie zijn. Dat wil zeggen dat jij de ander hebt gekroond en dat ze jou ook leuk vonden (en vice versa). Alle wederzijdse interesses worden in het Connections tabblad getoond waar je contact met elkaar kunt opnemen. Iedere gebruiker kan op dit moment slechts één toernooi per dag spelen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Winnaar van de “ideathon”

Crown won de interne “ideathon” van Match Group waarin ideeën van werknemers worden gepresenteerd om feedback van anderen te krijgen. Als winnaar van de brainstormsessies werd het idee vervolgens uitgewerkt door een team millenials enkel bestaande uit vrouwen. Het uitsluiten van mannen was om vooral bedoeld om de behoeften van vrouwen te vervullen. Het belangrijkste probleem dat met de Crown app opgelost wordt is de mentale overbelasting van gebruikers door het gebruik van dating apps.

De Fear of Missing out speelt ook een rol in online dating waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe meer je actief bent op een dating app, hoe groter de kans dat je uiteindelijk bij niemand terechtkomt. Het is de menselijke neiging om steeds naar iets beters te zoeken. Alle alternatieven die zich voordoen terwijl je al contact hebt met een potentiële partner helpen daar niet bij.

Anti-swipe

Crown is voor Match een manier om de gebruikers op te vangen die moe zijn van het swipen. Millenials zijn er bovengemiddeld vatbaar voor om moe te worden van het geswipe. Crown zou dit moeten oplossen door van het verkrijgen van matches een spel te maken, nog meer dan Tinder dat doet. Terwijl andere dating apps je een eindeloze stroom potentiële matches voorstellen om uit te kiezen, biedt Crown een beperkte selectie voorgestelde profielen.

Of het een succes wordt zal nog moeten blijken. Aangezien de dating app nog maar kort geleden geïntroduceerd is heeft Crown nog geen database met leden. De app is voorlopig alleen een gratis download op iOS apparaat maar er is een Android versie op komst.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Condoom niet vanzelfsprekend tijdens onenightstand of losse seks’

Het gebruik van een condoom is geen gewoonte voor jonge mannen die losse seks hebben. Dat …