Home Algemeen CoupleNet algoritme matcht social media gebruikers met kunstmatige intelligentie

CoupleNet algoritme matcht social media gebruikers met kunstmatige intelligentie

2 minuten leestijd
0
couplenet

Een nieuw deep learning algoritme genaamd CoupleNet kan gepubliceerde social media posts analyseren om zo te bepalen of twee gebruikers bij elkaar passen. Tegenwoordig vinden de meeste eerste ontmoetingen van twee mensen plaats op het internet. Dit onderstreept het belang van technologie in de moderne dating wereld. Een team onderzoekers heeft een nieuwe aanpak gevonden om twee mensen met elkaar te laten matchen, zo meldt FastCompany. De onderzoekers gebruiken voor deze werkwijze openbare social media data om de compatibiliteit van twee gebruikers te schatten, of deze bij elkaar passen of niet.

Deep learning algoritme

Wat deze onderzoekers bedachten is een algoritme dat gebaseerd is op deep learning. Met de naam CoupleNet analyseert het algoritme de sociale profielen van twee gebruikers om vervolgens een gelijkenismatch uit te voeren. Het is een andere aanpak dan datingsites met matchingsystemen en apps zoals Tinder en Happn die afhankelijk zijn van hun eigen gegevens.

Om tot voorstellen van potentiële partners te komen gebruikt de huidige generatie alleen de eigen informatie waar het de beschikking over heeft. De algoritmen voorspellen of twee gebruikers elkaar zullen “liken” om vervolgens de communicatie tussen de mogelijke tortelduifjes mogelijk te maken. Daar wordt kunstmatige intelligentie al voor ingezet maar nog niet op een manier zoals CoupleNet dat doet.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

Training

CoupleNet kijkt daarentegen naar openbare sociale media accounts om aanwijzingen te vinden dat twee mensen romantisch geschikt voor elkaar kunnen zijn. Om het algoritme te trainen creëerde het team achter CoupleNet een dataset van bijna 2 miljoen tweets die werden verzameld uit de tweets van meer dan 4.600 mogelijke stellen. Na de training kon CoupleNet echte stellen beter identificeren dan andere matching systemen die dezelfde gegevens kregen.

Het algoritme kan ook uitleggen waarom het denkt dat twee gebruikers bij elkaar passen. Zo kan het aantonen welke wederzijdse interesses tussen gebruikers een goede match suggereerden. Het gaat echter veel verder dan het kijken naar overeenkomsten tussen twee gebruikers. Zelfs als er geen voor de hand liggende koppelingssignalen waren kon het algoritme concluderen dat twee gebruikers een stelletje waren.

De onderzoekers schrijven “we geloven dat verborgen patronen (zoals emoties en persoonlijkheid) van de gebruikers geleerd en gemodelleerd kunnen worden om aanbevelingen te kunnen doen. Experimentele resultaten tonen aan dat de aanpak alle andere benaderingen overtreft als het op precisie aankomt1“.

Bovendien laten de testresultaten zien dat het model ook begrijpbare resultaten voor gebruikers kan produceren. Het lijkt erop dat onderzoekers steeds beter in staat zijn om het online gedrag van singles te analyseren om op basis van deze informatie partnervoorstellen te doen. Waar je normaal gesproken vriendschapsvoorstellen krijgt op social media kan dit in de toekomst veranderen naar partnervoorstel; dit alles op basis van wat je op sociale media publiceert.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Online daters hebben meer kans op een soa en gebruiken minder vaak condooms’

Mensen die dating apps en websites gebruiken om sekspartners te vinden, lopen meer kans ee…