Home Dating apps Ierland overweegt veroordeelde zedendelinquenten te verbannen van dating apps

Ierland overweegt veroordeelde zedendelinquenten te verbannen van dating apps

1 minuten leestijd
0
christian mingle

In Ierland wordt overwogen om het veroordeelde zedendelinquenten te verbieden om dating apps te gebruiken, zo meldt de Ierse krant IrishTimes. De wet voor veroordeelde zedendelinquenten wordt mogelijk aangepast om dit nieuwe voorstel rechtsgeldig te maken. In de huidige situatie hebben rechters in het land niet de mogelijkheid om zedendelinquenten te bevelen de apps niet te gebruiken. Dit zou met de nieuwe wet wel mogelijk zijn.

Appverbod zedendelinquenten

Senator Catherine Noone heeft de minister van Justitie van het land opgeroepen om een ​​bepaling te overwegen die rechters het recht geven om het gebruik van bepaalde apps te verbieden. Momenteel heeft een rechter in het land niet de bevoegdheid om een ​​veroordeelde zedendelinquent te beperken tot het gebruik van een dating app nadat deze is veroordeeld en is vrijgelaten.

“In zaken waarbij zedendelinquenten betrokken zijn, en met name wanneer er bewijs is dat de dader via een dating app contact heeft gehad met een slachtoffer, moet het als voorwaarde voor een vonnis gelden dat de overtreder geen dating apps meer mag gebruiken na hun veroordeling of vrijlating,” zei Noone.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Als de wetswijziging goedgekeurd wordt, inclusief de bepaling waarin rechters de macht krijgen de beperking op te leggen, dan worden zedendelinquenten verbannen van de dating apps. Noone doet ook een beroep op alle dating app platforms “om duidelijk en regelmatig de veiligheidsrichtlijnen voor hun producten te communiceren”.

Hoe zit het in Nederland?

In Nederland zijn nog geen vergelijkbare voorstellen ingediend die het voor zedendelinquenten verbiedt om van de dating apps gebruik te maken. Er is nog geen enkele rechter geweest die het een zedendelinquent verboden heeft een dating app te gebruiken zover we dit konden napluizen.

De mogelijke wetswijziging zoals deze voorgesteld is in Ierland heeft als doel om de gebruikers van dating apps te beschermen. Wat denk jij: zou de wet in Nederland ook aangepast moeten worden om dit mogelijk te maken?

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Fanatieke gamers matchen liever in games dan dating apps

Voor fanatieke gamers is Tinder niet uitdagend genoeg. Zij ontmoeten hun match liever in e…