6 dating apps die matchen op persoonlijkheid

Michael Schouten
Door Michael Schouten
13 minuten leestijd

Ben je het zat om constant te worden gekoppeld aan mensen die eigenlijk helemaal niet in jouw straatje passen? Op zoek naar een datingervaring die echt bij jou past? Misschien is het tijd om een kijkje te nemen bij datingapps die de kracht van de persoonlijkheid omarmen. Hoewel het misschien geen wondermiddel is voor liefde, kan het in ieder geval voorkomen dat je wordt gekoppeld aan compleet verkeerde types. En dat is al het halve werk, niet?

Bij sommige datingapps staat je persoonlijkheid centraal in het matchingsproces, niet je uiterlijk. Ze stellen dat ware connecties dieper gaan dan alleen oppervlakkige aantrekkingskracht. Het gaat om het vinden van iemand met wie je echt kunt klikken, iemand met wie je kunt lachen, praten en groeien. Ze zetten je persoonlijkheid op de eerste plaats om ervoor te zorgen dat je authentieke connecties maakt.

Hoe het werkt

Het begint allemaal met het invullen van een persoonlijkheidstest. De hoeveelheid vragen kan variëren, afhankelijk van welke app je kiest. Bijvoorbeeld, Elitedating schotelt je maar liefst 300 vragen voor, allemaal gebaseerd op de ‘Big Five’ persoonlijkheidsdimensies. Andere apps zijn vaak wat minder veeleisend, maar houd er wel rekening mee dat de test niet binnen één minuut is afgerond.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Nadat jij de in-app persoonlijkheidstest met vragen hebt ingevuld, krijg jij een beter begrip van jezelf en wie het beste bij je past – soms krijg je zelfs een rapport met inzichten over jezelf. Je zult al die kleine eigenaardigheden en kenmerken van jezelf herkennen – sommige die je al kent en andere die je nog niet had opgemerkt. Deze aanpak is behoorlijk verrassend en helpt je om je eigen acties en denkwijzen beter te begrijpen. Wees dus eerlijk bij het beantwoorden van de vragen; je bedriegt uiteindelijk alleen jezelf als je dat niet doet.

Matchen

De antwoorden die je hebt gegeven op de vragen vormen de bouwstenen van het matchingsysteem. Dit systeem is geen toverkunst, maar eerder een geavanceerd stukje code dat de app heeft ontwikkeld – dat wordt een algoritme genoemd. De uitkomst van dit algoritme wordt niet alleen beïnvloed door jouw antwoorden, maar ook door die van anderen. Hierdoor worden mensen voorgesteld die echt goed bij elkaar passen, op basis van hun persoonlijkheid.

Elke dag krijg je een handvol matches voorgeschoteld die perfect bij jou lijken te passen. Samen met jouw eigen voorkeuren en criteria voor een ideale partner, verhoogt dit – volgens de apps zelf – de kans op het vinden van een goede match.

6 datingapps die persoonlijkheden matchen

Als je genoeg hebt van eindeloos swipen en oppervlakkige gesprekken, geef ze dan een kans. Ontdek je eigen persoonlijkheid en ontmoet mensen die echt bij jou passen. Dit zijn enkele van de populairste datingapps die je matchen op basis van je persoonlijkheid.

Elitedating

1. Elitedating

Ben je op zoek naar die ene speciale persoon die jouw verwachtingen overtreft? Maak dan kennis met Elitedating. En laat je niet misleiden door de naam – deze datingsite is er voor iedereen die op zoek is naar liefde met een persoonlijk tintje. Elitedating heeft een unieke benadering van matchmaking, en het begint allemaal met een uitgebreide persoonlijkheidstest. Het maakt niet uit hoe oud je bent of wie je bent, deze app verwelkomt iedereen.

Hoe werkt het? Simpel: jouw profiel wordt gekoppeld aan een ander profiel op basis van de resultaten van de persoonlijkheidstest. Geen menselijke matchmakers, het is allemaal het werk van hun slimme algoritme. Het zorgt ervoor dat je wordt gekoppeld aan de allerbeste matches op basis van je persoonlijkheid.

Nu, laten we eerlijk zijn – niets in het leven is helemaal gratis, en dat geldt ook voor Elitedating. Je kunt je gratis aanmelden, maar verwacht niet te veel als gratis lid. Zo kun je als gratis lid kun geen berichten sturen naar je matches. Het aanmelden is dus gratis, maar voor de volledige ervaring moet je wel investeren.

App StoreGoogle Play

Parship

2. Parship

Serieus op zoek en niet beschikbaar voor losse contacten? Nou, Parship is er voor jou. Het is niet zomaar een gewone datingapp, het is een plek voor serieuze singles die op zoek zijn naar serieuze liefde. Wat nog beter is: de meerderheid van de leden hier heeft een academische of HBO-opleiding en is 30 jaar of ouder. Dus als je op zoek bent naar diepgang in je liefdesleven, ben je op de juiste plek.

Net als bij Elitedating, ga je bij Parship door een vragenlijst om je belangrijkste persoonlijkheidseigenschappen te onthullen. Deze vragenlijst is als je persoonlijke liefdeskompas. Het is jouw ticket naar het vinden van iemand die echt bij je past. Ze gebruiken de resultaten van deze test om jou te matchen met andere leden van de app. Dat betekent dat je alleen de profielen ziet van mensen die op dezelfde golflengte zitten als jij. Geen eindeloos geblader meer, gewoon kwaliteitsmatches die bij je passen.

Maar hier komt het leuke gedeelte: Parship stelt een op maat gemaakt rapport voor je op, dat speciaal voor jou is ontworpen. Dit rapport biedt je nieuwe inzichten over jezelf, vooral als het gaat om relaties. En ze zijn ervan overtuigd dat dit de sleutel is tot het hebben van een geweldige relatie. En zoals ze zeggen, ‘Kennis is macht’. Het begrijpen van je eigen persoonlijkheid en behoeften is een krachtig hulpmiddel om de juiste partner te vinden. De unieke aanpak zorgt ervoor dat je niet zomaar met iemand matcht, maar met iemand die echt bij je past.

App StoreGoogle Play

paiq

3. Paiq

Als het op daten aankomt, wil je misschien wel eens iets anders dan de standaard datingapps, toch? Dat is waar Paiq om de hoek komt kijken. Het is een gratis datingapp die je nergens anders zult vinden. Waarom is Paiq zo anders dan de rest?

Stel je voor dat je met iemand praat zonder meteen te weten hoe die persoon eruitziet. Klinkt raar? Dat is precies wat Paiq doet. Als je gematcht bent, krijg je niet meteen de hele scoop over de ander – je ziet de profielfoto niet meteen. Het begint allemaal met een wazig beeld zodra de chat begint of wanneer je net gematcht bent. Die duidelijke profielfoto? Die krijg je pas te zien nadat je een paar minuten met elkaar hebt gekletst. Nadat je je hebt aangemeld, vul je een vragenlijst in en die vragenlijst wordt ook gebruikt om jou te matchen met andere leden.

Waarom doet Paiq dit? Omdat ze geloven dat echte connecties niet alleen draaien om hoe iemand eruitziet. Het gaat om wie ze zijn, wat ze denken en wat voor persoonlijkheid ze hebben. Dus voordat je zelfs maar weet hoe die andere persoon eruitziet, kun je al een idee krijgen van wie ze zijn. Spannend, toch?

magnolia

4. Magnolia

Bij Magnolia draait alles om je ware zelf, en de slimme algoritmes staan klaar om je te helpen bij het vinden van de liefde die je verdient. In deze Nederlandse datingapp draait het niet om oppervlakkige dingen zoals haarkleur of lengte. Hier gaat het om het innerlijke, om wie je echt bent. Geen filters, geen vooroordelen – alleen echte verbindingen op basis van persoonlijkheid.

Bij Magnolia hebben ze een geheim wapen: het magische algoritme. Het neemt alle informatie uit je profiel en dat van je ideale match en brengt jullie samen als jullie met elkaar matchen. Het maakt het niet uit waar je woont. Ze brengen je liefde die past bij jouw persoonlijkheid, of je nu in een klein dorp of in een grote stad woont. Het draait allemaal om echte verbindingen, ongeacht de locatie.

Is er een match made in heaven voor jou bij Magnolia? Als jullie persoonlijkheden perfect samenkomen en je voelt die vonk, druk dan op het oogvormige icoontje in de app om je interesse te tonen. Als het wederzijds is, opent de chat en kun je samen een gesprek beginnen. Elke dag presenteren ze je drie potentiële matches, zodat je de tijd hebt om ze goed te leren kennen.

so syncd

5. SoSyncd

Gebaseerd op de 16 persoonlijkheidstypen theorie, is SoSyncd een datingapp die matchende persoonlijkheidstypes met elkaar verbindt. Ze brengen koppels samen die net genoeg overeenkomsten hebben om elkaar te begrijpen en net genoeg verschillen om de vonk over te laten slaan. Op zoek naar die opwindende, betekenisvolle relatie waar je al zo lang naar verlangt? SoSyncd is er om je te helpen die te vinden.

Download de gratis app en neem de test van slechts 5 minuten om je persoonlijkheidstype te ontdekken. Je ontvangt direct je resultaten. Als je je persoonlijkheidstype al kent, kun je dit eenvoudig toevoegen tijdens het aanmeldingsproces. De app doet vervolgens al het zware werk voor jou en laat je weten wat je kans is op het vinden van een match. Ze matchen je op basis van meer dan alleen uiterlijk, dus je hoeft liefde niet langer aan het toeval over te laten.

Zodra je bent aangemeld, zie je anderen die op zoek zijn naar betekenisvolle relatie. Tik op ‘vind ik leuk’ als je met ze wilt matchen of ‘overslaan’ om verder te gaan. Als jullie allebei elkaar leuk vinden, word je een ‘match’ en kun je meteen beginnen met chatten.

birdy

6. Birdy

Wat dacht je ervan om je datingervaring naar een heel nieuw niveau te tillen? Dat kan bij Birdy, een app die persoonlijkheidswetenschap toepast die al 100 jaar wordt vertrouwd, zelfs door NASA. Bij Birdy gebruiken ze wetenschap die al een eeuw meegaat om jouw perfecte match te vinden. En dat begint bij het ontdekken van je persoonlijkheidstype.

Na het afnemen van de in-app persoonlijkheidstest met 12 vragen, krijg je een dieper inzicht in jezelf en wie het beste bij je past. Je zult jezelf beter begrijpen dan ooit tevoren. Althans, dat beweert Birdy. Begin met het invullen van de verhaalsjablonen of door foto’s te uploaden die jou vertegenwoordigen. Je hoeft je gezicht niet te tonen als je dat niet wilt, want persoonlijkheid staat voorop.

Birdy zal je verbinden met mensen die vergelijkbare of matchende persoonlijkheden hebben en je uitleggen waarom. Deze mensen zullen vergelijkbaar genoeg zijn om communicatie moeiteloos en natuurlijk te maken, maar verschillend genoeg om je te helpen groeien en alles interessant te houden. Terwijl de Birdy-app voor jou werkt, kun je ook zelf profielen bekijken via jouw dagelijkse aanbevelingen, de chatrooms of andere evenementen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie