paiq
Paiq: “Ontmoet leuke singles”. Dat is de simpele slogan van de gratis datingsite uit Nederland. Met een andere insteek dan andere datingsites is Paiq de vreemde eend in de bijt. Waar Paiq zich mee onderscheidt is dat je niet meteen je matches te zien krijgt; eerst chatten om pas later de foto’s te bekijken. Dit geeft je de mogelijkheid om eerst de persoon te leren kennen voordat je een visueel oordeel treft. Er is een matchingsysteem om je koppelen aan singles die bij je passen, maar je kunt niet zelf op zoek gaan naar leden in de buurt. Mocht je dit wel willen, dan is deze datingsite meer geschikt.

Bekijk het beste alternatief

Hoe werkt Paiq?

Paiq is een datingsite die wat anders werkt dan de rest. Volgens Paiq zelf is dit een spontane manier zoals je dat niet bij andere datingsites tegenkomt. Om gebruik te kunnen maken van de datingsite is het nodig om je eerst aan te melden. Dit kun je doen met behulp van je gegevens en email adres maar dit kan ook met je Facebook of Google account. Na het aanmelden kun je beginnen met het beantwoorden van de vragenlijst. Deze vragenlijst is de basis van het matchingsysteem: zonder de antwoorden kan het algoritme je niet koppelen aan andere singles. Voeg nog wat extra foto’s toe aan je profiel en je bent klaar om te beginnen op Paiq.

stijn paiq

Chatten

Het unieke kenmerk van Paiq is dat je op een speelse wijze mensen leert kennen zonder meteen een oordeel te hebben over de persoon. Je ziet namelijk niet direct met wie je chat. In eerste instantie zien beiden niet met wie ze aan het chatten zijn. Is het een mooie vrouw of totaal niet je smaak? Je komt er pas achter door te blijven chatten. De foto van je gesprekspartner wordt pas tijdens het gesprek langzaam onthuld.

Paiq matching

Bij Paiq ben je niet eindeloos aan het rondklikken tussen de meterslange lijsten met profielen. In plaats daarvan word je gematcht aan andere leden van de datingsite. De matching gebeurt op basis van de vragen die je eerder ingevuld hebt. Als Basic member heb je 1 match per week wat uiteraard niet veel is. Als je niet wilt betalen voor meerdere matches per week dan is de kans groot dat je niet veel tijd op de datingsite doorbrengt. Een extra manier om contact te komen met een leuke man of vrouw is door het kennismakingsspel te spelen.

Voor wie is het?

Paiq is er voor iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie. Het matching systeem houdt namelijk vooral rekening met eigenschappen en kenmerken die de basis vormen van een relatie; niet van een seksdate. Als je doel een snelle hook-up is dan zul je dit niet snel vinden op Paiq. Dat is ook niet het beeld dat de datingsite wil uitstralen. Alle leeftijden vanaf 18 jaar en alle opleidingsniveaus zijn welkom.

App StoreGoogle Play

Paiq gratis?

Gratis Paiq gebruiken is mogelijk, tot op een bepaalde hoogte. Het aanmelden is uiteraard ook bij Paiq gratis, zoals bij iedere datingsite. Bij Paiq kun je echter ook gratis chatten met je matches als onderdeel van het Basic lidmaatschap. Als gratis lid krijg je echter maar een klein aantal matches per week. Als je geluk hebt krijg je slechts 1 match per week. Dit gratis lidmaatschap is perfect als je de datingsite wilt testen. Als extra optie kun je met het gratis lidmaatschap ook gratis contacten zoeken via het kennismakingsspel. Mocht je meer matches per week willen dan is het mogelijk om een betaald lidmaatschap te nemen. Er zijn drie soorten lidmaatschappen die hieronder weergegeven worden inclusief de extra functionaliteiten.

paiq prijzen

Paiq app

Paiq gaat met de tijd mee en heeft net als vele andere datingsites tegenwoordig een functionele dating app beschikbaar gesteld. De dating app van Paiq ontvangt geregeld een update en is verkrijgbaar voor Android en iOS smartphones. De mogelijkheden van de website zijn op deze manier ook verkrijgbaar als onderdeel van de app. Je kunt je matches in de app bekijken, de Quiz spelen, Speeddaten, je voorkeuren aanpassen, berichten lezen en versturen, het Foto-toernooi spelen maar ook foto’s vanaf je smartphone uploaden.

Tips voor Paiq

  • Speel het Foto-toernooi spel om sneller en meer contacten te leggen.
  • Log geregeld in om maximaal gebruik te maken van je gratis matches.
  • Benader personen die hoog in het Foto-toernooi scoren met een leuke oneliner.
  • Neem eerst het gratis lidmaatschap om de datingsite uit te proberen.

Veiligheid

De datingsite en de leden zijn voor de mensen die geen lid zijn niet toegankelijk. Dat is wel zo fijn als je niet met je volledige naam in Google gekoppeld wilt worden aan een datingsite. Je zou verwachten dat dit standaard is maar in de praktijk is dat niet altijd het geval. De website van Paiq is beveiligd met het SSL-protocol waardoor alle gegevens die je verzendt met een versleuteling overgebracht worden. Iedere aanmelding wordt handmatig gecontroleerd op echtheid zodat alleen “echte” mensen toegang tot de website krijgen en nepprofielen automatisch geweerd worden.

De klantenservice heeft ruime openingstijden zodat je op ieder moment van de dag een bericht kunt sturen. Je mag volgens Paiq zelf binnen twee werkdagen een reactie terug verwachten. Als je geen tijd te verliezen hebt dan kun je ook direct chatten met een medewerker. Dit is vaak de manier waarop ze je het beste kunnen helpen.

paiq stijn

Over Paiq

Paiq is opgericht door twee studenten die artificial intelligence wilden inzetten voor het matches van singles. Dat dit goed gelukt is zien we aan het succes van de datingsite. Tot op heden hebben zich ruim meer dan 600.000 Nederlanders zich aangemeld bij de datingsite. Het is onderdeel van het Nederlandse bedrijf Paiq BV. Dit bedrijf is bij de Kamer van Koophandel genoteerd onder het nummer 55139612 en is gevestigd in Enschede.