Het Kennismakingsspel van Badoo: hoe werkt het?

Michael Schouten
Door Michael Schouten
6 minuten leestijd

Badoo, een van de grootste sociale ontdekkingsnetwerken, biedt jou niet alleen de kans om te daten. Ze zijn er ook voor je als je nieuwe vrienden wilt maken of alleen wilt chatten. Met een uitgebreid platform dat gelijkenissen vertoont met een sociaal netwerk, is het niet moeilijk om mensen bij jou uit de buurt te vinden. En ze hebben een slimme manier bedacht om jou te helpen nieuwe mensen te ontmoeten: het Kennismakingsspel.

Het leuke spel is al jarenlang een hit onder de gebruikers en staat garant voor spannende ontmoetingen. Want laten we eerlijk zijn, bij Badoo draait het allemaal om nieuwe mensen ontmoeten, plezier hebben en je openstellen voor avonturen.

Wat is het Badoo kennismakingsspel?

Het Badoo Kennismakingsspel is een manier om nieuwe connecties te ontdekken op de datingapp. Als gebruiker van Badoo heb je verschillende manieren om in contact te komen met anderen. Je hebt de profielenlijst met mensen in jouw buurt en gebruikers die ‘online’ zijn, maar het Kennismakingsspel is de kers op de taart.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Volgens Badoo zelf is het Kennismakingsspel waar het op Badoo allemaal om draait – nieuwe mensen ontmoeten, plezier hebben en het onverwachte verwachten. “Het is spannend en veel uitdagingen”, zegt Badoo. Het Kennismakingsspel vormt de basis van de Badoo-ervaring. De app laat je foto’s van gebruikers zien die jouw interesses delen en dan is het aan jou of je ze wilt ontmoeten. Stel je zoekcriteria in, bekijk de foto’s en geef aan wie je leuk vindt – zo simpel is het.

Hoe werkt het?

Wanneer je het Kennismakingsspel opent in de app of op de website, begin je met het instellen van jouw criteria. Jij beslist of je mannen en vrouwen wilt zien, alleen mannen of alleen vrouwen, en je kunt zelfs de leeftijdscategorie instellen. Zodra je jouw selectie hebt gemaakt, wordt er een foto tevoorschijn getoverd van een ander Badoo-lid dat aan jouw criteria voldoet.

Badoo onthult de foto’s, naam en leeftijd van die gebruiker, en dan begint het avontuur. In het spel verschijnen de foto’s van leden wiens interesses matchen met die van jou. Je kunt niet alleen de profielfoto bekijken, maar ook nog meer foto’s van de persoon om te zien of er een klik is. Nu komt het spannende deel. Je hebt twee knoppen om uit te kiezen: het kruisje als je verder wilt gaan naar een andere foto, of het hartje als je denkt, ‘Ja, ik wil deze persoon ontmoeten!’

Wanneer je iemand leuk vindt in het Kennismakingsspel, geven ze die persoon een seintje zodat ze weten dat jij interesse hebt in een ontmoeting. Gratis leden kunnen niet direct zien dat jij ze leuk vindt, en moeten jou ook eerst leuk vinden om erachter te komen. Maar leden met Badoo Premium hebben dat privilege wel – zij zien meteen dat jij hen leuk vindt.

Matches

Stel je voor dat de persoon die jij tegenkomt in het Kennismakingsspel jou ook wil ontmoeten. Dat is wanneer de magie gebeurt en er een wederzijdse interesse ontstaat. En het beste is, je kunt dan meteen met elkaar chatten om die connectie te verdiepen.

Jouw matches zijn de gebruikers waarop je ‘Ja’ hebt gezegd in het Kennismakingsspel en die jou ook leuk vonden. Het is een wederzijdse interesse die de basis vormt voor nieuwe connecties. Het beste deel? Je kunt hun profielen direct openen vanuit je Berichten en meteen beginnen met chatten en nieuwe vrienden maken. Kijk uit naar het hart-icoon naast deze matches, want dat vertelt je dat dit degenen zijn die je hebt ontmoet via het Kennismakingsspel.

Wat is een Crush?

Badoo geeft je nog meer mogelijkheden voor het Kennismakingsspel met een feature die Crush wordt genoemd. Daarmee laat je andere gebruikers weten hoe leuk je ze vindt door naast hun foto in het Kennismakingsspel te tikken. Het versturen van een Crush naar iemand is als een knipoog die ze niet kunnen weerstaan. Het betekent dat ze jouw profiel meteen zullen bekijken, en wie weet wat daaruit kan voortkomen? Je kunt Badoo credits gebruiken om een Crush te sturen naar zoveel mensen als je wilt. Houd er rekening mee dat het verzenden van een Crush niet ongedaan kan worden gemaakt.

Vinden jou leuk

In het ‘Vinden jou leuk’-deel van de app vind je alle leden die in het Kennismakingsspel hebben aangegeven dat ze jou graag willen ontmoeten. Maar er is een twist voor gratis leden. Als jij een gratis lid bent, kun je hun echte namen en profielen niet zien – die informatie is alleen toegankelijk voor leden met Premium.

Gratis beschikbaar

Goed nieuws is dat het Kennismakingsspel voor alle leden beschikbaar is, zonder extra kosten. Je kunt zelfs in de instellingen van de website of app aangeven hoe vaak je in het spel wilt verschijnen. Als je meer matches wilt, is er altijd de optie om ‘Extra Weergaven’ te kopen.

Als Badoo uiteindelijk niet jouw ding blijkt te zijn, leggen we in dit artikel uit hoe je Badoo kunt verwijderen. Maar laten we optimistisch blijven, want wie weet wat voor spannende ontmoetingen nog op jou wachten in het Kennismakingsspel.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
1 reactie