Badoo verwijderen: hoe kun je je Badoo profiel opzeggen?

Michael Slender
Door Michael Slender
11 minuten leestijd

Meer dan een half miljard gebruikers: dat is een mijlpaal die Badoo al lang achter zich heeft gelaten. Want over de gehele wereld heeft de sociale ontdekkingswebsite gebruikers die op zoek zijn naar liefde, vriendschap en hook-ups. Groot geworden door vervelende e-mailcampagnes is Badoo nu vooral bekend als een plek waar mensen niet zozeer op zoek zijn naar liefde, maar seks. Althans, zo wordt het ervaren door vrouwen.

Badoo is niet meer wat het is geweest. Terwijl Badoo ooit volledig gratis was, zijn nu steeds minder opties te gebruiken als gratis gebruiker. Of je hebt er credits voor nodig, of het Badoo Premium lidmaatschap. Niet kunnen chatten met nieuwe en populaire gebruikers, niet kunnen zien wie jou leuk vindt en noem het maar op: zonder kosten te maken zijn er veel beperkingen. En dat maakt Badoo steeds minder populair. En steeds meer mensen komen erachter dat er veel betere alternatieven zijn.

Badoo verwijderen

Dacht je dat het gratis was, maar bleek dat niet zo te zijn? Gebruik je de app niet meer? Of ben je Badoo gewoon zat? Wat de reden ook is, ooit komt het moment dat je je account bij Badoo wilt verwijderen. Je kunt je account laten bestaan, maar dit kan later voor problemen zorgen. Want, wat als je nieuwe partner erachter komt dat je nog een actief profiel bij Badoo hebt? De inactieve profielen die je hebt gezien op Badoo? Dat zou je eigen profiel kunnen zijn, omdat dit het resultaat is van mensen die hun profiel niet verwijderen. En dat is waarschijnlijk niet wat je wilt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Om dergelijke situaties te voorkomen is het verstandig om je Badoo-account op te zeggen. Het kost maar enkele minuten van je tijd, maar voorkomt de nodige kopzorgen. Als je er klaar voor bent om vaarwel te zeggen tegen Badoo, dan lees je hier hoe je dat doet.

Download en installeer de app

Afhankelijk van hoe je Badoo gebruikte, is het nodig om weer opnieuw in te loggen – dat kan via de website of in de app. Omdat de meeste mensen de Badoo-app gebruiken, nemen we dit als uitgangspunt. De eerste stap in het verwijderen van je Badoo-account is het opnieuw installeren van de app. Download de app in de appstore van je apparaat. Tik vervolgens op het Badoo-icoon en open de app.

App StoreGoogle Play

badoo verwijderen

Badoo-account verwijderen

Zodra je bent ingelogd op de app, kom je terecht op de pagina met leden in de buurt. Tik op het profiel-icoon dat rechtsonder in het menu wordt weergegeven. Je komt vervolgens terecht op je profielpagina. Tik linksboven in je scherm op het tandwiel-icoon – dit brengt je naar de instellingen-pagina. Tik in het menu op Account om door te gaan. Onderaan de nieuwe pagina wordt de link getoond om je Badoo-account te verwijderen. Tik op Account verwijderen om en volg de instructies om je profiel te verwijderen. Dit is het stappenplan:

 1. Log in op Badoo.
 2. Tik op het profiel-icoon.
 3. Tik op het tandwiel-icoon.
 4. Tik op Account.
 5. Tik op Account verwijderen.
 6. Bevestig dat je je account wilt verwijderen.
 7. Tik onderin op Nee, verwijder mijn account.
 8. Geef een reden op.
 9. Tik opde Account verwijderen-button.

Let op: je account verwijderen is definitief. Er is één mogelijkheid om je profiel te reactiveren als je het eenmaal hebt verwijderd. Dat is tijdens de 28 dagen erna. Daarna worden alle gegevens gekoppeld aan je account verwijderd, inclusief je matches, berichten, favorieten, likes, bezoekers, foto’s en profielinstellingen. Als je Badoo nu niet meer wilt gebruiken, maar later misschien wel, dan kun je je profiel verbergen – het is dan net alsof je verwijderd bent.

badoo verbergen

Profiel verbergen

In sommige gevallen is het verwijderen van je Badoo-account niet de beste keuze. Hoewel je altijd een nieuw profiel kunt aanmaken, neemt het wel veel tijd in beslag om alles opnieuw te doen. Daarom geeft Badoo je ook de keuze om je profiel te verbergen. Wil je er even tussenuit? Laat je drukke werkschema het niet toe om te reageren op berichten? In deze gevallen kun je je profiel verbergen in plaats van verwijderen. Dit is het stappenplan om je profiel te verbergen:

 1. Log in op Badoo.
 2. Tik op het profiel-icoon.
 3. Tik op het tandwiel-icoon.
 4. Tik op Account.
 5. Schakel Profiel verbergen in.

Een verborgen profiel is niet meer zichtbaar voor andere gebruikers van de app of website. Je bent niet te beoordelen in het kennismakingsspel, komt niet tevoorschijn bij leden in de buurt en ook op andere plekken word je niet meer getoond. Het is alsof je je profiel hebt verwijderd, terwijl dat niet zo is. Mocht je later weer willen beginnen op Badoo, dan schakel je de functie weer uit.

Badoo Premium opzeggen

Oorspronkelijk waren bijna alle functies van Badoo gratis. Maar tegenwoordig is dat al lang niet meer het geval. Met Badoo Premium heeft de app een abonnementsvorm in het leven geroepen die toegang geeft tot de premiumfuncties. Zien wie jou leuk vindt, wie je als favoriet heeft toegevoegd en ‘Nee’-stemmen ongedaan maken: het zijn enkele voorbeelden van het Premium-abonnement. Heb je Badoo Premium genomen en vraag je je nu af hoe je het abonnement kunt stoppen? Volg deze stappen om je Premium-abonnement stop te zetten:

iOS:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik op je naam.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Badoo.
 5. Tik op Annuleer abonnement.1

Android:

 1. Ga naar de Google Play Store-app.
 2. Open het menu.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Badoo.
 5. Tik op Abonnement opzeggen.
 6. Volg de instructies.2

Creditcard en anderen:

 1. Log in op Badoo.
 2. Tik op het profiel-icoon.
 3. Tik op het tandwiel-icoon.
 4. Tik op Profielvoorkeuren.
 5. Tik op Betalingsinstellingen.
 6. Zeg Badoo Premium op.

Door de bovenstaande stappen te volgen, verwijder je de automatische verlenging van je abonnement. Tot de vervaldatum van je huidige abonnementsperiode kun je dan nog gebruik maken van de premiumfuncties. Daarna vervalt het Premium-lidmaatschap en worden er geen kosten meer in rekening gebracht. Let op: de automatische verlenging kun tot 48 uur voor het einde van de abonnementsperiode stoppen.

Badoo app verwijderen

Heb je gecontroleerd dat Badoo Premium niet meer wordt verlengd? En heb je alle stappen gevolgd om je Badoo-account op de juiste wijze te verwijderen? Dan rest er nog maar één actie: de applicatie zelf verwijderen. De Badoo app kun je op deze manier verwijderen van je telefoon of tablet:

 1. Log uit in de Badoo app.
 2. Houd het app-icoon ingedrukt.
 3. Tik op de X om te verwijderen of sleep naar de prullenbak.

lexa

Alternatief voor Badoo

Badoo was een populaire dating app in Nederland, maar gelukkig niet de enige. Er zijn veel meer opties beschikbaar. Als je op zoek bent naar wat anders, dan is Lexa een goede keuze. De leden geven er meer aandacht aan hun profielen, reageren spontaan op berichten en zijn vaker op zoek naar een serieuze relatie. Als dit meer bij je past, dan is Lexa het proberen waard. Net als Badoo heeft ook Lexa een handige datingapp om op elk moment van de dag op de hoogte te blijven van je berichten.

App StoreGoogle Play

Veelgestelde vragen

Waarom Badoo verwijderen?

Iedereen heeft een andere reden om Badoo op te zeggen. De één wilde het alleen een keer proberen en weet niet hoe het verwijderen werkt, terwijl de ander er een relatie aan overgehouden heeft. Het opzeggen van je Badoo account voorkomt dat je nog gevonden kan worden op de datingsite.

Wordt mijn Badoo-profiel gewist als ik de app verwijder?

Nee, door de app te verwijderen wordt alleen de applicatie van je apparaat gewist. Je Badoo-account staat los van deze applicatie. Een Badoo-account is alleen handmatig te wissen.

Zijn al mijn berichten en matches weg na het verwijderen?

Ja, alle gegevens die gekoppeld zijn aan je profiel worden gewist. Van je berichten en matches tot je profielinfo, foto’s en favorieten: alles wordt verwijderd. Het verwijderen van je account kan niet ongedaan gemaakt worden.

Kan ik later weer een nieuw profiel aanmaken?

Ja, het is mogelijk om op een later moment weer opnieuw een profiel aan te maken.
Als je weer van Badoo gebruik wilt maken, kun je zonder problemen weer opnieuw beginnen. Je start dan wel met een volledig nieuwe account, zonder bestaande gegevens uit je vorige account.

Kan ik mijn Badoo-profiel nog terugkrijgen?

Ja, je kunt gedurende een korte periode je profiel weer reactiveren. Heb je een te snelle beslissing gemaakt om je profiel te verwijderen? Er is een optie om je profiel weer te herstellen. Dit is mogelijk tot maximaal 28 dagen na het verwijderen van je Badoo-profiel. Je kunt je profiel herstellen door op de link te klikken in de e-mail die je van Badoo ontvangen hebt na het wissen van je profiel.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
40 reacties