Home Dating apps Badoo verwijderen: hoe kun je je Badoo profiel opzeggen?

Badoo verwijderen: hoe kun je je Badoo profiel opzeggen?

6 minuten leestijd
40
badoo-verwijderen

Meer dan een half miljard gebruikers: dat is een mijlpaal die Badoo al lang achter zich heeft gelaten. Want over de gehele wereld heeft de sociale ontdekkingswebsite gebruikers die op zoek zijn naar liefde, vriendschap en hook-ups. Groot geworden door vervelende e-mailcampagnes is Badoo nu vooral bekend als een plek waar mensen niet zozeer op zoek zijn naar liefde, maar seks. Althans, zo wordt het ervaren door vrouwen.

Badoo is niet meer wat het is geweest. Terwijl Badoo ooit volledig gratis was, zijn nu steeds minder opties te gebruiken als gratis gebruiker. Of je hebt er credits voor nodig, of het Badoo Premium lidmaatschap. Niet kunnen chatten met nieuwe en populaire gebruikers, niet kunnen zien wie jou leuk vindt en noem het maar op: zonder kosten te maken zijn er veel beperkingen. En dat maakt Badoo steeds minder populair. En steeds meer mensen komen erachter dat er veel betere alternatieven zijn.

Badoo verwijderen

Dacht je dat het gratis was, maar bleek dat niet zo te zijn? Gebruik je de app niet meer? Of ben je Badoo gewoon zat? Wat de reden ook is, ooit komt het moment dat je je account bij Badoo wilt verwijderen. Je kunt je account laten bestaan, maar dit kan later voor problemen zorgen. Want, wat als je nieuwe partner erachter komt dat je nog een actief profiel bij Badoo hebt? De inactieve profielen die je hebt gezien op Badoo? Dat zou je eigen profiel kunnen zijn, omdat dit het resultaat is van mensen die hun profiel niet verwijderen. En dat is waarschijnlijk niet wat je wilt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Om dergelijke situaties te voorkomen is het verstandig om je Badoo-account op te zeggen. Het kost maar enkele minuten van je tijd, maar voorkomt de nodige kopzorgen. Als je er klaar voor bent om vaarwel te zeggen tegen Badoo, dan lees je hier hoe je dat doet.

Download en installeer de app

Afhankelijk van hoe je Badoo gebruikte, is het nodig om weer opnieuw in te loggen – dat kan via de website of in de app. Omdat de meeste mensen de Badoo-app gebruiken, nemen we dit als uitgangspunt. De eerste stap in het verwijderen van je Badoo-account is het opnieuw installeren van de app. Download de app in de appstore van je apparaat. Tik vervolgens op het Badoo-icoon en open de app.

App StoreGoogle Play

badoo verwijderen

Badoo-account verwijderen

Zodra je bent ingelogd op de app, kom je terecht op de pagina met leden in de buurt. Tik op het profiel-icoon dat rechtsonder in het menu wordt weergegeven. Je komt vervolgens terecht op je profielpagina. Tik linksboven in je scherm op het tandwiel-icoon – dit brengt je naar de instellingen-pagina. Tik in het menu op Account om door te gaan. Onderaan de nieuwe pagina wordt de link getoond om je Badoo-account te verwijderen. Tik op Account verwijderen om en volg de instructies om je profiel te verwijderen. Dit is het stappenplan:

 1. Log in op Badoo.
 2. Tik op het profiel-icoon.
 3. Tik op het tandwiel-icoon.
 4. Tik op Account.
 5. Tik op Account verwijderen.
 6. Bevestig dat je je account wilt verwijderen.
 7. Tik onderin op Nee, verwijder mijn account.
 8. Geef een reden op.
 9. Tik opde Account verwijderen-button.

Let op: je account verwijderen is definitief. Er is één mogelijkheid om je profiel te reactiveren als je het eenmaal hebt verwijderd. Dat is tijdens de 28 dagen erna. Daarna worden alle gegevens gekoppeld aan je account verwijderd, inclusief je matches, berichten, favorieten, likes, bezoekers, foto’s en profielinstellingen. Als je Badoo nu niet meer wilt gebruiken, maar later misschien wel, dan kun je je profiel verbergen – het is dan net alsof je verwijderd bent.

badoo verbergen

Profiel verbergen

In sommige gevallen is het verwijderen van je Badoo-account niet de beste keuze. Hoewel je altijd een nieuw profiel kunt aanmaken, neemt het wel veel tijd in beslag om alles opnieuw te doen. Daarom geeft Badoo je ook de keuze om je profiel te verbergen. Wil je er even tussenuit? Laat je drukke werkschema het niet toe om te reageren op berichten? In deze gevallen kun je je profiel verbergen in plaats van verwijderen. Dit is het stappenplan om je profiel te verbergen:

 1. Log in op Badoo.
 2. Tik op het profiel-icoon.
 3. Tik op het tandwiel-icoon.
 4. Tik op Account.
 5. Schakel Profiel verbergen in.

Een verborgen profiel is niet meer zichtbaar voor andere gebruikers van de app of website. Je bent niet te beoordelen in het kennismakingsspel, komt niet tevoorschijn bij leden in de buurt en ook op andere plekken word je niet meer getoond. Het is alsof je je profiel hebt verwijderd, terwijl dat niet zo is. Mocht je later weer willen beginnen op Badoo, dan schakel je de functie weer uit.

Badoo Premium opzeggen

Oorspronkelijk waren bijna alle functies van Badoo gratis. Maar tegenwoordig is dat al lang niet meer het geval. Met Badoo Premium heeft de app een abonnementsvorm in het leven geroepen die toegang geeft tot de premiumfuncties. Zien wie jou leuk vindt, wie je als favoriet heeft toegevoegd en ‘Nee’-stemmen ongedaan maken: het zijn enkele voorbeelden van het Premium-abonnement. Heb je Badoo Premium genomen en vraag je je nu af hoe je het abonnement kunt stoppen? Volg deze stappen om je Premium-abonnement stop te zetten:

iOS:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik op je naam.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Badoo.
 5. Tik op Annuleer abonnement.1

Android:

 1. Ga naar de Google Play Store-app.
 2. Open het menu.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Badoo.
 5. Tik op Abonnement opzeggen.
 6. Volg de instructies.2

Creditcard en anderen:

 1. Log in op Badoo.
 2. Tik op het profiel-icoon.
 3. Tik op het tandwiel-icoon.
 4. Tik op Profielvoorkeuren.
 5. Tik op Betalingsinstellingen.
 6. Zeg Badoo Premium op.

Door de bovenstaande stappen te volgen, verwijder je de automatische verlenging van je abonnement. Tot de vervaldatum van je huidige abonnementsperiode kun je dan nog gebruik maken van de premiumfuncties. Daarna vervalt het Premium-lidmaatschap en worden er geen kosten meer in rekening gebracht. Let op: de automatische verlenging kun tot 48 uur voor het einde van de abonnementsperiode stoppen.

Badoo app verwijderen

Heb je gecontroleerd dat Badoo Premium niet meer wordt verlengd? En heb je alle stappen gevolgd om je Badoo-account op de juiste wijze te verwijderen? Dan rest er nog maar één actie: de applicatie zelf verwijderen. De Badoo app kun je op deze manier verwijderen van je telefoon of tablet:

 1. Log uit in de Badoo app.
 2. Houd het app-icoon ingedrukt.
 3. Tik op de X om te verwijderen of sleep naar de prullenbak.

lexa

Alternatief voor Badoo

Badoo was een populaire dating app in Nederland, maar gelukkig niet de enige. Er zijn veel meer opties beschikbaar. Als je op zoek bent naar wat anders, dan is Lexa een goede keuze. De leden geven er meer aandacht aan hun profielen, reageren spontaan op berichten en zijn vaker op zoek naar een serieuze relatie. Als dit meer bij je past, dan is Lexa het proberen waard. Net als Badoo heeft ook Lexa een handige datingapp om op elk moment van de dag op de hoogte te blijven van je berichten.

App StoreGoogle Play

Veelgestelde vragen

Waarom Badoo verwijderen?

Iedereen heeft een andere reden om Badoo op te zeggen. De één wilde het alleen een keer proberen en weet niet hoe het verwijderen werkt, terwijl de ander er een relatie aan overgehouden heeft. Het opzeggen van je Badoo account voorkomt dat je nog gevonden kan worden op de datingsite.

Wordt mijn Badoo-profiel gewist als ik de app verwijder?

Nee, door de app te verwijderen wordt alleen de applicatie van je apparaat gewist. Je Badoo-account staat los van deze applicatie. Een Badoo-account is alleen handmatig te wissen.

Zijn al mijn berichten en matches weg na het verwijderen?

Ja, alle gegevens die gekoppeld zijn aan je profiel worden gewist. Van je berichten en matches tot je profielinfo, foto’s en favorieten: alles wordt verwijderd. Het verwijderen van je account kan niet ongedaan gemaakt worden.

Kan ik later weer een nieuw profiel aanmaken?

Ja, het is mogelijk om op een later moment weer opnieuw een profiel aan te maken.
Als je weer van Badoo gebruik wilt maken, kun je zonder problemen weer opnieuw beginnen. Je start dan wel met een volledig nieuwe account, zonder bestaande gegevens uit je vorige account.

Kan ik mijn Badoo-profiel nog terugkrijgen?

Ja, je kunt gedurende een korte periode je profiel weer reactiveren. Heb je een te snelle beslissing gemaakt om je profiel te verwijderen? Er is een optie om je profiel weer te herstellen. Dit is mogelijk tot maximaal 28 dagen na het verwijderen van je Badoo-profiel. Je kunt je profiel herstellen door op de link te klikken in de e-mail die je van Badoo ontvangen hebt na het wissen van je profiel.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

40 Reacties

 1. elisabeth

  3 oktober 2017 at 20:24

  ik gebruik badoo niet meer

  Reageer

  • Bianca

   23 maart 2019 at 12:12

   Ik wil badoo graag geblokkeerd hebben vind er niks aan ook graag geen mails meer ontvangen

   Reageer

  • Adriana Wildeboer

   24 oktober 2020 at 12:53

   Ik sta met foto’s op Badoo terwijl ik nooit lid ben geweest.
   Ik wil daar omiddelijk uit verwijderd worden.
   Adriana uit Den-Helder 78 jaar

   Reageer

   • Quinty

    8 februari 2021 at 16:24

    Ik heb dit ook hoe kom ik hier vanaf?

    Reageer

 2. G. Hersevoort

  4 oktober 2017 at 16:08

  Ik gebruik al 1 1/2 jaar Badoo niet meer en al meerdere keren geprobeerd om op te zeggen.
  En er wordt nog steeds automatisch geldt van mij rekening afgeschreven.

  Reageer

  • Adriana Wildeboer

   24 oktober 2020 at 12:55

   Dan moet je bij je bank die rekening blokkeren

   Reageer

 3. e smit

  10 oktober 2017 at 17:21

  ik wil badoo op zeggen om dat ik het niks aan vind

  Reageer

 4. Abser

  14 oktober 2017 at 10:47

  Bado is toch niets voor mij

  Reageer

 5. Johan

  17 november 2017 at 14:07

  Hoe kan het, dat wanneer je opzegt de afschrijvingen doorgaan ??
  Hoe kun je dit stoppen !! Nergens lijkt het op wat er gebeurd !!

  Reageer

 6. schots daniel

  20 november 2017 at 16:40

  ik krijg de site ook niet verwijdert ook niet met mijn paswoord en de tekens dat er bijstaan wat kan ik nog doen om te verwijderen

  Reageer

 7. Ingrid

  26 november 2017 at 16:20

  Ik wil dit ook opzeggen. Maar lukt niet. Hoe is dit mogelijk. Kan Badoo even uitleggen hoe dit moet

  Reageer

 8. Rudi ten Haring

  30 november 2017 at 11:57

  Nogmaals vraag ik jullie verwijder mijn profiel aub.

  Reageer

 9. Rudi ten Haring

  8 januari 2018 at 20:57

  Verwijder aub mijn badoo profiel.
  Ik ben al 3 maanden bezig mijn profiel te verwijderen. Maar het lukt mij niet .
  Help mij aub
  Afz Rudi ten Haring

  Reageer

  • Arthur

   12 juni 2021 at 14:04

   Je moet Badoo verwijderen, en opnieuw erop zetten, dan kan je in je profiel wel je account verwijderen

   Reageer

 10. Anita

  16 januari 2018 at 23:49

  ik stop ermee niet mijn ding

  Reageer

 11. Anita

  8 februari 2018 at 02:24

  niks voor mij

  Reageer

 12. Ries de Leeuw

  16 februari 2018 at 11:35

  Hoevul ik de code in die op het scherm verschijnt bij op zeggening. Krijg steeds dezelfde melding onjuise tekens

  Reageer

  • Redactie

   16 februari 2018 at 11:50

   Mogelijk dat dit een tijdelijke storing is. Probeer het eventueel via de Badoo website als het niet in de app lukt, of andersom.

   Reageer

   • Naja

    10 december 2020 at 19:30

    Beste, bij mij lukt het ook niet om account te verwijderen. In badoo staat er plots zelfs een fout mail adres. Wil mijn account verwijderen, maar heb hulp nodig!

    Reageer

 13. Renate

  23 februari 2018 at 00:19

  Ik ben al geen lid meer van badoo
  Dus uitgeschreven
  Ik wil dat er ook geen gegevens hier van op google te vinden zijn

  Reageer

 14. R ten Haring

  6 maart 2018 at 20:15

  Niet te geloven. ik ben nu al maanden lang bezig mijn profiel te verwijderen.
  Ik zie mijn profiel niet meer op mijn mobiel ,maar kennissen van mij zeggen dat zij nog steeds mijn profiel kunnen zien. Dus hallo badoo haal mijn profiel er nu eens eindelijk van af.

  Reageer

 15. moleman

  12 april 2018 at 13:49

  ik sta geblokerd ik wil er uit maar gaat niet

  Reageer

 16. Reshma

  24 juni 2018 at 23:03

  Mijn Facebook foto wordt gebruikt voor een fake account!
  Wil graag dat dit wordt verwijderd !

  Reshma Bandhoe

  Reageer

 17. edwin

  29 juni 2018 at 18:32

  Het is zeker moeilijk om je account op te zeggen met die gekke trucken van ze

  Reageer

 18. e smit

  8 augustus 2018 at 14:47

  ik wil badoo verwijden maar het lukt mij niet ik vind badoo ook niks aan

  Reageer

 19. Diny v Zetten

  29 augustus 2018 at 08:29

  badoo is niet wat ik er van verwacht.

  Reageer

 20. ina

  29 augustus 2018 at 13:02

  ik wil badoo ook
  verwijdern maar luk niet

  Reageer

 21. leo

  1 september 2018 at 11:52

  Badoo is niet wat ik er van werwacht had

  Reageer

 22. elsie mijle

  14 september 2018 at 18:12

  ik wi geen badoo meer op mijn gsm

  Reageer

 23. toon

  24 september 2018 at 06:09

  ik kom maar niet van badoo af haal mijn er avb van af zelf kan ik het niet

  Reageer

 24. Roos

  3 juli 2019 at 08:42

  Ik heb mijn match gevonden

  Reageer

 25. Caroline

  24 juli 2019 at 16:29

  Zou het mogelijk zijn om mijn profiel te verwijderen aub. Ik heb nu een toffe vriend. Met vriendelijke groeten. Mieke

  Reageer

 26. Benedicta

  31 juli 2019 at 10:57

  Zouden jullie mijn profiel kunnen verwijderen. Het lukt mij maar niet. En die tekens geven steeds onjuist aan.

  Reageer

 27. Kitty

  5 augustus 2019 at 13:32

  Ik wil mijn account verwijderen maar weet geen gegevens meer.

  Reageer

 28. Martin Pothoven

  23 augustus 2019 at 12:15

  Ben er af gegaan maar elke keer word er geld van me rekening gehaald. Kom er niet vanaf. Weet niet waar het bedrijf zit maar eens een advocaat in de arm nemen met al dat nep gedoe!!

  Reageer

 29. Cordenier claudine

  1 september 2019 at 16:51

  Badoo geeft aan dat ik moet updaten lukt echter niet waardoor ik er niet op kan

  Reageer

 30. Linda

  7 juni 2020 at 18:40

  Ik heb jaren geleden een profiel bij Badoo aangemaakt. Ik heb dat later verwijderd. Nu hoor ik van een kennis dat ik nog altijd op badoo sta en dat ik momenteel zelfs actief sta met een groen bolletje dus. Wel met een andere naam…Ik raak langs geen kanten meer op dat account. Ik heb geprobeerd met alle 3 mijn mail adressen. Heb me meer dan 6 jaar geleden uitgeschreven. Hoe is dit mogelijk? Mvg

  Reageer

  • Michael

   8 juni 2020 at 10:26

   Dat is vervelend Linda. Als het profiel actief is met daarbij het groene bolletje, dan is het waarschijnlijk dat iemand anders je foto gebruikt op Badoo. Het is verstandig om dit bij Badoo te melden via deze link.

   Reageer

 31. karin nicolet

  22 november 2020 at 08:35

  Ik wil badoo opzeggen maar lukt niet

  Reageer

 32. Degallaix bruno

  30 november 2020 at 17:37

  Ik wil van Badoo verwijderd zijn en blijkbaar is dat nog te zien

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

EasyWoo: onboard daten in een vliegtuig met medepassagiers

Daten is vermoeiend? Als het aan een bekende luchtvaartmaatschappij ligt, gaat dat binnenk…