So Syncd: een dating app gebaseerd op Myers-Briggs persoonlijkheidstypen

Michael Slender
Door Michael Slender
4 minuten leestijd

Schoonheid trekt de aandacht, persoonlijkheid verovert je hart? Als het aan So Syncd ligt wel, een nieuwe dating app die gebaseerd is op de Myers-Briggs persoonlijkheidstypen. Omdat ze van mening zijn dat een veeg naar rechts op basis van een paar foto’s niet de manier is om een bevredigende, langdurige relatie te vinden, bedachten twee zussen een nieuwe app. Want volgens hen is uiterlijk niet genoeg als het om zinvolle matches gaat. De twee zussen, Jessica en Louella Alderson, willen de datingwereld veranderen met de authentieke en unieke aanpak van So Syncd.

Matching op basis van persoonlijkheidstypen

Wat So Syncd van andere dating apps onderscheidt, is dat het een uniek algoritme heeft dat niet afhankelijk is van swipen. Het algoritme kijkt ook niet naar de populariteit van profielen of de aantrekkelijkheid van de gebruikers. In plaats daarvan zoekt het algoritme naar matches tussen persoonlijkheidstypen op basis van de gerespecteerde Myers & Briggs-test.

Hoewel de wetenschappelijke onderbouwing van de test grotendeels ontbreekt, wordt het al vele jaren door coaches en teams in het bedrijfsleven gebruikt. Het mag dan ook eigenlijk geen test genoemd worden, maar meer een ontwikkelinstrument om te kunnen groeien. Desalniettemin groeit de interesse in het Myers & Briggs-model, waarbij de Google-zoekopdrachten vorig jaar met 104% zijn gestegen – om maar aan te geven hoe populair het is. So Syncd is de eerste app die de test gebruikt om singles te koppelen op basis van deze theorie.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Hoe het werkt

Zoals elke andere app is So Syncd te downloaden in de app stores van Apple en Google – ook in Nederland. Na aanmelding krijg je een test voorgeschoteld om je persoonlijkheidstype te bepalen. Op basis van het resultaat gaat het algoritme op zoek naar matches die overeenkomen met jouw persoonlijkheidstype. Dit hoeft niet exact hetzelfde persoonlijkheidstype te zijn, maar ook kunnen andere types zijn die bij je persoonlijkheid passen. Daarnaast kun je zelf naar persoonlijkheidstypen zoeken in de app.

“We matchen mensen die de juiste hoeveelheid overeenkomsten hebben om een sterke band te vormen en de juiste hoeveelheid verschillen om de vonk te creëren”, legt Louella Alderson van So Syncd uit. “We hebben het matchen van persoonlijkheidstypen nu drie jaar onderzocht en we hebben ontdekt dat dat het beste werkt.”

Hoe ze op het idee kwamen

Het idee voor So Syncd werd geboren toen Jessica (persoonlijkheidstype INFP – de introverte van de twee zussen) het uitmaakte met een langdurige partner. Ze wilde begrijpen wat er mis ging in de relatie. Lag het aan de verschillende persoonlijkheden? Ze besloot een jaar de tijd te nemen om te reizen en meer te weten te komen over de persoonlijkheidstypen. Het was tijdens haar reis dat ze ontdekte dat deze persoonlijkheidstypen een belangrijke rol kunnen spelen in het matchen van singles.

Nadat ze terugkwam van haar reis, legde ze het idee van persoonlijkheidsmatching uit aan haar zus Louella (persoonlijkheidstype ESFJ – de extraverte). De zussen realiseerden zich dat er ongetwijfeld een betere manier was dan swipen voor liefde. Het was voor hen genoeg reden om zelf een app te laten maken.

Tot nu toe is de lancering van de app een daverend succes geweest met tienduizenden mensen die zich in korte tijd hebben aangemeld. En wat misschien nog wel beter is: het matching-algoritme heeft zich bewezen. So Syncd heeft al meer dan 300 succesverhalen te vertellen, waaronder een bruiloft.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie