Waarom de good guys zo moeilijk te vinden zijn

Jay
Door Jay
8 minuten leestijd

Alhoewel we vaak wel beter weten, zijn we toch allemaal op zoek naar die prins op het witte paard die net zo charmant als liefdevol is, en net zo hoffelijk als verstandig. We zijn op zoek naar een man die ons kan beminnen, en die ons op de eerste plek zet. Als het even kan, zit er geen enkel vleugje kwaad in ‘m en voldoet hij aan alle kenmerken van de: good guy, die van de ideale partner, buddy, vader, en schoonzoon ineen.

Toch zijn er steeds minder mannen die aan dat ideaalbeeld voldoen en daar zijn een aantal redenen voor die niet alleen aan mannen zijn te wijten. We nemen in dit artikel 8 redenen met je door, maar hopen uiteraard wel vurig dat je het tegendeel kunt bewijzen en de good guy toch vindt. Lees snel verder en kom erachter waarom de good guy zo moeilijk te vinden is.

8 redenen waarom de good guy niet lijkt te bestaan

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het is sowieso al lastig om een man te vinden die aan het ideaalbeeld van vrouwen voldoet, dus het is ook belangrijk om te allen tijde realistisch te zijn in je zoektocht naar een nieuwe partner. Ook zijn de tijden vandaag de dag heel anders, en zijn mannen anders dan vroeger.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Pakweg zo’n 50 jaar geleden trouwde je met je jeugdliefde, maar vandaag de dag experimenteren we er liever op los voordat we met iemand het huwelijksbootje instappen. Daarmee komen we al gelijk uit bij één van de eerste en belangrijkste reden:

1. Steeds vaker de voorkeur aan daten dan aan relaties

Want eigenlijk heeft het hele daten de drang naar relaties vervangen. Je duikt tegenwoordig moeiteloos met iemand het bed in zonder dat het een taboe is. Tel daar alle dating apps bij op en je snapt wel waarom we steeds oppervlakkiger zijn als we nieuwe mensen leren kennen. Mannen, ook de good guys niet, willen eerst liever verschillende vrouwen leren kennen, voordat ze bij één blijven. In ieder geval voor nu. En ‘nu’ komt uiteraard nooit gelegen.

2. Mensen hebben teveel opties

Het sluit een beetje aan op het punt dat we hierboven benoemden. Hoewel het heel prettig kan zijn om de nodige opties te hebben in het leven, kan het juist slecht zijn (lees: te veel verleiding) als er te veel opties zijn. Op elk willekeurig moment kan een man tegenwoordig mensen ontmoeten via de overvloed aan dating apps en zelfs voor het maken van seksuele afspraken zijn er specifieke apps beschikbaar. Probeer die man na een paar wilde dates nu maar ineens te temmen. Gaat moeilijk worden, kunnen we nu al voorspellen.

3. Veel ‘good guys’ wachten op iets beters

Het is een trieste gedachte, maar in een wereld met zoveel opties kunnen mensen zelfs wat gefascineerd raken door het idee dat er misschien iets beters om de hoek ligt. Zelfs de good guys tasten hun opties nu eerst af en zijn daarom wat terughoudender om zich volledig over te geven aan een bepaalde vrouw. We zeggen uiteraard niet dat er per definitie een ‘betere optie’ is dan een geweldige vrouw zoals jij, maar toch, mannen zijn ook van het evalueren.

4. Het huwelijk raakt achterhaald

Er waren eens tijden dat mensen die niet konden wachten om te trouwen. Hoewel het toentertijd waarschijnlijk ook te wijten was aan het feit dat stelletjes zo eindelijk seks met elkaar konden hebben, is het de realiteit dat mensen tegenwoordig geen haast hebben om te trouwen. Sterker nog: voor veel mensen is het huwelijk zelfs achterhaald en is het samen zijn al genoeg verantwoordelijkheid. Niets geen good guy die voor je op de knieën gaat om je ten huwelijk te vragen. Althans, nog niet. En daar wordt ‘ie toch wat luier van.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. Sommige mannen voelen zich geïntimideerd door krachtige vrouwen

In vergelijking met het begin van de vorige eeuw zijn vrouwen tegenwoordig onafhankelijker dan ooit en dat valt allemaal maar toe te juichen. Deze ontwikkeling kan, om de één of andere reden, echter wel wat intimiderend zijn voor sommige mannen. Die willen de touwtjes in handen hebben, want een good guy betekent niet zozeer dat we het over een watje of een doetje hebben. Uiteindelijk willen good guys zich ook gewoon mannelijk voelen en dat betekent soms dat ze niet zitten te wachten op een vrouw met een te sterke mening.

6. Technologie heeft voor afstand gezorgd

Hoe kan iemand ooit een good guy vinden als we in een wereld leven waar technologie regeert en we onze meest intieme relaties met onze smartphones hebben? Als vrouwen een good guy willen vinden, dan moet er ook genoeg aandacht zijn voor hem. Ben je samen met iemand die je beschouwt als de ideale man? Schenk hem dan de aandacht en laat je telefoon liggen. Doorgaans hebben vrouwen vaker de neiging om de smartphone erbij te pakken dan mannen, dus kijk ook naar jezelf — althans, als je je aangesproken voelt.

7. Good guys zijn niet direct genoeg

Good guys zijn teder, vrolijk, lief, puur, onschuldig, maar soms wel een beetje… tja, afwachtend. In sommige gevallen zijn ze zelfs wat saai en dat heeft ermee te maken dat ze geen risico durven te nemen. Dat zou je in sommige gevallen zelfs kunnen koppelen aan het feit dat ze misschien net iets minder zelfvertrouwen hebben dan een gemiddelde man. Het afwachtende karakter van good guys komt uiteraard niet ten goede bij het vinden van een vaste relatie.

8. Soms willen we nou eenmaal een bad boy

Misschien heb je ze allebei wel eens gehad: een lieve good guy en een stoere bad boy. Misschien begon je wel met de bad boy om er daarbij achter te komen dat het niet helemaal je ding was om zo uiteindelijk uit te komen bij het compleet tegenovergestelde: de good guy.

Is dit herkenbaar? Dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat je zo af en toe wel juist weer de neiging hebt naar een bad boy. Eigenlijk zou je het liefst een combinatie willen van soms een good guy, en soms een bad boy. Of is dat weer net iets teveel gevraagd?

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie