Home Dating Vroeger was alles beter? 6 dingen die mannen tegenwoordig niet meer doen

Vroeger was alles beter? 6 dingen die mannen tegenwoordig niet meer doen

4 minuten leestijd
0
mannen vroeger

Vol verlangen kijken mensen terug naar het verleden: “Vroeger was alles beter.” De nostalgie wint het van de moderne tijd en vaak komt de bekende zin er dan ook aan te pas. In het geval van daten is dit misschien wel een waarheid die niemand kunt ontkennen. Het is anders, heel anders.

Er zijn tal van dingen die mannen tegenwoordig niet meer doen, waardoor de datingwereld heel anders is geworden dan hoe het vroeger was. Hetzelfde geldt niet alleen voor daten, maar ook voor relaties in het algemeen. In het verleden was trouwen de norm, terwijl er nu steeds meer mensen zijn die deze stap niet zetten. Maar dat is niet het enige dat anders is.

6 dingen die mannen niet meer doen

De tijden zijn heel erg veranderd. Waar mannen vroeger ware gentlemen waren die een vrouw het hof probeerden te maken, is de huidige trend zo dat een man met meerdere vrouwen het meeste aanzien geniet. Mannen gedragen zich anders, daten anders en doen dingen niet meer die ze ooit wel deden. Dit zijn 6 dingen die mannen niet meer doen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

1. Mannen doen niet zoveel moeite meer

Mannen doen tegenwoordig niet veel moeite meer voor een date. In het verleden was het normaal dat een man naar de kapper ging, zijn mooiste outfit uit de kast haalde en zijn lekkerste luchtje opdeed. Ze deden echt alles om een zo goed mogelijke indruk achter te laten op zijn date. Van het ophalen bij huis tot het openen van alle deuren: mannen van nu hebben het makkelijk. Mannen van vroeger waren echte mannen.

Nu is het wat relaxter voor mannen. Vandaag de dag wordt dit door mannen allemaal niet meer zo extreem gedaan. Je hebt geluk als ze gedoucht hebben en een schone outfit aangetrokken hebben. Het is jammer dat een date niet meer zo speciaal is zoals dat voor mannen in het verleden wel was. Tijdens zo’n date verschenen mannen vaak in een onberispelijk pak en op kers op de taart nam hij zelfs een bloemetje voor je mee.

2. Mannen vragen vrouwen niet meer om te dansen

Mannen die goed kunnen dansen zijn zeldzaam geworden. In tegenstelling tot vroeger, toen koppels nog samen gingen dansen, zijn er groepen vrouwen op de dansvloer en staan de mannen aan de zijlijn. Ze kijken ernaar of negeren ze, maar ze vragen de vrouwen niet meer ten dans. Niet alleen worden vrouwen niet gevraagd om te dansen, mannen bieden vrouwen ook niet meer een drankje aan. Zelfs niet als ze minutenlang een gesprek voeren om haar mee naar huis te kunnen krijgen.

3. Galante mannen zijn tegenwoordig moeilijk te vinden

Ook zijn mannen niet meer zo galant als ze vroeger waren. Mannen hielden vroeger als je ergens naar binnen ging bijvoorbeeld de deur voor je open. Dit was de manier waarop een man een vrouw liet zien dat hij netjes en welgemanierd opgevoed was. Hij nam je jas aan en schoof zelfs je stoel aan als je ging zitten, zoals een echte man betaamde.

Ook als je samen wegging zorgde hij ervoor dat hij klaarstond met je jas. Wachtend op je armen om je te helpen de jas aan te doen. Dit gaf vrouwen het gevoel dat ze wat betekenden voor de man, speciaal en bijzonder. Nu hoef je niet snel meer te verwachten dat een man de deur voor je openhoudt of je jas aanneemt als je ergens heen gaat.

4. Vroeger was er veel romantiek

Wat ook duidelijk meer aanwezig was vroeger, en tegenwoordig zo goed als ontbreekt, is romantiek. Vroeger was het heel normaal voor een man om een liefdesbrief te schrijven of gedichten voor je te maken. Later, toen cassettebandjes inkwamen, maakte een man een cassettebandje met je lievelingsmuziek of hij zette een bandje in elkaar met muziek dat hem aan jou liet denken. Dit is iets wat je vandaag de dag niet meer mee zult maken.

Romantiek is nagenoeg verdwenen. Het gaat bij het daten vaak enkel om seks en de gesprekken lijken zich ook hiertoe te beperken. Vroeger ging je op date en vroeg een man nog of je wilde dansen. Dat dansen was dan echt stijldansen en niet een beetje tegen elkaar aan rijden.

5. Op date om de ware te vinden

Een man ging vroeger op date om op zoek te gaan naar zijn toekomstige echtgenoot. Het was niet zo dat hij drie of vier dates per week had – zoals de mannen van nu – om de ware te vinden. Vaak was er één vrouw die speciaal was. Voor die vrouw deed een man zijn uiterste best om haar het hof te maken. Een man was monogaam, zelfs nog voor hij een echte relatie had. Monogamie was de norm en het tegenovergestelde kwam eigenlijk niet heel veel voor.

Natuurlijk waren er playboys, maar daar werd toch wel negatief tegenaan gekeken. Het was ook heel normaal dat je op blind date ging. Als een man bijvoorbeeld via kennissen of vrienden hoorde dat een vrouw wel een goede match kon zijn.

6. Iemand leren kennen voor liefde

Een van de dingen die mannen tegenwoordig niet meer doen, is op date gaan om op date te gaan en iemand écht te leren kennen. De huidige generatie mannen gaat geregeld op date om zo snel mogelijk met iemand in bed te kunnen duiken. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel te vinden, maar over het algemeen hebben veel mannen één doel. En dat is geen liefde.

Vroeger was een afspraakje puur om elkaar te leren kennen en daarbij was er nooit de verwachting van seks. Seks op de eerste date was zeldzaam. Ook praten over seks was een taboe en dat maakte de band die vroeger opgebouwd werd veel sterker. Als je een man online ontmoet, gaat het al snel over seks en als je daar eenmaal over hebt gesproken, lijkt het nog het enige te zijn waarover hij kan praten.

Veel verschillen met vroeger

Er zijn dus heel veel verschillen met vroeger op te noemen. Mannen doen veel dingen anders en dat maakt het hele datingproces ook heel anders dan vroeger. Het is natuurlijk ook zo dat vrouwen daar ook een rol in hebben gespeeld. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat enkel de mannen voor dit verschil hebben gezorgd. Vrouwen zijn gedurende de jaren ook makkelijker geworden. Ze verwachten niet meer echt verleid te worden. En door de langere verwachtingen hoeft een man simpelweg minder moeite te doen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vrouwen versieren met appen? 8 fouten die mannen maken

Het is je gelukt. Nadat je al lichtelijk verbaasd was dat het een match was, lukte het je …