Home Dating Daten in coronatijden: 5 tips om ermee om te gaan

Daten in coronatijden: 5 tips om ermee om te gaan

3 minuten leestijd
0
corona hart

Begon je 2020 vol goede hoop om je datingleven een opkikker te geven? Was je relatie geëindigd en had je zin om lekker los te gaan en allemaal leuke mensen te leren kennen? Het was je helaas niet gegund, want corona gooide roet in het eten. Daar zat je dan: in je eentje op de bank. Alle restaurants, kroegen en clubs gesloten. Geen leuke festivals waar je andere singles kon leren kennen. Singles hebben het moeilijk, zo wordt ook bevestigd door onderzoek.

Hoewel corona iedereen hard heeft getroffen, zijn het vooral de vrijgezellen die zich erg eenzaam kunnen voelen in deze gekke tijden. Elke lockdown maakt het erger. Terwijl we allemaal wachten tot we in 2021 weer terug kunnen keren naar het normale leven, moeten we het onszelf zo gemakkelijk en leuk mogelijk maken. Gelukkig zijn er toch nog wat manieren om andere singles te ontmoeten en met ze te connecten. Het vergt alleen wat creativiteit.

Veilig blijven

Het allerbelangrijkste in coronatijden is dat je veilig blijft. De hoogste prioriteit is de gezondheid van jou en de ander. In Nederland gelden een aantal regels waaraan je je te allen tijde moet houden. Deze basisregels gelden voor iedereen, ook als je aan het daten bent. Dit zijn de maatregelen opgesteld door de Rijksoverheid en het RIVM:

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

  • Was vaak je handen goed met zeep.
  • Houdt 1,5 meter afstand.
  • Nies en hoest in de binnenkant van je elleboog.
  • Schud geen handen.
  • Draag een mondkapje in publieke plekken.
  • Blijf met klachten altijd thuis.

5 tips om ermee om te gaan

Door de maatregelen lijkt daten wat moeilijker te zijn dan voorheen. En dat klopt: het vergt wat meer creativiteit. Maar het is zeker niet onmogelijk. Bekijk het echter ook van de positieve kant: deze manier van daten heeft ook zeker zijn voordelen.

Daten in coronatijden kost wat meer tijd, je leert elkaar op een langzamer tempo kennen als normaal. Door anders te daten dan hoe je gewend bent, ontwikkel je een diepere band en leg je een gezonde basis voor goede communicatie in de relatie. Het haalt ook de druk weg, omdat een fysieke ontmoeting nu niet het belangrijkste is.

Voor de wereldwijde uitbraak van het coronavirus ontmoetten singles elkaar ook vooral tijdens het uitgaansleven, waar de connectie vaak rustte op het fysieke aspect. Je hoefde maar even te praten en misschien ging je al snel een honk verder. Maar nu dit niet kan, ga je op een andere manier de connectie aan.

Hoe singles nu daten, focust zich veel meer op de emotionele verbinding. En juist die emotionele connectie is iets wat een relatie op de langere termijn nodig heeft. Dus wie weet ontmoet jij juist in deze vreemde coronatijden je soulmate… omdat je nu meer voor de connectie gaat.

1. Praat over andere dingen dan corona

Het meest besproken onderwerp is? Corona. Het domineert het nieuws. Het is misschien ook wel datgene waar je het meest aan denkt en over wil praten. En heel eerlijk: we maken voor de rest ook niet veel spannends mee om over te praten. Maar probeer tijdens het daten wel over andere dingen te spreken dan weer dat vervelende corona. De dates kunnen juist een fijne afleiding en ontspanning zijn van deze verschrikkelijke pandemie. Stel niet-corona vragen en probeer echt te luisteren naar de ander.

2. Ga voor videobellen

Nadat je eindeloos met elkaar hebt geappt en honderden berichtjes hebt uitgewisseld, is het tijd om de volgende stap te zetten. Het is belangrijk om elkaar te zien en elkaars stem te horen. Pas als je elkaars reacties en lichaamstaal hebt gezien, kun je pas zien of er echt chemistry tussen jullie twee is. Ga daarom voor videobellen. Videobellen is datgene wat het meest dichtbij een echte date komt.

Videobellen kan tegenwoordig gelukkig op vele verschillende manieren, zoals Facetime, Skype of Zoom. Zelfs de dating apps hebben videobellen geïntroduceerd – om zich aan te passen aan coronatijden.

3. Wees niet bang om je kwetsbaar op te stellen

Het is altijd verstandig om je kwetsbaar op te stellen als je gaat daten. Wel aan de juiste personen natuurlijk. Maar zeker in coronatijden is het nog belangrijker om open en eerlijk te zijn. De wereld is een spannende plek, dus iedereen voelt zich meer angstig en onzeker dan voorheen. Of het nu gaat over het verliezen van je baan of de gezondheid van je oma: stel je kwetsbaar op en je zult er een oprecht diepe verbinding met je gesprekpartner voor terugkrijgen.

4. Wees eerlijk tegenover je partner

Ben je op zoek naar een vaste relatie? Of ben je op zoek naar een flirt om de tijd te doden? Of ben je op zoek naar een vriend of friend with benefits? Waar je ook naar op zoek bent: wees er altijd eerlijk over. Corona is voor iedereen een lastige tijd, dus extra stressfactoren over daten zijn zeker niet welkom.

5. Kijk samen series of films online

Netflix, het grootste online streamingplatform, heeft tegenwoordig bijna iedereen. Zeker nu iedereen aan huis is gekluisterd door corona. Netflix heeft onlangs een nieuwe service gelanceerd genaamd Netflix Party waarmee je samen met anderen tegelijkertijd films, series en documentaires kan kijken. Zo heb je toch het idee van samen naar de bios gaan of samen op de bank gezellig Netflix kijken, maar dan op een veilige afstand.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Tinder gaat meldingen van intimidatie en misbruik beter aanpakken

Tinder heeft een verbeterde aanpak van intimidatie en misbruik aangekondigd. Na enkele maa…