Home Dating Daten in coronatijden: samen Netflix kijken op afstand

Daten in coronatijden: samen Netflix kijken op afstand

3 minuten leestijd
0
film kijken laptop

Vanaf nul een nieuwe relatie beginnen terwijl je elkaar nog niet hebt ontmoet, is al lastig genoeg. Voeg daar een lange reeks coronamaatregelen aan toe en het wordt alleen maar ingewikkelder. Zomaar een suggestie doen voor ‘Netflix and Chill?” past niet meer bij de tijd waarin we leven. En zelfs als je de uitdrukking letterlijk neemt – dus echt chillen met Netflix erop – dan ontkom je niet aan de maatregelen.

Omgaan met de obstakels van een wereldwijde epidemie terwijl je een ontluikende relatie wilt vormgeven, is totaal niet makkelijk. Het onvermogen om onbeperkt en overal af te spreken met je nieuwe liefde zet de rem op de relatie. Maar omdat dit in coronatijden nu eenmaal de nieuwe realiteit is, moet iedereen wat creatiever zijn om er samen toch wat van te maken.

Samen Netflix kijken (op afstand)

Drastische maatregelen vragen om vindingrijke alternatieven. Want als je niet kunt afspreken met je date of nieuwe partner, dan is er altijd een uitweg. En soms bestaan deze alternatieven al veel langer, maar komen ze in coronatijden extreem goed van pas. Samen Netflix kijken zonder dat je bij elkaar op schoot zit, is namelijk al langer mogelijk.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Nu de eerste virtuele dates erop zitten, zou je weleens samen een film willen kijken. Maar hoe? De bioscoop is gesloten en samen op de bank beginnen aan een Netflix-serie is nu niet echt mogelijk. Gelukkig is er een oplossing zodat je live op afstand samen met je nieuwe geliefde naar dezelfde Netflix-film of serie kunt kijken.

Netflix Party

Ben je toe aan de volgende stap van je relatie? Met Netflix Party kun je samen in real-time naar dezelfde serie of film kijken, alleen doe je dit op afstand. Netflix Party is een gratis Chrome-extensie die je kunt installeren om het afspelen van series en films te synchroniseren. Als extra pluspunt is er ook nog een chatvenster om met elkaar te chatten tijdens de film of serie. Dit heb je nodig om samen Netflix te kijken op afstand:

 • Beiden een Netflix-abonnement
 • Beiden een computer of laptop (werkt nog niet op de smartphone)
 • Beiden hebben de Google Chrome-browser geïnstalleerd
 • Beiden hebben de Netflix Party-extensie geïnstalleerd

Bekijk en download Netflix Party-extensie

Netflix Party is snel en eenvoudig te installeren in Chrome. Ga naar de extensie-pagina van Netflix Party en tik op ‘Toev. aan Chrome’. Vervolgens vraagt Chrome of je de extensie wilt toevoegen. Tik op ‘Extensie toevoegen’ waarna er een omleiding volgt naar de officiële website van de extensie. Ondertussen is Netflix Party al geïnstalleerd – te zien aan het ‘NP’-icoon in de adresbalk – en klaar voor gebruik.

netflix party chrome

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

Klaar om te beginnen

Hebben jullie beiden een zichtbaar ‘NP’-icoon in de adresbalk? Dan kan de film beginnen. Eén van beiden moet de volgende stappen doorlopen om samen Netflix te kunnen kijken.

 1. Ga in de Google Chrome-browser naar de website van Netflix.
 2. Log in op je account en kies de film of serie uit.
 3. Tik op het inmiddels rode ‘NP’-icoon en ‘Start the party’.
 4. Kopieer de unieke link die op het scherm wordt getoond.
 5. Deel de link met je geliefde om samen Netflix te kijken.

Wanneer de ander op de link klikt, wordt deze automatisch naar de juiste Netflix-pagina geleid. De chat is niet over het hoofd te zien: deze wordt rechts weergegeven. Klaar om samen de eerste Netflix-date te hebben? Start de video als jullie er allebei klaar voor zijn.

watch2gether apps

Geen Netflix: de alternatieven

Heeft een van jullie geen Netflix? Niet getreurd. Met Watch2Gether kun je samen video’s bekijken op YouTube, Vimeo, Twitch, Instagram, Facebook en tal van andere social media platforms. Het is bovendien simpeler om te gebruiken dan Netflix Party. Registreren is niet vereist en aanmelden is ook niet nodig. Bij Watch2Gether kun je direct een virtuele filmzaal openen waarna je geliefde met een link uitgenodigd kan worden. Dit is hoe dat werkt:

 1. Ga naar de website van
 2. Tik op ‘Create your room’.
 3. Ga naar een kijker toevoegen.
 4. Kopieer de unieke link die op het scherm wordt getoond.
 5. Deel de link met je geliefde om samen te kijken.

Bekijk Watch2Gether

Wanneer de ander op de link klikt, wordt deze automatisch naar de juiste pagina geleid. Als je al begonnen bent met de video, kan de ander direct meekijken. Het chatvenster is rechtsonder te vinden zodat je tijdens de video met elkaar kunt chatten.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Waarom mensen online ontmoeten? 9 redenen voor een online relatie

Nog niet zo heel lang geleden was het idee van ‘mensen online ontmoeten’ een schandelijke …