Home Dating 9 virtuele date ideeën voor het social distancing-tijdperk

9 virtuele date ideeën voor het social distancing-tijdperk

4 minuten leestijd
0
social distancing

Mensen over de hele wereld worden gedwongen om zich snel aan te passen aan de nieuwe wereld van social distancing. De pandemie van het coronavirus zit nog maar aan het begin van de curve en daarom denken experts dat de maatregelen nog wel enige tijd zullen bestaan. Terwijl de wereld verlangt naar een versoepeling van de regels, lijkt het erop dat de beperkingen niet snel zullen verdwijnen. Sterker nog: onderzoekers van de Harvard University zeggen dat de maatregelen van social distancing weleens tot en met 2022 nodig zouden kunnen zijn.

In een poging om nog iets van een sociaal leven te hebben, open je daarom een willekeurige dating app om je niet langer de ultra-eenzame single te voelen. Je matcht, verstuurt berichten en misschien heb je zelfs al een videogesprek achter de rug. Te midden van een wereldwijde epidemie heb je iemand gevonden die je beter wilt leren kennen. Het enige probleem: je kunt of mag hem of haar (eigenlijk) niet ontmoeten voor een date. Wat nu?

Virtuele date ideeën

Het uitoefenen van sociale onthouding betekent niet dat je je datingleven on hold moet zetten. Als je net iemand hebt leren kennen of die eerste date steeds maar blijft uitstellen: er is nog steeds hoop. Fysiek afspreken is weliswaar geen optie als je je wilt houden aan de coronamaatregelen, maar dat betekent niet dat je helemaal niet kunt daten.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Er zijn genoeg manieren om te daten: ze vereisen alleen wel wat creativiteit. Dus als jij en je date niet bij elkaar in de buurt wonen, zijn dit 9 virtuele date ideeën.

1. Neem samen een gratis online les

Dankzij de coronamaatregelen en de intelligente lockdown zijn er allerlei nieuwe initiatieven ontstaan waarmee de fysieke wereld naar online is verplaatst. Kinderen krijgen online onderwijs op afstand en kleinschalige sportscholen geven live groepslessen op Facebook. Er is geen betere tijd dan nu om een (gratis) online les volgen. En tijdens de periode van isolatie is dat een geweldige manier om bezig te blijven en iets nieuws te leren.

Als jij en je date samen iets nieuws willen leren, dan zijn deze online lessen de perfecte mogelijkheid om dat samen te doen. Misschien leer je er zelfs wat van, naast dat het je wat nieuws geeft om over te praten.

2. Samen virtueel een drankje doen

Als de bars en cafés gesloten zijn, dan blijft er niets anders over: doe een drankje bij elkaar thuis. Niet in het echt, maar virtueel. Spreek af voor een virtuele date op een tijdstip dat jullie beiden genoeg tijd hebben. Maak je klaar zoals je dat voor een echte date zou doen, schenk je favoriete drankje in, zet een relaxed muziekje op en neem plaats aan de eettafel om te videobellen met je date.

quarantine and chill

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

3. Bekijk samen een film

Van Netflix and chill naar Quarantine and chill: samen een film kijken blijft ook in deze tijd een geschikte date-optie. En ook kun je voor, tijdens of na de film samen in bed belanden: alleen niet in hetzelfde bed. Met populaire Chrome-extensies zoals Netflix Party, Watch2Gether en Metastream kun je via de internetbrowser samen films met anderen bekijken. Als fysiek knuffelen tijdens de film niet mogelijk is, is dit een uitstekende manier om toch nog enigszins een band te vormen.

4. Bezoek een museum

Maar dat kan nu toch helemaal niet? Jawel. In plaats van er in het echt naartoe te gaan, kun je op YouTube verschillende tours van musea over de hele wereld vinden. Altijd al eens de beroemde werken in het Prado Museum in Madrid (Spanje) willen zien? Er is een diavoorstelling die je één voor één meeneemt langs de 200 kunstwerken die het museum rijk is. Of misschien ben je meer het type dat een wandeltocht maakt door het Louvre in Parijs (Frankrijk)?

Als je je samen wilt verdiepen in bepaalde kunstwerken en musea, dan heeft Google Arts and Culture ook verschillende virtuele rondleidingen, Juist in deze tijd komt het tonen van de virtuele collectie als geroepen, omdat een museumdate er nu even niet in zit. Voor de geplande virtuele date kun je afspreken om tegelijkertijd naar dezelfde kunst te kijken. Je kunt dit doen via FaceTime, Whatsapp, Zoom, Skype, of welk videoplatform je het liefst gebruikt.

5. Knutsel iets in elkaar voor de ander

Of je nu een handige thuisklusser bent of het type dat voor het laatst iets maakte tijdens een les handenarbeid of Beeldende Vorming, samen knutselen is leuker dan alleen. Vooral als je iets in elkaar knutselt voor de ander terwijl je in een videogesprek zit. Pak alle knutselmaterialen die ook maar enige toegevoegde waarde kunnen hebben en maak iets bijzonder voor je match. Wissel ze uit nadat de periode van zelfisolatie voorbij is.

blijf thuis huizen

6. Rondleiding door je huis

Er is een reden waarom MTV Cribs zo populair was: we houden er van om andermans huis te zien. En dat is ook de reden waarom clips van rondleidingen door de luxueuze huizen van beroemdheden viraal gaan. Stiekem zit er een voyeur in iedereen van ons. Als virtuele date kun je je match een virtuele rondleiding geven door je huis, aangezien je daar nu toch al aan gekluisterd bent. Waarom dan niet elkaar laten zien waar jij je zelfisolatie-tijd doorbrengt? Het geeft je een idee van elkaars smaak, voorkeuren, hygiëne en netheid.

7. Maak samen een virtuele wandeling

Bizarre tijden vragen om inventieve oplossingen. Als je niet kunt afspreken om samen te wandelen, kun je nog wel samen wandelen. Hoe? Koppel een paar oordopjes aan je smartphone, steek hem in je zak en start beiden een wandeling terwijl je met elkaar praat. Het is niet de real deal, maar komt wel aardig in de buurt. Bovendien krijg je genoeg gespreksstof als je onderweg iets leuks ziet, zodat je het de ander kunt vertellen.

8. Kook samen hetzelfde recept

Wie kan er beter koken: jij of je date? Kies samen een recept die jullie willen volgen en maak beiden het gerecht vanuit jullie eigen huis. Haal vooraf de ingrediënten in huis, zet alle spulletjes die je nodig hebt klaar en print het recept uit. Dan is het alleen nog maar wachten tot je date ook zover is en jullie kunnen beginnen met koken. Uiteraard kun je de progressie van elkaar bijhouden met een videogesprek. Het is alsof je samen eten maakt in je eigen keuken.

9. Speel samen een online spel

In moeilijke tijden – zoals de periode waarin we nu leven – grijpen we graag terug naar de bekende methodes om ons wat minder eenzaam te voelen. En dan hebben we het over de bordspellen en spellen in het algemeen. Wat te denken van een bordspelavond met je date? Alleen dan niet bij elkaar aan tafel, maar online. Speel online schaken tegen elkaar, Monopoly of een 1-op-1 potje poker: game on!

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

21 irritante dingen die mensen doen op eerste dates

Daten is een heleboel dingen. Het is frustrerend als je nooit de ware ontmoet, het is verm…