Home Dating apps Happn breidt bereik uit van 250m naar 90km

Happn breidt bereik uit van 250m naar 90km

1 minuten leestijd
0
happn

Zo veel mogelijk thuisblijven en afstand houden verandert de dagelijkse routine van bijna alle Nederlanders. Nu iedereen gevraagd wordt om thuis te blijven en de horeca tijdelijk is gesloten, kunnen singles niet naar het café of restaurant om iemand te ontmoeten. Als gevolg van de landelijke zelfisolatie en de beperkende sociale maatregelen zien de dating apps een piek in het gebruik. Behalve één app: Happn heeft het moeilijk.

De app met de slogan ‘Vind de mensen terug die je tegenkomt’ is van het ene op het andere moment irrelevant geworden. Hoe kun je immers de mensen die je tegenkomt terugvinden als je de deur niet uitkomt? Vanzelfsprekend betekent dit een drastische daling van het aantal crushes op Happn, omdat singles elkaar niet meer tegen het lijf lopen.

De dating app vertrouwt normaal gesproken op de locatiegebaseerde functie van smartphones om gebruikers aan elkaar te laten weten dat ze elkaar zijn tegengekomen. Maar met de intelligente lockdown in werking en singles die alleen naar buiten gaan wanneer dat echt nodig is, komen ze elkaar simpelweg niet tegen.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

Van 250m naar 90km

Als oplossing voor dit probleem heeft Happn een wijziging doorgevoerd in de radius waarin je iemand kunt vinden. En niet zo’n klein beetje ook. De matchingsradius is vergroot van 250 meter naar 90 kilometer, zo meldt TrustedReviews. Hoewel de dichtstbijzijnde matches als eerst worden vertoond, betekent de wijziging dat singles voorgesteld worden die in een andere provincie zijn.

“We begrijpen de druk en zorgen die mensen hebben in de lockdown-periode, of het nu gaat om een stel of een alleenstaande,” zegt Didier Rappaport, CEO van Happn. “Door onze gebruikers de kans te geven nog steeds te matchen met mensen die ze in het gewone leven misschien hebben ontmoet, hopen we dat mensen zich niet helemaal alleen voelen tijdens deze isolatieperiode.”

Emotions en SuperNote

Happn heeft ook een tweetal verwachte features aangekondigd: Emotions en SuperNote. Met Emotions kun je reageren op bepaalde delen van het profiel van je crush, zoals een van de profielfoto’s of hun biografie. Met SuperNote kun je iemand een bericht sturen die jou niet leuk vond. Je krijgt één SuperNote per dag, dus andere gebruikers spammen met SuperNotes is niet mogelijk. Beide functies worden momenteel getest en worden deze zomer gelanceerd.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 dating apps met videobellen

Wie kent de situatie niet: je verwacht een bepaald iemand te zien op een date, maar in wer…