happn

happn
‘Find the people you’ve crossed paths with’, dat is de slogan van Happn. In een enkele zin geeft dit weer waar het om draait bij de dating app. Je kunt urenlang scrollen tussen de profielen van singles die veel te ver weg wonen, maar wil je niet liever alleen singles ontmoeten die in de buurt waren… of zijn? Iedereen die Happn geprobeerd heeft kan erover meepraten; het is verslavend. Iedereen weet dat afstand vaak een probleem is bij de standaard datingsites die ooit zo populair waren. Happn speelt daar handig op in: je komt alleen singles tegen die daadwerkelijk bij je in de buurt zijn geweest.

Happn gratis?

Voor iedereen die op zoek is naar een gratis datingapp zit goed bij Happn. Net als de datingapp tinder is Happn voor het grootste deel te gebruiken zonder kosten. Je kunt gratis de app downloaden, een account aanmaken, singles liken en contact opnemen als er een wederzijdse like is. Met de Charm functie kun je een single laten weten dat je interesse hebt. Dit is voor vrouwen volledig gratis en bovendien onbeperkt. Mannen kunnen echter maar tien gratis Charms versturen. Als je als man meer Charms wilt versturen dan kun je deze bijkopen.

Happn app

Het eerste wat je moet doen om van Happn gebruik te maken is de app downloaden. Deze is beschikbaar in de app storen van Google Play en Apple App Store.

App StoreGoogle Play

Hoe werkt Happn?

Om ervoor te zorgen dat nepprofielen niet geautomatiseerd accounts kunnen aanmaken maak je een profiel aan door je Facebook account te koppelen. Happn gebruikt de gegevens in je Facebook account zoals je naam en leeftijd maar plaatst niets op je profiel. Als je niet je echte leeftijd gebruikt op Facebook pas dit dan eerst aan voor je een account aanmaakt bij Happn. Voeg wat leuke foto’s van jezelf toe en vul je profiel verder aan. Een volledig profiel krijgt veel meer reacties dus laat dit niet achterwege. Je kunt zelfs met een korte tekst wat over jezelf vertellen; houdt het luchtig en niet te serieus. Als aanvulling op je profiel kun je zelfs nog wat Spotify nummers toevoegen.

Begin vervolgens niet meteen met het zoeken naar singles in de buurt. Vul eerst je voorkeuren in. Stel de leeftijd goed in zodat je alleen singles tegenkomt die in je leeftijdscategorie vallen. Wat heb je er als 25-jarige immers aan als je singles van 65+ tegenkomt? Hiernaast geef je aan of je een man of vrouw zoekt, of misschien beiden.

Happn maakt gebruik van de locatievoorzieningen van je smartphone om te bepalen waar je bent, en welke singles bij je in de buurt zijn. Als je dit uitgeschakeld hebt dan werkt de app niet. In de instellingen van je smartphone kun je dit inschakelen. De app zoekt vervolgens naar singles bij je in de buurt. Als je de single leuk vindt dan kun je de ander liken. Dit ziet de ander niet. Alleen als jullie beiden elkaar leuk vinden dan is er een “crush”. Pas dan kun je met de ander chatten. Met de Charm functie kun je iemand direct laten weten dat je hem of haar leuk vindt.

Tips voor Happn

  • Speel met je berichten in op de gemeenschappelijke interesses op Facebook.
  • Maak maximaal gebruik van de Charm functie. Over het algemeen geldt dat je meer crushes krijgt als je meer Charms verstuurt.
  • Stuur niet alleen berichten maar ook stickers, nummers van Spotify of zelfs een voice bericht als je daar het lef voor hebt. Heb je een fijne stem om naar te luisteren? Profiteer dan van deze functie.
  • Loop geen single mis en zet je notificaties aan. Je weet dan meteen wanneer er een crush binnenkomt.
  • Gebruik duidelijke foto’s waarbij er minimaal één tussen zit waar je volledig op staat.
  • Geen groepsfoto’s: anderen zien dan niet welke van de tien jij bent.
  • Bedenk een leuk onderschrift om twijfelende singles over de streep te trekken.

Onze Happn tips