Home Dating apps Blauw vinkje op Happn: dit is hoe de profielverificatie werkt

Blauw vinkje op Happn: dit is hoe de profielverificatie werkt

2 minuten leestijd
0
happn blue

In een tijd waarin we meer dan ooit moeten vertrouwen op onze digitale instincten, lopen gebruikers van dating apps meer risico dan ooit. Het afgelopen jaar is er een forse toename geweest in datingfraude en daardoor worden gebruikers van dating apps continu gewaarschuwd voor de gevaren. In een poging om de veiligheid op het platform te verbeteren, heeft dating app Happn onlangs een functie voor profielverificatie geïntroduceerd. Het is nu beschikbaar: een blauw vinkje voor geverifieerde profielen.

‘Verified Badge’

Met de veiligheid van gebruikers in het achterhoofd wil Happn het uitwisselen van berichten veiliger maken dankzij de certificering van profielen. Vergelijkbaar met Tinder’s blauwe vinkjes is de ‘Verified Badge’ een manier om aan te tonen dat je de persoon bent die op het profiel wordt afgebeeld.

De nieuwe profielverificatie is het resultaat van onderzoek door de app, waarin 91% van de ondervraagden zei deze functie te gaan gebruiken zodra het beschikbaar is. En nu het beschikbaar is, zegt 41% van de ondervraagden aan dat de profielverificatie een absolute must is om een potentiële crush te ‘liken’.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het is gratis en optioneel

Gebruikers van de app worden uitgenodigd om hun profiel te certificeren. Als de verificatie slaagt, wordt het blauwe vinkje bij je profiel getoond – de “Certified profile”-badge. Als de verificatie niet meteen slaagt, dan word je gevraagd om het opnieuw te doen.

Hoe werkt het?

De profielverificatie van Happn vraagt om je identiteit te bewijzen door een korte video te uploaden. Iedereen kan gratis de aanvraag doen om het profiel te certificeren. Daarvoor ga je naar je profiel en selecteer je ‘Aanvragen’. Terwijl je vervolgens in de camera kijkt, word je gevraagd om je hoofd te bewegen volgens de instructies. Als je dit doet, worden de biometrische gegevens van de video vergeleken met de foto’s die zijn gepubliceerd in je profiel.

Blauw vinkje installeren

  1. Open de Happn-app.
  2. Tik op het profielpictogram.
  3. Selecteer Aanvragen.
  4. Volg de instructies.

Als de verificatie slaagt, krijgt je profiel een certificatiebadge. Lukt het niet? Dan word je gevraagd om opnieuw te beginnen.

Let op: als je de foto’s op je profiel aanpast is het mogelijk dat je badge wordt verwijderd. Je kunt dan echter wel opnieuw de profielcertificatie uitvoeren om weer een blauw vinkje bij je profiel te krijgen.

Wanneer krijg je de ‘Verified Badge’?

Je krijgt de ‘Verified Badge’ als de hoofdbewegingen die je maakt in de video overeenkomen met de foto’s op je profiel. Happn gebruikt de biometrische gegevens van de video om deze te vergelijken met de biometrische gegevens van de profielfoto’s.

Waarom is mijn profiel niet gecertificeerd?

Als je wel degelijk een video hebt gemaakt, maar je profiel niet gecertificeerd is, dan kunnen daar verschillende redenen voor zijn. De meest logische verklaring is dat de certificatie nog niet gereed is en de aanvraag nog in de wacht staat. De andere verklaring kan zijn dat het niet gelukt is. Dit kan eveneens verschillende redenen hebben.

Waarom lukt mijn profielverificatie niet?

De redenen waarom de profielverificatie niet gelukt, worden – als het goed is – via een pop-up aan je uitgelegd. Dit zijn een aantal redenen waarom je profiel niet geverifieerd wordt:

  • Het kan liggen aan de helderheid (overmatig veel licht of juist een gebrek aan licht).
  • De foto’s op je profiel komen niet overeen met je video.
  • Het kan zijn dat je de video uit een verkeerde hoek hebt opgenomen.
  • Je bevond je niet goed voor het beeld tijdens de opname.
  • Het kan aan de kwaliteit van de opname liggen.

Wat gebeurt er met de video?

De geometrieën van gezicht worden niet bewaard. Deze gegevens worden meteen verwijderd na de verificatie. De video wordt echter wel bewaard om je profiel op een later moment te kunnen verifiëren. Het is mogelijk om de video handmatig en definitief te verwijderen via de Instellingen van je account.

Kan ik het blauwe vinkje op een andere manier verkrijgen?

Nee, het blauwe vinkje op Happn is alleen verkrijgbaar door de stappen voor verificatie te doorlopen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Tinder gaat meldingen van intimidatie en misbruik beter aanpakken

Tinder heeft een verbeterde aanpak van intimidatie en misbruik aangekondigd. Na enkele maa…