Blauw vinkje op Tinder: dit is hoe de fotoverificatie werkt

Michael Slender
Door Michael Slender
4 minuten leestijd

Tinder heeft de fotoverificatie-functie vandaag beschikbaar gesteld in de eerste landen. Deze ‘catfish detector’ zou moeten helpen om je te beschermen tegen nepprofielen. Waar je normaal gesproken andere Tinder-gebruikers op hun blauwe ogen moet geloven (of elke andere kleur), zal de fotoverificatie bevestiging moeten geven of je daadwerkelijk met de persoon op de foto’s gematcht bent.

Tinder’s fotoverificatie

Alsof het nog niet moeilijk genoeg is om een geschikt persoon te vinden voor een date, is het nog erger dat je afspreekt met iemand die helemaal niet op de foto’s lijkt. We kennen de verhalen allemaal. Tinder heeft daar een oplossing voor: fotoverificatie.

Met fotoverificatie kun je je profiel verifiëren zodat potentiële matches weten dat jij de real deal bent. Dankzij het blauwe vinkje – dat na de verificatie op je profiel wordt getoond – krijgen anderen de bevestiging dat je echt de persoon bent die je zegt dat je bent. Het is zinvol voor jou, omdat je weet dat je niet met een catfish aan het praten bent, maar ook voor de ander. Als je een blauw vinkje ziet in het profiel van iemand anders, dan weet je dat die persoon echt is. Of dat deze persoon in ieder geval de persoon is die je op de foto’s ziet.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Hoe werkt het?

Fotoverificatie van Tinder vraagt ​​je om te poseren voor twee realtime selfies. De app gebruikt vervolgens kunstmatige intelligentie (AI) om de selfies te vergelijken met je bestaande foto’s. Als er een match is tussen de zojuist opgenomen selfies en de foto’s op je profiel, dan krijg je een blauw vinkje op je profiel, wat een vorm van zekerheid moet geven dat je geen catfish bent. Met fotoverificatie kun je dus betere keuzes maken voordat je naar links of rechts veegt.

Blauw vinkje installeren

  1. Open Tinder en tik op het profielpictogram
  2. Tik op het grijze vinkje bij je naam/leeftijd
  3. Selecteer ‘Verifieer je profiel’ om te beginnen
  4. Je krijgt een pose te zien
  5. Imiteer de pose en maak een selfie
  6. Bevestig dat je selfie overeenkomt met de pose die wordt weergegeven
  7. Tik op ‘Indienen ter beoordeling’
  8. Herhaal stap 4 t/m 7 nog één keer

fotoverificatie

Stappen fotoverificatie Tinder (met blauw vinkje).1

Wanneer krijg je de status geverifieerd?

Je krijgt de ‘geverifieerd’ status als je gemaakte selfies de stappen voor zowel pose- als gezichtsverificatie met succes zijn beoordeeld.

Hoe werkt de poseverificatie?

Bij poseverificatie wordt de geometrie van de pose op je selfie met behulp van computervisietechnologie vergeleken met de pose die de app aan je vroeg.

Hoe werkt de gezichtsverificatie?

Bij gezichtsverificatie detecteert de app je gezicht in de selfie en profielfoto’s. De geometrie van je gezicht op de foto’s wordt gedetecteerd en met behulp van gezichtsherkenningstechnologie wordt er een uniek nummer of ‘sjabloon’ gegenereerd. Als het nummer van je selfie overeenkomt met het nummer van je profielfoto’s, weet de software dat je dezelfde persoon bent als op de profielfoto’s.

Op welke manieren kun je je verifiëren op Tinder?

De nieuwe Fotoverificatie is de enige methode die Tinder gebruikt om een identiteit vast te stellen. Het is ook de enige manier op een profiel te verifiëren.

Wat gebeurt er met de selfies?

De geometrieën van je pose en gezicht worden verwijderd als de verificatie voltooid is. Je selfiefoto’s worden niet toegevoegd aan je profiel, maar worden wel opgeslagen door Tinder om later gemakkelijk opnieuw te verifiëren.

Kan ik het blauwe vinkje op een andere manier verkrijgen?

Het blauwe vinkje is alleen verkrijgbaar door de stappen voor verificatie te doorlopen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie