Home Dating apps Dating app happn bereikt mijlpaal van 100 miljoen gebruikers wereldwijd

Dating app happn bereikt mijlpaal van 100 miljoen gebruikers wereldwijd

1 minuten leestijd
0
happn

Dating app happn heeft aangekondigd dat het een indrukwekkende mijlpaal heeft bereikt: 100 miljoen gebruikers wereldwijd. Hoewel dit cijfer nog niets zegt over het aantal actieve gebruikers, mag het zich met 100 miljoen registraties toch zeker tot een van de grootste dating apps ter wereld rekenen. De app, die in 2014 is opgericht, heeft dit voor elkaar gekregen met een unieke werkwijze: het matchen van gebruikers die elkaars pad zijn gekruist. Met andere woorden: “Het begint en eindigt in het echte leven”, aldus happn.

Hoe het ervoor staat in Nederland

Sinds de introductie in Nederland, wat ergens in 2015 gebeurde, heeft happn gaandeweg een naam van bekendheid gekregen. Twee jaar na de introductie gaf de app al aan ons aan dat het 600.000 gebruikers had, maar inmiddels hebben al meer dan 1,7 miljoen singles zich aangesloten bij happn in Nederland. De populairste happn-steden in Nederland? Dat zijn Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, zo zegt happn. En in vergelijking met het jaar ervoor, waren er in 2020 meer dan +18% crushes tussen gebruikers – happn’s benaming van een match.

Gedurende het jaar voert happn onderzoeken uit om het gedrag van singles – inclusief hun wensen en gewoontes – te analyseren. Bijvoorbeeld door de datingtrends te onderzoeken en beste locaties om een crush te ontmoeten. Deze kennis en onderzoeken helpen happn om toekomstige functies te creëren.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

FlashNotes

Een van de recente voorbeelden is de lancering van FlashNotes. Daarmee kun je een kort, persoonlijk bericht naar een andere happn’er kunnen sturen, nog voordat je een crush hebt. Vergelijkbaar met de Super Like van Tinder helpt deze functie om je een voordeel te geven op anderen die deze FlashNotes niet gebruiken. Het zegt niets meer of minder dan: “Ik vind je leuker dan leuk.”

Dating apps zijn het afgelopen jaar belangrijker dan ooit geworden, dankzij de lockdowns en beperkende maatregelen in de samenleving. Singles hebben zich verzameld op dating apps zoals happn om toch een vorm van sociaal contact te hebben. Om ervoor te zorgen dat gebruikers actief bleven op de happn-app zijn verschillende functies geïntegreerd, waaronder videogesprekken.

“Dating apps zoals happn spelen een belangrijke rol in de huidige samenleving,” zegt Didier Rappaport, CEO van happn. “Dankzij de ontwikkelingen van de app, zijn we erin geslaagd om steeds meer singles te verwelkomen die andere mensen willen ontmoeten.”

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Onderzoek: ‘Tweederde van relaties begint als vriendschap’

Dat er meerdere wegen naar Rome leiden, weet iedereen. En dat er meerdere wegen naar een r…