Home Dating apps Bumble gaat gebruikers verbannen voor body shaming

Bumble gaat gebruikers verbannen voor body shaming

2 minuten leestijd
0
pesten shaming

Dating app Bumble zal gebruikers verbannen als ze aan body shaming doen. Zowel in hun eigen profiel als in het gesprek met matches is het nu verboden om het lichaam van een ander te bespotten. De app werkt de richtlijnen bij om duidelijk te maken dat dit gedrag niet toegelaten is. Dus ben je van mening dat die man nooit meer z’n leg day mag overslaan? Of dat zij nog lekkerder zou zijn als ze 10 kilo lichter was? Houd het voor jezelf, want het is reden om je te verbannen van de app.

Volgens een enquête die Bumble uitvoerde onder 1.003 deelnemers is een op de vier (23%) mensen het slachtoffer geweest van body shaming op een dating app of sociale media. Op de vraag wat het precies met hun deed toen dat gebeurde, zeiden de deelnemers dat het ervoor zorgde dat ze zich zelfbewust (35%), onzeker (33%) en boos (25%) voelden. En dat niet alleen, 54% van de ondervraagden gaf aan zich minder goed te voelen na een tijdje ‘online’ te zijn geweest.

Het algoritme bepaalt

De dating app – waar vrouwen het exclusieve recht hebben om het eerste bericht te versturen – zal een algoritme gebruiken om denigrerende taal te ontdekken. Alle opmerkingen die het uiterlijk van een ander bespotten, worden gemarkeerd door het algoritme. Waar je dan aan moet denken? Bumble zegt dat opmerkingen over iemands vetpercentage (vetfobie), huidskleur (racistisch) of seksuele voorkeur (homofobie) onder ‘body shaming’ vallen. De teksten en opmerkingen die door het algoritme worden gemarkeerd, worden vervolgens bekeken door moderators die bepalen of verdere actie nodig is – zoals het verwijderen van een gebruiker.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Als je in je profiel of via de chatfunctie dergelijke taal gebruikt, krijg je eerst een waarschuwing voor het ongepaste gedrag. Maar als het vaker gebeurt of wanneer het bijzonder schadelijke opmerkingen zijn, zal Bumble je permanent van de app verwijderen.

Nultolerantiebeleid

Naomi Walkland van Bumble zegt dat ze ‘een vriendelijkere en respectvollere ruimte op het internet willen creëren. De sleutel hiervoor is altijd ons nultolerantiebeleid geweest voor racistische uitlatingen, beledigend gedrag en intimidatie.” Met de nieuwe aanpassingen van de richtlijnen zegt ze het gevoel hebben dat het daarmee volledig duidelijk is: “body shaming is niet acceptabel op Bumble”.

In 2019 introduceerde Bumble een functie – genaamd Private Detector – die kunstmatige intelligentie gebruikt om automatisch dickpics te detecteren en blurren. De functie waarschuwt je voor de inhoud, waarna je kunt kiezen om de afbeelding te bekijken, te verwijderen of te rapporteren. Het nieuwe algoritme in de strijd tegen body shaming is aangekondigd in het Verenigd Koninkrijk. Of het algoritme ook zal werken met de Nederlandse taal is op dit moment nog onbekend.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Tinder gaat meldingen van intimidatie en misbruik beter aanpakken

Tinder heeft een verbeterde aanpak van intimidatie en misbruik aangekondigd. Na enkele maa…