Dating app Happn heeft al 600.000 Nederlandse gebruikers

Michael Slender
Door Michael Slender
4 minuten leestijd

Tinder, maak plaats voor Happn. De van origine Franse dating app heeft op dit moment al 600.000 geregistreerde gebruikers in Nederland, zo laat de persafdeling aan gratisdatingtips.nl weten. Begin vorig jaar waren dit er nog “slechts” 220.000. Iets meer dan de helft is maandelijks actief. In anderhalf jaar tijd is het aantal Nederlandse gebruikers bijna verdrievoudigd.

Happn is ‘happening’

Hoewel Tinder nog altijd de nummer één dating app van Nederland is komt Happn snel dichterbij. Tinder heeft op dit moment naar schatting 1,5 miljoen Nederlandse gebruikers1. Deze dating app wil van het seksimago af dat veel potentiële leden afschrikt. Het is niet zonder reden dat steeds meer singles overstappen naar alternatieven zoals Happn. Bij Happn draait het minder om de foto’s maar meer om de locatie en de persoon achter de foto. De maker van de app, CEO Didier Rappaport, is anti-swipe: “We hebben het over een persoon achter de foto. Als je deze zomaar weg kunt gooien met een veeg op het scherm verander je de mens in een object”.

De Happn app

De Happn app is sinds 2014 verkrijgbaar in de app stores van iOS en Android. Terwijl de dating app lange tijd de Tinder-killer genoemd werd bleef het aantal gebruikers achter. Nadat begin vorig jaar de eerste mijlpaal van 10 miljoen gebruikers gehaald werd lijkt het erop dat de app nu daadwerkelijk de concurrentie aangaat met Tinder2. In 2016 groeide de dating app iedere maand met meer dan 2 miljoen gebruikers. Wereldwijd heeft Happn inmiddels 35 miljoen leden blijkt uit informatie die we ontvangen hebben. Naar schatting heeft Tinder wereldwijd 50 miljoen gebruikers.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Hoe Happn werkt

Ter herinnering, Happn is een dating app die gebruik maakt van de locatie van de smartphone om potentiële matches te tonen. Iedere keer dat je iemand in het echte leven in een straal van 250m tegenkomt wordt het profiel van deze persoon getoond op je tijdlijn. Je kunt zien hoe vaak je iemand tegengekomen bent maar ook wanneer en hoe laat. Met een simpele druk op de Hart button kun je iemand in het geheim leuk vinden. Als het wederzijds is dan is er een Crush, waarna het chatten kan beginnen.

Nieuwe features

Onlangs voegde Happn weer een nieuwe feature toe aan de app, genaamd CrushTime. Je krijgt vier profielfoto’s voorgeschoteld waarna je mag raden wie van de vier jou leuk vindt. Dit kan leiden tot een innerlijk gevecht; kies je de best uitziende single of de single waar je het van verwacht? Als je goed gokt is er een match en kun je met elkaar chatten. Andere features die niet lang geleden toegevoegd zijn heten “See You There” en “Voice” maar ook zijn er nieuwe integraties met Instagram en Spotify. Benieuwd naar de nieuwe features? De Happn app is te downloaden in de Apple App Store voor iOS apparaten en Google Play Store voor Android toestellen.

Tinder App StoreTinder Google Play

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie