Home Datingsites Corona’s datecrisis: 68 procent van singles heeft het ‘moeilijk’

Corona’s datecrisis: 68 procent van singles heeft het ‘moeilijk’

1 minuten leestijd
0
corona date

Nu het jaar bijna ten einde komt, is het tijd om de balans op te maken. Sinds de uitbraak van corona in Nederland ligt het dagelijkse leven onder een vergrootglas. Wat mag nog wel en wat absoluut niet? Nog dagelijks zijn er onduidelijkheden, twijfels en onzekerheden. Wat we wel weten is dat het een catastrofaal jaar is geweest: voor iedereen, ook voor singles.

Waar je normaal gesproken als datende single snel even kon afspreken voor een kopje koffie, behoort dat nu niet tot de mogelijkheden. Degenen die de eenzaamheid willen bestrijden met leuke dates komen bedrogen uit. De mogelijkheid zijn beperkt en vragen om een zorgvuldige afweging van risico en beloning.

Dat singles het moeilijk hebben tijdens de coronacrisis wordt bevestigd door onderzoek van datingsite e-Matching. 68 procent van de hoogopgeleide singles ervaart daten en single zijn als ‘moeilijker’ of zelfs ‘veel moeilijker’ dan voor de coronacrisis. 28 procent van de singles zegt dat het voor hen ‘geen verschil’ maakt.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

87 procent blijft daten

Hoewel meer dan twee derde van de ondervraagden aangeeft dat het niet makkelijk is, zijn er volgens het onderzoek toch best veel singles die zich niet laten tegenhouden. 87 procent van de ondervraagden zegt te blijven daten – ongeacht de lockdown en maatregelen. 30 procent van hen blijft zelfs daten tijdens de lockdown. Het andere deel, 57 procent van de ondervraagden, is voorzichtig en houdt afstand tijdens een date.

“Veel leden willen uiteindelijk wel gewoon afspreken, bijna 90 procent. Zij mailen ons regelmatig voor date-ideeën of tips om coronaproof te daten,” zegt Jasper Jan de Konink van e-Matching. “Wandelen is in deze tijd een fijne date-activiteit. Je kunt makkelijk afstand houden van elkaar, en je hebt toch die ‘real life ontmoeting’ die voor veel daters doorslaggevend is.”

Dan maar thuis afspreken?

In een tijd waarin sociale contacten tot een minimum worden beperkt, blijkt online dating een uitweg waar eenzame singles naar verlangen. Verschillende datingsites en apps tonen cijfers die gelijkstaan aan een enorme groei in gebruikersaantallen. En dat is niet onlogisch. Virtueel contact is in ieder geval beter dan helemaal geen contact.

Als je dan toch besluit om af te spreken, dan maar thuis? “Dat raden wij toch af in dit stadium,” aldus De Konink. “Je kent die persoon nog onvoldoende en het is veiliger en beter voor je privacy om nog even niet te doen. Kies dus voor een eerste date een neutrale locatie waar ook andere mensen aanwezig zijn. Als het klikt tussen jullie, komt die thuisontmoeting vanzelf.”

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Amigos profiel verwijderen? Dit is hoe je je account verwijdert

Bekend als de huisfeestjesapp is Amigos bezig met een opmars in de Nederlandse provincies.…