Twoo verwijderen: dit is hoe je je Twoo account opzegt

Michael Slender
Door Michael Slender
9 minuten leestijd

Met miljoenen leden is Twoo een van de bekende sociale ontdekkingsnetwerken, zoals dat zo leuk wordt genoemd. Het is niet zozeer een sociaal netwerk, maar ook geen echte datingsite; het is een combinatie van dat alles. Maar hoewel Twoo enkele jaren nog de hotspot was, hebben andere apps deze positie nu ingenomen.

Kom je alleen maar dezelfde leden tegen op Twoo? Heb je inmiddels een partner en wil je niet meer “beschikbaar” zijn voor anderen? Of ben je ooit actief geweest en is je profiel nog steeds via Google vindbaar? Het zijn allemaal geldige redenen om je Twoo account te willen verwijderen. We leggen je uit hoe je je Twoo account verwijdert.

Bezoek de website

Twoo is beschikbaar als iOS- en Android app, maar ook gewoon via de website. Om je account bij Twoo te verwijderen, leggen we de stappen uit aan de hand van de website. Bezoek daarom eerst de website op www.twoo.com en log in op je account. Ben je je wachtwoord vergeten? Vraag dan eerst een nieuw wachtwoord aan.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Twoo profiel verwijderen

Ben je ingelogd op je Twoo account? Dan gaan we nu je profiel verwijderen. Tik op het menu dat in de rechter bovenhoek wordt getoond met de drie stippen. In het submenu dat vervolgens wordt getoond tik je op Instellingen (of Settings als je de Engelse taal hebt ingesteld). Je bent nu terechtgekomen op de pagina met de instellingen van je account.

In het gedeelte met de titel ‘Account’ tik je op het potlood-icoon. Hierdoor is het mogelijk om dit gedeelte aan te passen, maar ook om het uitschrijfproces te starten. Tik op Verwijder account en een pop-up venster wordt weergegeven. Zet een vinkje naast Verwijder account en tik daarna op Verdergaan. In de volgende stap probeert Twoo je te verleiden om te blijven met een aanbod van 3 dagen gratis Premium.

Als je niet van dit aanbod gebruik wilt maken en je profiel definitief wilt verwijderen, dan tik je wederom op Verwijder account. Door deze stappen te volgen worden je profiel en gegevens verwijderd.

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op het menu.
 3. Tik op Instellingen.
 4. Ga naar het ‘Account’-gedeelte en tik op het potlood-icoon.
 5. Tik op Verwijder account.
 6. Tik op Verdergaan.
 7. Tik op Verwijder account.

Let op: wanneer je het Twoo Premium lidmaatschap hebt genomen, moet je eerst de automatische verlenging stopzetten. Doe dit dus eerst, voordat je je profiel verwijdert.

twoo account verwijderen

Tijdelijk stoppen

Ben je aan het daten geslagen en wil je voorlopig even stoppen met Twoo? Of heb je al voldoende contacten voor de komende tijd? Het is mogelijk om je profiel te verbergen. Mocht je op een later moment willen terugkeren naar Twoo, dan hoef je niet weer alle gegevens in te vullen. Je kunt dan eenvoudig doorgaan waar je gebleven bent.

De status ‘Verborgen’ betekent dat je niet meer getoond wordt in de zoekresultaten en ook niet bij ‘Discover’. Dit geldt voor een periode van 30 dagen. Twoo laat je weten wanneer de periode afgelopen is, waarna je account opnieuw zichtbaar wordt. Tijdelijk stoppen met Twoo doe je op deze manier:

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op het menu.
 3. Tik op Instellingen.
 4. Ga naar het ‘Account’-gedeelte en tik op het potlood-icoon.
 5. Verander de Status account naar Verborgen.
 6. Tik op KLAAR.

twoo profiel verbergen

Twoo abonnement opzeggen

Op alle plekken van het Twoo-platform, zowel op de website als in de app, word je overtuigd van de voordelen van het Premium lidmaatschap. Iedereen zien die jou leuk vindt, onzichtbaar surfen, zien wie je profiel bezoekt; er zijn genoeg redenen om het Premium lidmaatschap te nemen. Maar er zijn ook goede redenen om dit lidmaatschap op te zeggen. Want het Premium lidmaatschap bestaat niet uit een eenmalige betaling, maar uit een abonnement met automatische verlenging.

Het is bovendien niet alleen het Premium lidmaatschap dat automatisch wordt verlengd. Dit geldt ook voor de Daily Spotlight, Daily Boost, Daily Discover en Daily First in Search. Heb je een van deze abonnementen genomen en wil je dat de betalingen stoppen? Volg dan deze stappen om de automatische verlenging te annuleren:

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op het menu.
 3. Tik op Instellingen.
 4. Ga naar het ‘Twoo Producten’-gedeelte en tik op het potlood-icoon.
 5. Kies Stop abonnement naast het abonnement dat je wilt opzeggen.
 6. Volg de instructies.

Heb je een abonnement in de app afgesloten? En wil je het stoppen of niet meer verlengen als de periode is afgelopen? Dan kun je de automatische verlenging van het abonnement uitschakelen in de app store van je apparaat. Dit is de werkwijze om dat te doen voor een iOS- of Android apparaat:

iOS:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik op je naam.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Twoo.
 5. Tik op Annuleer abonnement.1

Android:

 1. Ga naar de Google Play Store-app.
 2. Open het menu.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Twoo.
 5. Tik op Abonnement opzeggen.
 6. Volg de instructies.2

Wanneer je deze stappen volgt, wordt je abonnement voor de Twoo app per direct gestopt. Het abonnement wordt dan ook niet meer automatisch verlengd.

Twoo app verwijderen

Heb je de automatische verlenging uitgeschakeld en vervolgens je Twoo profiel verwijderd? Dan is het bijna afgerond. Want als je de app van Twoo hebt gebruikt, dan staat deze – als het goed is – nog op je smartphone of tablet. De Twoo app kun je op deze manier verwijderen:

 1. Log uit in de Twoo app.
 2. Houd het app-icoon ingedrukt.
 3. Tik op de X om te verwijderen of sleep naar de prullenbak.

lexa

Alternatief voor Twoo

Ben je actief geweest op Twoo om te daten? Maar viel het tegen of kon je er niemand vinden? Hoewel Twoo een toegankelijke website is, zijn er meer websites en apps die je daarbij kunnen helpen. Ben je toe aan wat anders dan Twoo? Een alternatief voor Twoo is Lexa. Deze app en website ineen is al vele jaren achter elkaar verkozen tot de beste datingsite van het jaar – en niet zonder reden.

Bekijken op Lexa

Veelgestelde vragen

Zijn er vergelijkbare datingsites als Twoo?

Ja, een andere maar vergelijkbare website is Badoo.

Hoe stop ik de automatische verlenging?

De automatische verlenging van het abonnement kan opgezegd worden via de Instellingen-pagina van je account. Als je een abonnement hebt afgesloten via de app, dan kan het abonnement geannuleerd worden in de app store van je apparaat.

Kan ik ooit weer een nieuw profiel creëren?

Ja, het is altijd mogelijk om een nieuw profiel te creëren op Twoo. Zelfs als je eerder al actief bent geweest op Twoo is dat mogelijk.

Wordt mijn Twoo profiel verwijderd als ik de app verwijder?

Nee, je Twoo profiel blijft actief als je alleen de app verwijdert van je apparaat. Andere gebruikers kun je profiel nog steeds bekijken en berichten naar je versturen.

Worden mijn gegevens bewaard na het verwijderen?

Nee, na het verwijderen van je account worden alle gegevens definitief verwijderd.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie