Home Flirten WhatsApp spelletjes: de leukste spellen om mee te flirten op chat apps

WhatsApp spelletjes: de leukste spellen om mee te flirten op chat apps

4 minuten leestijd
0
whatsapp spelletjes

Laten we eerlijk zijn: het kan best moeilijk zijn om leuk en flirterig over te komen op een chat app. Communiceren via de digitale weg gaat namelijk een heel stuk anders dan in het echte leven. Je wilt leuk en geïnteresseerd overkomen, maar ook niet megaveel berichtjes sturen en je date daarmee afschrikken. Maar hoe zorg je er nu voor dat je op een flirterige manier met iemand chat?

Een manier om het flirten via WhatsApp en andere chat apps wat afwisselender en flirteriger te maken, is door WhatsApp spelletjes te gebruiken. Enerzijds helpen ze je om de ander beter te leren kennen, anderzijds houden spelletjes het gesprek luchtig en fun.

Welke spelletjes je allemaal kunt spelen op de chat apps? Dat, en meer over flirten in de digitale wereld, gaan we je vertellen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Flirten via WhatsApp

Om op een goede manier te flirten via Whatsapp, is het belangrijk om een paar tips en adviezen in je achterhoofd te houden. Je wilt namelijk niemand bombarderen met berichtjes, maar ook niet dagenlang je date negeren. Er is een juiste balans voor nodig. Stuur daarom ook geen tientallen berichtjes achter elkaar en praat niet non-stop als je merkt dat je date ook andere dingen te doen heeft. Heb geduld, wacht rustig af en kies het juiste moment.

Daarnaast is het cruciaal om humor te gebruiken in de gesprekken die je hebt op WhatsApp. Berichtjes kunnen namelijk vrij snel kortaf overkomen, dus het is belangrijk om af en toe een grapje te maken. Zo houd je het gesprek luchtig én kom je erachter of je date een beetje dezelfde humor heeft als jij. Let erop dat je emoji’s gebruikt in je berichten voor de nodige nuance, maar niet té veel. Wat je niet wilt, is kinderlijk overkomen.

Whatsapp spelletjes: spelletjes voor chat apps

Als je met iemand aan het appen bent, dan kan dit om een manier zijn om de verveling tegen te gaan. Toch kan alleen praten op den duur zelf ook gaan vervelen. Een goede manier om jullie WhatsApp gesprekken dan wat op te leuken, is door wat chatspelletjes te spelen. Deze spelletjes werken niet alleen als tijdverdrijf, maar zorgen er ook voor dat jullie elkaar nog beter leren kennen.

Sommige van de spelletjes zijn perfect om wat lol te maken met elkaar, terwijl anderen ervoor zorgen dat jullie meer over elkaar te weten komen. Maar wat voor spelletjes kun je allemaal online spelen? Dit zijn een aantal leuke spelletjes om binnenkort uit te proberen met je date, vriend of vriendin.

1. “Zou je liever…?” vragen

Dit spelletje wordt vaak face-to-face gespeeld, maar is ook perfect om via de chat te doen. In het bekende spelletje ‘zou je liever…?’ leg je elkaar vragen voor die beginnen met die drie woorden. Dit zijn vaak hypothetische scenario’s die soms verschrikkelijk moeilijk zijn om tussen te kiezen.

Je kunt met dit spel zowel serieuze vragen stellen om elkaar beter te leren kennen, maar ook kan je grappige scenario’s verzinnen en lachen om elkaars vragen en antwoorden. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘zou je liever arm en knap zijn of rijk en lelijk?’, ‘zou je liever geen armen hebben of geen benen?’ of ‘zou je liever nog één maand te leven hebben of onsterfelijk zijn?’.

Dit spelletje is daarom perfect voor verschillende situaties, omdat het zowel serieus als grappig kan zijn. Je kunt het beste goed nadenken over de vragen die je gaat stellen, zodat er misschien ook wat discussie tussen jullie kan plaatsvinden over de antwoorden. Het is een goede manier om gesprekken op gang te brengen, met elkaar de antwoorden te bespreken en elkaar een stukje beter te leren kennen.

2. Songteksten raden

Houden jullie allebei van muziek? Dan is dit spelletje perfect voor jullie. Dit spelletje speel je door een (deel van een) songtekst te versturen, waarbij de ander moet raden bij welk liedje de tekst hoort. Dit spelletje is geweldig voor muziekliefhebbers en kan ervoor zorgen dat je meer te weten komt over de muzieksmaak van elkaar. En misschien vind je zelf ook nog wel nieuwe artiesten om naar te luisteren.

Zijn jullie niet zo’n groot fan van muziek, maar wel van films? Dan kun je dit spelletje ook spelen door quotes uit een film te sturen.

3. 20 vragen

Dit klassieke ’20 vragen’-spelletje is leuk om te spelen als je niet zo’n zin meer hebt om alleen maar te praten via de chat. De opzet van het spel is gemakkelijk. Een persoon moet in object of een persoon in zijn hoofd hebben en de andere moet via maximaal 20 vragen raden wat of wie het is. Als het object of de persoon is gekozen, mag de ander ‘ja of nee’-vragen sturen om erachter te komen. Dit spelletje kun je eindeloos blijven spelen en is leuk als afwisseling tussen de chatgesprekken door.

4. “Ik heb nog nooit…”

Dit spelletje ken je waarschijnlijk vooral door de bekende drankspelletjes. Toch kan deze ook prima gespeeld worden via de chat met z’n tweeën. Het is een geweldige manier om je date, vriend of vriendin wat beter te leren kennen. Om de beurt maken jullie de zin “Ik heb nog nooit…” af. Elke keer als je date dit wél heeft gedaan, verliest hij of zij een punt. Je kunt bijvoorbeeld allebei beginnen met 10 punten en spelen totdat een van jullie geen punten meer heeft. Dit spel is perfect om wat diepere geheimen en persoonlijke verhalen van elkaar te weten te komen.

5. Samen een verhaal schrijven

Houden jullie allebei van lezen of schrijven? Dan kan dit spelletje perfect zijn voor jullie. Met dit spelletje schrijven jullie samen een uniek verhaal. Zo kan de een bijvoorbeeld beginnen met ‘Ergens in een land hier ver vandaan’, waarna de ander antwoordt met ‘woonde een arme boer met zijn vrouw’. Op deze manier kunnen jullie een verhaal schrijven met tal van wendingen.

Andere spelletjes om online te spelen

Naast bovengenoemde spelletjes zijn er nog tal van andere leuke spelletjes die je via de chat kunt spelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een persoonlijke trivia, waarbij je elkaar om de beurt persoonlijke vragen stelt. Op deze manier kun je een hele hoop te weten komen over je date.

Ook kun je galgje via WhatsApp spelen waarbij jullie een woord moeten raden. Of wat dacht je bijvoorbeeld van ‘Truth or Dare’? Met deze spelletjes leren jij en je date elkaar beter leren kennen en kunnen jullie op een grappige of serieuze manier dichter bij elkaar komen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Flirten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Hij is van mij’: 11 tactieken die vrouwen gebruiken als ze strijden voor een man

Eén man, twee vrouwen: we weten allemaal hoe dat eindigt. In een hoop drama. We zien het o…