Home Dating 9 herkenbare manieren waarop mannen vrouwen testen

9 herkenbare manieren waarop mannen vrouwen testen

4 minuten leestijd
0
test

Als het op daten aankomt, dan is het niet veel anders dan de sociale experimenten die YouTube overspoelen. Vanaf het eerste contact word je gekeurd en beproefd door middel van kleine testjes. Maar in tegenstelling tot de pranks waarin incidentele golddiggers worden verleid om in een gehuurde Ferrari te stappen, hebben experimenten tijdens het daten wel een doel.

Door middel van hard to get spelen word je interesse getest, berichten die niet meteen worden beantwoord zeggen iets over je geduld en ga zo maar door. We kennen de testjes allemaal. Het zijn bovendien niet alleen vrouwen die hun nieuwe partners testen. Mannen maken zich er ook schuldig aan. Want laten we eerlijk zijn: sommige dingen weet je liever vandaag dan morgen.

Mannen testen vrouwen

Zowel bewust als onbewust testen mannen vrouwen op verschillende manieren. Je kunt het een psychologisch spelletje noemen, maar wat ze eigenlijk doen is uitvinden of je bij hen past. Ze willen weten wie je bent. En om daarachter te komen, komen ze met allerlei kleine testjes op de proppen. Dit zijn 9 manieren waarop mannen vrouwen testen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

1. De blik op je telefoon

Valt het je op dat hij quasi nonchalant meeleest als je een appje verstuurt? Of kijkt hij wie er belt als je telefoon afgaat? Waarschijnlijk gaat het hem er niet eens om met wie je contact hebt. Hij hoeft helemaal niet jaloers te zijn. En hij kijkt misschien niet eens echt. Hij wil weten hoe je erop reageert: een mini-test om te zien of je loyaal bent aan hem. Want als je koste wat kost wilt voorkomen dat hij meeleest, dan heb je misschien wel wat te verbergen, denkt hij.

2. De terugkerende vraag

Heb je een eigen mening of praat je hem naar de mond? Er is maar één manier om daarachter te komen: de terugkerende vraag. En als hij slim is, dan stelt hij dezelfde vraag – alleen dan op een andere manier. Zowel mannen als vrouwen komen opzettelijk terug op eerder besproken onderwerpen, om te checken of je mening niet verandert. Als een man dit doet, dan wil hij weten of je een eigen mening hebt en het niet zomaar eens bent met alles wat hij zegt.

3. De blauwe vinkjes

Heeft hij je bericht gelezen, maar reageert hij niet? Soms doen mannen dat met opzet om te testen hoe je daarop reageert. Blijf je appen tot je antwoord krijgt? Bel je hem op? Of nog erger: zoek je hem op? Hoe je omgaat met de onbeantwoorde blauwe vinkjes, zegt wat over hoe je in een relatie zal zijn. Kan hij nog dingen met vrienden blijven doen, zonder dat z’n nieuwe vlam alle aandacht opeist?

mixed signals

4. De gemengde signalen

Nu moeten we zeggen dat niet alle mannen hieraan meedoen, maar het versturen van gemengde signalen kan opzettelijk worden ingezet om je te testen. Het is een van de klassieke datingspelletjes die gespeeld wordt: de ene dag is hij lief en geïnteresseerd, de andere dag afstandelijk en onbereikbaar. Benader je hem als je niets van hem hoort? Vraag je hem wat er aan de hand is? Hoe je omgaat met zijn gemengde signalen vertelt hem iets over hoe je bent.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

5. De andere vrouw

Hij kan je iets leuks vertellen over wat hij heeft meegemaakt met een andere vrouw of een opmerking maken over hoe leuk die andere vrouw eruit ziet. Waarom zou hij dat doen? In feite is het in de meeste gevallen een mini-test om te zien hoe je reageert. Word je superjaloers en loop je weg als hij een andere vrouw complimenteert? Of hoor je het aan en besef je dat iedereen zich aangetrokken kan voelen tot meerdere mensen?

6. De grenzen

Veel mannen willen weten hoe ver ze kunnen gaan met hun gedrag. Misschien doen ze zelfs dingen die ze niet eens willen doen, alleen om te testen hoe je temperament is. Kom je voor jezelf op? Houd je het netjes? Kun je een normaal argument overbrengen of barst je uit in tranen? Mannen kunnen bewust je grenzen testen, wees daar bewust van.

7. De rekening

Het is het bekende scenario op een eerste date: de rekening komt op tafel te liggen en beiden kijken elkaar aan. Wie betaalt de rekening? Het is niet meer ouderwets om de rekening te delen. Maar als hij voorstelt om de rekening te betalen, dan test hij wel hoe je daarop reageert. Bied je aan om te splitten? Of als hij de rekening lange tijd op tafel laat liggen, kan hij je op de proef stellen. Hij verwacht niet dat je de rekening betaalt, maar hij zou wel willen zien dat je het tenminste aanbiedt.

8. De nachtelijke oproep

“Hey, nog wakker?” Om drie uur ’s nachts is dit een appje met slechts één doel: seks. Hij kan proberen om ’s nacht contact te zoeken, bijvoorbeeld na een avondje stappen, om te testen of je openstaat voor een nachtelijke booty call. En als hij slaagt voor deze test, dan weet hij waar wat te halen valt als hij weer eens een drankje op heeft. Als het niet lukt, dan weet hij dat je meer waard bent dan alleen voor seks.

9. De hypothetische vragen

Het lijken onschuldige vragen die verder geen betekenis hebben, maar de hypothetische vragen die hij stelt hebben wel degelijk een doel. Want sommige van die hypothetische vragen zijn helemaal niet zo hypothetisch als je zou denken, en bevatten ergens een kern van realiteit. Met deze vragen test hij je ruimdenkendheid. En terwijl je de vragen misschien niet eens serieus beantwoordt, analyseert hij ondertussen je antwoorden.

Zoals je kunt lezen, voeren mannen – net als vrouwen – allerlei tests uit om je uit de tent te lokken. Maar diep van binnen willen ze vooral weten hoe je bent als hun toekomstige partner. Begrijp je hem? Wil je hem niet veranderen? En zal je hem steunen?

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

21 irritante dingen die mensen doen op eerste dates

Daten is een heleboel dingen. Het is frustrerend als je nooit de ware ontmoet, het is verm…