Home Datingsites Meetic opzeggen: dit is hoe je je Meetic profiel verwijdert

Meetic opzeggen: dit is hoe je je Meetic profiel verwijdert

5 minuten leestijd
0
meetic opzeggen

Al sinds jaar en dag is Meetic een gevestigde naam onder de Belgische datingsites. Met virtuele “vestigingen” in heel Europa, zoals het Nederlandse Lexa, weet Meetic elk jaar nog duizenden nieuwe singles te trekken. Met profielen die bij je criteria passen, geverifieerde mensen achter deze profielen en videobellen met je contacten heeft de datingsite eigenlijk alles wat een datingsite nodig heeft. Het kan de perfecte plek zijn om iets echt te beginnen… maar ook een deceptie.

De waarheid is dat veel singles niet slagen op Meetic. Ben je niet geslaagd in je zoektocht naar liefde op Meetic? Zat er niemand tussen die je hart sneller liet kloppen? Of heb je juist wél iemand gevonden? Het zijn allemaal geldige redenen om te stoppen met Meetic. Maar als je je profiel op Meetic wilt deactiveren, dan kun je het beter goed doen. We leggen je uit hoe je je Meetic profiel verwijdert – zoals het zou moeten.

Bezoek de website

Meetic is beschikbaar als app, maar ook via de website. Om je profiel te verwijderen leggen we het uit aan de hand van de website. Bezoek daarom eerst de website op www.meetic.be en log in op je account. Kun je niet meer inloggen? Of ben je het wachtwoord vergeten? Vraag dan eerst een nieuw wachtwoord aan.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Meetic profiel verwijderen

Ben je ingelogd op je Meetic account? Dan gaan we beginnen met de stappen om je profiel te verwijderen – en dat zijn er nogal wat. In tegenstelling tot veel andere datingsites maakt Meetic het namelijk aardig moeilijk om je account op te zeggen.

Eenmaal ingelogd op je account tik je op je Profielfoto (of de grijze standaardpictogram). Dit opent een nieuw menu waarin je op Mijn account tikt. Je komt vervolgens op de Instellingen-pagina van je account waarop verschillende menu’s zichtbaar zijn. Scrol naar beneden en linksonder wordt een menu getoond met de titel ‘Support’. Tik op Mijn account opschorten waarna een pop-up wordt weergegeven.

Tik in het pop-up venster op klik hier dat onderdeel is van de zin: “Om je account te verwijderen, klik hier”. Dit brengt je naar de drie resterende stappen om je profiel te verwijderen. Vul je e-mailadres en wachtwoord in en tik op Bevestigen. Tik in het volgende venster op Mijn profiel verwijderen. En tot slot kom je uit bij de derde stap: tik op Bevestigen om je profiel definitief te verwijderen. Door deze stappen te volgen worden je profiel en gegevens verwijderd.

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op je Profielfoto (of de grijze standaardpictogram).
 3. Tik op Mijn account.
 4. Scrol helemaal naar beneden.
 5. Tik op Mijn account opschorten.
 6. Tik op klik hier.
 7. Vul je e-mailadres en wachtwoord in.
 8. Tik op Bevestigen.
 9. Tik op Mijn profiel verwijderen.
 10. Tik op Bevestigen.

Het verwijderen van je Meetic profiel is onomkeerbaar. Herstellen van je account is niet meer mogelijk als je dit doet. Alle berichten, profielinformatie, contacten en andere informatie worden verwijderd. Ook ontvang je geen e-mails meer van Meetic.

Let op: wanneer je een Full membership hebt afgesloten, moet je eerst de automatische verlenging annuleren – nog voordat je je profiel verwijdert.

meetic verwijderen stappen

Tijdelijk stoppen

Heb je een contact waarmee je hebt afgesproken en misschien wel een toekomst samen hebt? Dan zou je je profiel kunnen verwijderen, maar je kunt ook tijdelijk stoppen met Meetic. Door je profiel op te schorten is je profiel niet meer zichtbaar op Meetic en je ontvangt geen berichten meer. Je profielgegevens en andere informatie blijven echter bewaard, zodat je eenvoudig weer kunt inloggen om je profiel te reactiveren… mocht het uiterlijk niets worden met je nieuwe contact. Tijdelijk stoppen met Meetic doe je op deze manier:

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op je Profielfoto.
 3. Tik op Mijn account.
 4. Scrol helemaal naar beneden.
 5. Tik op Mijn account opschorten.
 6. Tik op Mijn profiel opschorten.
 7. Tik op de Mijn profiel opschorten-button.

meetic opschorten stappen

Membership opzeggen

Onbeperkt communiceren met andere leden, geen reclame en zien wie jou leuk vindt; het Meetic-membership maakt dit mogelijk – tegen een maandelijkse vergoeding. Hoewel dit lidmaatschap is niet verplicht is, geeft het je wel toegang tot een reeks extra functies. Heb je dit membership van 1, 3 of 6 maanden genomen? Dan is het goed om te weten dat het niet automatisch stopt na deze periode. Voor al deze memberships geldt een automatische verlenging.

Wanneer je een membership neemt, staat de automatische verlenging standaard aan. De optie staat standaard aangevinkt bij de zin: “Wil je niet het risico lopen je contacten te verliezen en kies je dus voor een automatische verlenging van je membership?” Als je dit niet wilt, dan kun je de automatische verlenging tijdens het afsluiten van het membership uitschakelen. Heb je dat niet gedaan? Volg dan deze stappen om de automatische verlenging te annuleren:

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op je Profielfoto.
 3. Tik op Mijn membership beheren.
 4. Tik op Mijn membership beheren.
 5. Vul je e-mailadres en wachtwoord in.
 6. Tik op Bevestigen.
 7. Volg de instructies.

De automatische verlenging moet minimaal 48 uur voor het einde van de membershipsperiode worden uitgeschakeld. Wil je je profiel verwijderen terwijl je een membership hebt? Zeg dan eerst de automatische verlenging op en verwijder daarna pas je profiel.

Meetic app verwijderen

Heb je je membership en profiel verwijderd? Dan ben je er bijna. Het enige dat resteert is het verwijderen van de app – als je deze hebt gebruikt. De Meetic date app verwijder je op deze manier:

 1. Log uit in de Meetic app.
 2. Houd het app-icoon ingedrukt.
 3. Tik op de X om te verwijderen of sleep naar de prullenbak.

Houd er rekening mee dat het verwijderen van de app niet gelijkstaat aan stoppen met het membership van Meetic. Door enkel de app te wissen wordt dit lidmaatschap niet opgezegd.

Parship

Alternatief voor Meetic

Hoewel Meetic een van de bekendste datingsites in België is, zijn er meer websites die de Nederlands sprekende Belgen voorzien van een aanbod singles. Wil je wat anders proberen dan Meetic? Een alternatief voor Meetic is Parship. Bekroond met vele awards en jaren achtereen de datingsite van het jaar is dit een plek waar je zowel Nederlandse als Belgische singles kunt ontmoeten:

Bekijken op Parsip

Veelgestelde vragen

Zijn er vergelijkbare datingsites als Meetic?

Ja, een andere maar vergelijkbare datingsite is Parship.

Hoe stop ik de automatische verlenging?

De automatische verlenging van het membership kan opgezegd worden via de website. Opzeggen van het membership is mogelijk tot 48 uur voor het einde van het betaalde membership.

Kan ik ooit weer een nieuw profiel creëren?

Ja, het is altijd mogelijk om een nieuw datingprofiel aan te maken bij Meetic. Ook als je eerder een account hebt gehad, is het mogelijk om opnieuw lid te worden.

Wordt mijn Meetic profiel verwijderd als ik de app verwijder?

Nee, je Meetic profiel blijft bestaan wanneer je enkel de app verwijdert. Je profiel blijft zichtbaar voor andere Meetic-gebruikers.

Worden mijn gegevens bewaard na het verwijderen?

Nee, na het verwijderen van je profiel worden alle gegevens definitief verwijderd.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 VrouwVrouw alternatieven die misschien wel beter zijn

Voordat we voor alles een app konden installeren op onze smartphones, was het ontmoeten va…