Waplog verwijderen: dit is hoe je je Waplog account opzegt

Michael Slender
Door Michael Slender
8 minuten leestijd

Onder Nederlandse en Belgische singles is Waplog een dating app die geregeld wordt uitgeprobeerd. Omdat deze app ook via de website te bereiken is, kun je op elke apparaat op de hoogte blijven van je berichten en matches. Waplog heeft misschien het uiterlijk van een sociaal netwerk, maar wie het probeert komt er al snel achter dat het meer een dating app is. En niet zomaar een dating app: het is een dating app met veel nepprofielen.

Zijn er geen interessante singles te vinden op Waplog? Heb je een “oud” account op Waplog die je nu wilt verwijderen? Of ben je de nepprofielen zat? Het zijn de gangbare redenen waarom mensen hun Waplog account willen verwijderen. We leggen je uit hoe je je Waplog account opzegt.

Waplog profiel verwijderen (website)

Waplog is zowel te gebruiken als iOS- en Android app, maar ook gewoon via de website. Je profiel verwijderen is bij elk van deze applicaties mogelijk. We gaan echter eerst in op de manier waarop je dat doet via de Waplog website. Bezoek daarom eerst de website op www.waplog.com en log in op je account. Kun je niet inloggen? Vraag dan eerst een nieuw wachtwoord aan.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Eenmaal ingelogd op de Waplog website kom je terecht in het dashboard – de pagina waarop je kunt zoeken naar andere leden. Rechtsboven in beeld wordt je gebruikersnaam en profielfoto getoond. Tik op één van beide om het menu weer te geven. In het menu dat vervolgens wordt getoond, tik je op Rekeninginstellingen. Je bent nu terechtgekomen op de pagina met de instellingen van je account.

Scrol naar beneden tot je bij het ‘Verwijder Profiel’-gedeelte bent aangekomen. Tik vervolgens op de Verwijder profiel-button. Een pop-up venster komt tevoorschijn met de vraag of je er zeker van bent. Tik op de Verwijder profiel-button. Door deze stappen te volgen worden je profiel en gegevens verwijderd.

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op je gebruikersnaam.
 3. Tik op Rekeninginstellingen.
 4. Scrol naar beneden.
 5. Tik op Verwijder profiel.
 6. Tik op Verwijder profiel.

Let op: zoals de pop-up al aangeeft, wordt een VIP-lidmaatschap niet beëindigd als je je profiel opzegt. Heb je een VIP-lidmaatschap? Annuleer dit abonnement dan eerst in de app store van je apparaat. Hoe je dat doet, volgt in de volgende stappen.

waplog verwijderen

Waplog profiel verwijderen (app)

Heb je de app gebruikt en wil je op deze manier je profiel verwijderen? Ook dat is mogelijk. Als je de Waplog app verwijderd hebt, download de applicatie dan opnieuw en log in op je account. Eenmaal ingelogd in de app tik je rechtsonder op je profiel-icoon. Dit brengt je naar een pagina met de informatie over je profiel. Tik linksboven op het wandwiel-icoon wat je naar de voorkeuren-pagina brengt.

Op de voorkeuren-pagina tik je op Accountinstellingen. Tik op vervolgens op Verwijder profiel en bevestig het verwijderen door op Ja te tikken. Tik daarna op Verwijder profiel, geef een reden op en tik op Bevestig. Door deze stappen te volgen worden je profiel en gegevens verwijderd.

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op het profiel-icoon.
 3. Tik op het wandwiel-icoon.
 4. Tik op Accountinstellingen.
 5. Tik op Verwijder profiel.
 6. Tik op Ja.
 7. Tik op Verwijder profiel.
 8. Geef een reden op.
 9. Tik op Bevestig.

Let op: zoals de pop-up al aangeeft, wordt een VIP-lidmaatschap niet beëindigd als je je profiel opzegt. Heb je een VIP-lidmaatschap? Annuleer dit abonnement dan eerst in de app store van je apparaat. Hoe je dat doet, volgt in de volgende stappen.

waplog app verwijderen

Waplog abonnement opzeggen

Waar het apps als Waplog om gaat is dat je een betaald lidmaatschap neemt. Dat is immers de enige methode om geld te verdienen met de dating app. Ze doen er dus alles aan om je over te halen om het VIP-lidmaatschap te nemen. Maar hoe je het abonnement stopt? Dat wordt meestal goed verborgen te gehouden. En als je de automatische verlenging niet vroegtijdig stopt, dan blijf je betalen voor het lidmaatschap – zelfs als je de app of je profiel al hebt verwijderd.

Heb je een abonnement bij Waplog doordat je het VIP-lidmaatschap hebt genomen en wil je de betalingen stoppen? Of niet meer verlengen zodra de betaalde periode is afgelopen? Dan kun je de automatische verlenging van het Waplog abonnement uitschakelen in de app store van je apparaat. Dit is de werkwijze voor iOS- of Android toestellen:

iOS:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik op je naam.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Waplog.
 5. Tik op Annuleer abonnement.1

Android:

 1. Ga naar de Google Play Store-app.
 2. Open het menu.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Waplog.
 5. Tik op Abonnement opzeggen.
 6. Volg de instructies.2

Wanneer je deze stappen volgt, wordt de automatische verlenging van het VIP-lidmaatschap gestopt. Je kunt echter nog wel gebruikmaken van de betaalde functies tot de einddatum van de al betaalde periode.

Waplog app verwijderen

Heb je het abonnement opgezegd en vervolgens je Waplog profiel verwijderd? Dan ben je bijna klaar met het gehele proces. Want als je de app van Waplog hebt gebruikt, dan staat deze nog op je smartphone of tablet. De Waplog app kun je op deze manier verwijderen:

 1. Log uit in de Waplog app.
 2. Houd het app-icoon ingedrukt.
 3. Tik op de X om te verwijderen of sleep naar de prullenbak.

lexa

Alternatief voor Waplog

Was je op Waplog op zoek naar een date, liefde of relatie? Maar werd je teleurgesteld door het aanbod of de functies van de app en website? Hoewel Waplog naar eigen zeggen miljoenen leden heeft, zijn er betere websites en apps te vinden. Ben je toe aan wat anders dan Waplog? Een alternatief voor Waplog is Lexa. Met een lange historie van awards en prijzen heeft deze dating app en website een betrouwbare naam opgebouwd.

Bekijken op Lexa

Veelgestelde vragen

Zijn er vergelijkbare apps als Waplog?

Ja, een andere maar vergelijkbare app is Badoo.

Hoe stop ik de automatische verlenging?

De automatische verlenging van het abonnement kan opgezegd worden via de app store van je smartphone of tablet.

Kan ik ooit weer een nieuw profiel creëren?

Ja, het is altijd mogelijk om een nieuw profiel aan te maken op Waplog. Zelfs als je eerder al actief bent geweest op Waplog is dat mogelijk.

Wordt mijn Waplog profiel verwijderd als ik de app verwijder?

Nee, je Waplog profiel wordt niet opgezegd als je enkel de app verwijdert. Je profiel blijft zichtbaar voor andere leden en zij kunnen je berichten blijven versturen.

Worden mijn gegevens bewaard na het verwijderen?

Nee, na het verwijderen van je account worden alle gegevens definitief verwijderd.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie