Home Dating Een man voor je winnen? 7 tips waardoor hij je niet om je heen kan

Een man voor je winnen? 7 tips waardoor hij je niet om je heen kan

5 minuten leestijd
0
winnen hart

Een man voor je winnen, het is op dit moment je levensmissie. Je hebt namelijk een man op het oog waar je sterke gevoelens voor hebt en je kunt alleen maar hopen dat hij hetzelfde voelt als jij. Het enige wat je verlangt is dat hij beseft hoe leuk je hem wel niet vindt, zonder dat je daarbij als wanhopig of drammerig overkomt. Om je een duwtje in de goede richting te geven, hebben we een aantal tips voor je om hem voor je te winnen.

Wat we je vandaag gaan geven, zijn een aantal strategieën om een man verliefd op je te laten worden. Dat zijn niet alleen strategieën waarvan algemeen bekend is dat ze werken, maar het zijn ook tips die realistisch zijn en vrij makkelijk zijn om toe te passen. Lees snel verder.

Je wilt hem voor je winnen?

Voordat we beginnen, willen we wel eerst iets zeggen over geduld. Als je als een blok voor deze man bent gevallen, begrijpen we dat je misschien niet helemaal objectief bent. Da’s ook hartstikke logisch, want hij zit compleet in je hoofd en op zich is daar niets mis mee. Het enige wat hier wel wat nadelig aan is, is dat hij je geduld zo op de proef stelt. En je bent nou niet meteen de meest geduldige, vermoeden we zo.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Houd echter af en toe even een pauze, want als je te haastig en opdringerig bent, dan kun je alles verknallen. Liefde kost nou eenmaal tijd, en het dringt bij iedereen ook op een ander tempo door. Geef hem de tijd en de kans is groot dat je op die manier meer bereikt dan er als een doldwaze vanaf dag 1 bovenop te zitten.

7 tips waardoor hij je niet om je heen kan

Net als bij al onze andere dating- en relatietips, werken sommige van de onderstaande tips beter voor de één dan voor de ander. Je kent jezelf het best en wat bij jou past, dus ga voor de tips die het meeste overeenkomen met jouw persoonlijkheid en verwachtingen.

1. Zorg dat hij zich nodig voelt (maar wees niet behoeftig)

We weten best dat je een onafhankelijke vrouw bent die geen man nodig heeft om haar eigen leven te kunnen leiden, maar de waarheid is als volgt… mannen voelen zich nou eenmaal graag nodig.

Zie het maar als onderdeel van het evolutionaire verleden van oermannen als de natuurlijke beschermer in de relatie. Uiteraard kun je zelf ook wel een spin doodslaan of een nieuw kastje in elkaar bouwen, maar dat betekent niet dat jij degene bent die dat ook moet doen. Het enige wat je hoeft te doen in dit soort gevallen? Om hulp vragen bij de man.

Dat is alles.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

Vraag gewoon om hulp. Je geeft hem niet alleen een doel (hij probeert als het goed is ook jouw hart te winnen), maar je zult ook zien hoe prettig het is om op iemand anders te kunnen bouwen, om hem te vertrouwen en om hem jou te laten helpen.

2. Laat hem je missen

We weten ook dat je het liefst elk moment van de dag met hem wilt doorbrengen. En misschien wil hij dat ook wel. Maar laten we eens wat rustiger aan gaan doen met die 24/7-relatie, vooral als het nog pril is tussen jullie twee. Tijd zonder elkaar doorbrengen is ook heel erg gezond voor stelletjes. Het geeft jullie elk de tijd en ruimte om dingen alleen te doen of tijd door te brengen met vrienden (wees vooral niet die vrouw die haar vriendinnen in de steek laat en eis dat ook nooit van een man).

Tijd zonder elkaar geeft jullie tenslotte weer volop reden om naar elkaar te verlangen en het geeft een frisse blik en een hele hoop gespreksonderwerpen. Houd elk jullie eigen ritmes, hobby’s, vrienden; houd elk gewoon jullie eigen leven. Tijd zonder elkaar zorgt voor balans in de relatie.

3. Geef hem een compliment… maar alleen als hij het verdient

Voor alle duidelijkheid even; we zeggen niet dat je zijn kont moet kussen. Wat je wel moet (mag) doen is hem een compliment geven als dat gegrond is. Als je in je hoofd denkt dat hij er goed uitziet in dat shirt, vertel het hem dan.

Niet iedereen is namelijk even complimenteus aangelegd, en hoewel we niet willen suggereren dat die stelling ook voor jou geldt, willen we je in ieder geval wel verzoeken om gewoon te zeggen wat je denkt. Het zorgt voor positiviteit in de relatie en het zorgt er ook voor dat hij zich goed voelt bij je. Waardeer je mannetje.

4. Laat je ware aard stralen

Er zijn vrouwen die in het begin hun beschermjas nog aanhebben. Ze willen zich niet teveel blootgeven en gedragen zich dus niet helemaal zoals ze zich zouden gedragen in het bijzijn van familie of vrienden. Die gekke grappen die je normaal maakt, maak je nu ineens niet. Maar vroeg of laat komt hij ook achter jouw ware aard.

Dat bedoelen we in dit geval alleen maar positief. Mannen vinden het alleen maar leuk als jij durft te laten zien hoe je echt in elkaar steekt. De juiste man zal van je houden zoals je bent.

5. Bewonder zijn mannelijkheid

Net zoals mannen zich graag nodig voelen, vinden ze het ook leuk als je bewondert hoe mannelijk ze zijn. Dat betekent niet dat je hem voortdurend hoeft in te fluisteren wat voor Adonis hij wel niet is en je hoeft ook niet elke keer in z’n spierballen te knijpen; je snapt wel wat we bedoelen. Een man is een man. Mannelijkheid gaat echter niet alleen maar over testosteron en spieren.

Het gaat erom mensen goed te behandelen, hoffelijk te zijn en eervol te handelen. Echte mannelijkheid betekent ook kwetsbaar kunnen zijn en empathisch. Vertel hem dat je bewondert hoe proactief hij is en hoe hij lak heeft aan etiquette, maar zeg hem ook dat je blij bent dat hij zich gevoelig en emotioneel opstelt.

6. Probeer hem niet te veranderen

Je zult vast en zeker een paar dingen hebben die je op de zenuwen kunnen werken, maar het zouden – gezien al z’n sterke punten – uiteindelijk geen dealbreakers moeten zijn. Je kunt overigens ook niet denken dat hij voor je verandert. Let dus goed op wat je tegen hem zegt, want hij zal het heel erg storend vinden om te horen wat er wel niet allemaal aan hem mankeert.

Omarm hem in plaats daarvan met al zijn eigenaardigheden. Je zult zien: hij zal hetzelfde met jou doen. Als z’n nadelen dan toch te zwaar wegen, dan is hij misschien niet de man naar wie je op zoek bent. Laat hem gaan. Je zult op de lange termijn beter af zijn.

7. Luister (goed) als hij praat

Hoewel praten heel erg gemakkelijk is, is het veel moeilijker om te luisteren. We bedoelen in dit geval écht luisteren. Zit niet half op je telefoon als hij iets belangrijks tegen je zegt en neem dezelfde hoeveelheid tijd en aandacht voor hem, zoals jij dat omgekeerd zou willen. Wanneer je al je energie steekt in het luisteren naar wat hij zegt, dan luister je eigenlijk op twee niveaus: naar zijn woorden, maar ook naar z’n non-verbale communicatie.

Let bijvoorbeeld op zijn lichaamstaal als hij vertelt over zijn werkdag. Want misschien zei hij wel dat z’n dag “goed” was, maar liet zijn lichaamstaal wel iets heel anders zien. Nu kun je tenminste vragen wat er aan de hand was, terwijl het aan je voorbij zou zijn gegaan als je half op je smartphone had gezeten.

Conclusie

Jij kan misschien heel erg snel verliefd worden en al meteen allerlei gezamenlijke lange termijnplannen maken, maar mannen zijn in de regel iets langzamer. En juist daar zit het verschil in tijdens het veroveren van iemand van het andere geslacht. Een man voor je winnen is daarom net zo lastig als het een man een vrouw voor zich wil winnen, en dat is de reden dat we een aantal gerichte tips voor je hebben opgesomd.

Belangrijk is om in alle gevallen wel jezelf te blijven, want aan het einde van de rit, zal hij je toch moeten nemen zoals jij in elkaar steekt. Wij wensen je veel succes in het veroveren van… jouw mannetje.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…