Wat is een onafhankelijke vrouw? 7 eigenschappen en kenmerken

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
9 minuten leestijd

Toen Destiny’s Child in 2001 hun hitnummer ‘Independant Women‘ zong, lieten ze weten hoe zij erover dachten. Een onafhankelijke vrouw? Ze koopt haar eigen diamanten en haar eigen ringen. Ze belt hem alleen als ze zich eenzaam voelt. Altijd 50-50 in relaties. Ze betaalt voor haar eigen plezier, en ook haar eigen rekeningen. Maar ze zeggen ook: “Dames, het is niet gemakkelijk om onafhankelijk te zijn.”

Onafhankelijke vrouwen worden geadoreerd door andere vrouwen. Ze heeft niemand nodig om op te bouwen en kan heel goed haar eigen boontjes doppen. Ze is het type dat het niet om de aandacht doet, maar weet dat ze met hard werken heel ver kan komen. Maar ze is niet helemaal onafhankelijk. Want, zoals Destiny’s Child het al zegt, ze is afhankelijk van haarzelf.

Wat is een onafhankelijke vrouw?

Een onafhankelijke vrouw is iemand die beslissingen neemt. Je wacht niet af tot een ander naar voren stapt en besluit wat er gebeuren moet. Jij, als onafhankelijke vrouw, weet precies wat er gebeuren moet om te slagen. Je staat open voor kritiek, omdat je weet dat je er heel veel van kunt leren.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Een onafhankelijke vrouw is daarbij niet ook bang om zelf kritiek te leveren. Dit is dan vaak opbouwend van vorm, waar een man vaak eerder commentaar geeft. Een onafhankelijke vrouw laat ook niet zomaar over zich heen lopen. Ze staat haar “mannetje”. Veel mensen denken makkelijk over dit type vrouw heen te lopen, maar komen vaak bedrogen uit. Ze is geen deurmat.

Verder zorgt een onafhankelijke vrouw er ook altijd voor dat je als andere onafhankelijke vrouw nooit alleen staat. Je ziet andere succesvolle vrouwen niet zozeer als concurrentie, maar als medestanders in een wereld waar hard geknokt moet worden. Je zult zo’n type vrouw niet beoordelen op wat ze aan heeft of welk carrièrepad ze beloopt. Je helpt elkaar, al is het maar met een compliment of het delen van een taxi. Onafhankelijke vrouwen staan klaar voor elkaar en dragen een steentje bij om andere vrouwen ook succesvol te maken.

Wat het niet is

Wat een onafhankelijke vrouw niet is, is afhankelijk zijn van een ander. Klinkt logisch, niet? Een vrouw die financieel afhankelijk is van de inkomsten van een ander is dus niet onafhankelijk. Het tegenovergestelde van een onafhankelijke vrouw is een ander nodig hebben om succesvol te zijn in het leven. Zo’n vrouw kan of weet zelf niet hoe ze succesvol moet zijn of worden en wil er niet zo knetterhard werken. Dit heeft niets te maken met een huisvrouw zijn, want er zijn voldoende huisvrouwen die zich ook als onafhankelijke vrouw zeer goed weten te redden.

Vaak zijn vrouwen die niet onafhankelijk zijn ook emotioneel wat minder sterk. Ze staan niet zo sterk in hun schoenen en laten zich snel omver blazen. Ze zijn niet mondig genoeg om het op te nemen tegen sterkere vrouwen of dominante vrouwen en nemen een ondergeschikte positie in. Dit is iets wat een onafhankelijke vrouw nooit zal doen. Ze weet hoe ze zich staande moet houden.

Een afhankelijke vrouw weet tevens ook niet waar ze mee bezig is en weet ook niet precies wat ze wil. Zoals de wind waait, waait haar jasje is dan het gezegde. Vandaag kan het ene door haar gedachten gaan en morgen is het weer wat anders.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

7 eigenschappen die een onafhankelijk vrouw heeft

Als onafhankelijke vrouw heb je je eigen ideeën en meningen en zal je deze niet onder stoelen of banken steken. Je bent niet iemand die gered moet worden door de knappe prins, maar zelf de mouwen opstroopt en doet wat nodig is. Je hebt een plan, een doel en wordt er niet van afgeleid totdat je het bereikt hebt. Dit zijn nog 7 eigenschappen van een onafhankelijk vrouw.

1. Ze maakt beslissingen

Een van de belangrijkste eigenschappen van een onafhankelijke vrouw is het maken van beslissingen. Ze is niet bang om een besluit te nemen wanneer daarom gevraagd wordt. Ze is daarbij niet bang om iemands gevoelens te kwetsen als ze daardoor bereikt wat ze moet bereiken. Als er een probleem is, lost ze dit zelf op en weet ze ook precies hoe ze dit op moet lossen. Een onafhankelijke vrouw wacht niet tot iemand rondom haar een besluit neemt.

2. Ze staat op haarzelf

Ze is hierbij niet bang om alleen dingen te ondernemen. Als ze per se een bepaalde film in de bioscoop wil zien, maar niemand heeft die met haar mee kan of wil, dan gaat ze gewoon alleen. Als ze tijd heeft, gaat ze en kijkt ze de film. Een onafhankelijke vrouw wacht niet af tot er eindelijk eens iemand is die wat met haar wil doen. Ze heeft niemand nodig die haar hand vasthoudt als ze dingen doet.

3. Ze onderneemt actie

Als een onafhankelijke vrouw vindt dat er iets gebeuren moet, dan zal dit ook gebeuren en wel direct. Ze zal niet iemand anders dirigeren dit te doen, maar maakt zelf haar handen vuil. Ze wacht niet op andermans goedkeuring voordat ze iets gaat doen, ze doet het gewoon. Zo’n type vrouw zorgt ook dat het goed gebeurt, zoals het hoort en gaat door met de normale zaken van de dag.

4. Ze klaagt niet snel

Iets wat je een sterke onafhankelijke vrouw niet snel zult horen doen, is zeuren. Ze vindt klagen over zaken een verspilling van tijd en ze weet dat het de situatie niet veel anders maakt. Met klagen kom je nergens en het zorgt er niet voor dat de voor de hand liggende taak sneller af komt. Een onafhankelijke vrouw doet wat ze moet doen, zonder erover te klagen.

5. Ze is direct

Iets wat veel mensen doen, is om de brei heen draaien. Ze zeggen nooit wat ze precies bedoelen en hinten naar wat ze eigenlijk zeggen. Dit maak je bij een onafhankelijke vrouw niet mee. Dit soort vrouw weet precies wat ze wil en laat dit ook duidelijk merken. Als je iets verkeerd hebt gedaan, dan krijg je dit rechttoe rechtaan te horen. Echter, als je iets goed gedaan hebt, dan krijg je dat ook te horen.

Een onafhankelijke vrouw is niet bang om iemand aan te spreken op fouten of slecht gedrag en zal je niet snel matsen. Dit vooral omdat ze zelf dit privilege waarschijnlijk ook niet heeft kunnen genieten.

6. Ze lost eigen problemen op

Verder is een onafhankelijke vrouw van maar één iemand afhankelijk: haarzelf. Ze kijkt niet naar een partner als inkomstenbron waar zij gebruik van kan maken. Verder ziet ze een partner ook niet als iemand die dingen voor haar kan of moet oplossen. Dit kan ze heel goed zelf en ze weet ook dondersgoed wat ze aan haarzelf heeft. Ze is sterk genoeg om te beseffen dat ze in de wereld ze enkel op haarzelf kan vertrouwen.

7. Ze zoekt niet continu naar bevestiging

Een ander kenmerk van een sterke, onafhankelijke vrouw is dat ze niet constant bevestiging zoekt en nodig heeft. Ze hoeft niet verteld te worden hoe iets moet of wat er gebeuren moet. Ze weet het heel goed zelf en heeft daarbij ook geen bevestiging nodig van anderen of van social media. Dit type vrouw is totaal niet bezig met hoeveel likes een foto krijgt of hoeveel mensen erop reageren. Haar ego hoeft niet gestreeld te worden, ze is zelfverzekerd genoeg om zonder te kunnen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie