Home Algemeen Dominante vrouwen: 6 tekenen om ze aan te herkennen

Dominante vrouwen: 6 tekenen om ze aan te herkennen

4 minuten leestijd
0
vrouw bruin

Heb je te maken met een overheersende vrouw? Het type dat je gedrag beheerst, ook al ben je een man? Het zou best een dominante vrouw kunnen zijn. Het feit dat vrouwen ook dominant kunnen zijn, komt voort uit de sociale structuur en de rol die een vrouw daarin heeft. In Nederland is de rol van de vrouw enigszins gelijk geworden aan die van mannen en dat is dan ook waarom de dominante kenmerken van vrouwen sterker zijn geworden.

Deze kenmerken kunnen tot uiting komen in het dagelijks leven, maar kunnen zich ook enkel uiten in de slaapkamer. Vrouwen willen steeds meer gelijk behandeld worden als mannen. Door deze aanpassing van de traditionele rol van de vrouw, en hoe er tegenaan gekeken wordt, worden vrouwen dominanter.

Wat is een dominante vrouw?

Een dominante vrouw is – als het in de moderne termen besproken wordt – een sterke, vasthoudende vrouw die vol zelfvertrouwen is. Een dominante vrouw gaat moeilijkheden niet uit de weg en heeft de broek aan, zowel op het werk als thuis. Ze heeft een krachtig karakter, laat zich niet zeggen wat ze moet doen en vertelt anderen wel graag wat zij moeten doen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De geschiedenis van de dominante vrouw gaat terug naar de oorlog. Na de oorlog moesten veel gezinnen verder zonder de kostwinners die in de oorlog gesneuveld waren. De vrouwen moesten daarom zelf aan het werk om brood op de plank te krijgen. Dit zorgde ervoor dat de kracht van vrouwen groter werd en ze zowel fysiek en mentaal sterker werden. Dit lanceerde de dominante vrouw zoals we haar vandaag de dag kennen.

Ze kan de wereld alleen aan

Een dominante vrouw profileert zich zo dat ze de hele wereld aankan, zonder een man aan haar zijde. Het is tegenwoordig zo dat een dominante vrouw een leider kan zijn, haar eigen geld kan verdienen, terwijl ze ondertussen de kinderen in haar eentje opvoed en nergens over klaagt. Ze hoeft zich niet meer te verbergen in de schaduw van een man. En dat heeft ertoe geleid dat vrouwen ook dominant kunnen zijn.

Het is nu zelfs zo dat de eerste vice-president van Amerika, Kamala Harris, een vrouw is. Het geeft maar aan dat alles mogelijk is voor een echte dominerende vrouw, zoals Harris veelvuldig heeft aangetoond in debatten. Dit is mede dankzij het zelfvertrouwen dat ze heeft als een dominante vrouw. En dat is een van de redenen waarom mannen vaak een beetje schrikken van dit type vrouw.

6 kenmerken van een dominante vrouw

Er zijn verschillende kenmerken waaraan je een dominante vrouw kunt herkennen. In vergelijking met andere vrouwen is ze sterker, daadkrachtiger en resoluut. In feite heeft ze het in zich om richting te geven, zowel aan vrouwen als een mannen. Dit zijn 6 kenmerken van een dominante vrouw.

1. Ze gedraagt zich als een leider

Meestal heeft een dominante vrouw het meeste verantwoordelijkheidsgevoel als gekeken wordt naar een vriendinnengroep. Het is dan ook vaak zo dat de dominante vrouw zich ontfermt over de groep als een soort moeder overste. Ze ziet alles en is vaak de persoon die toestemming geeft aan mannen van buitenaf of ze de groep mogen benaderen. Als een man zo’n groep wil benaderen, zal hij dus de dominante vrouw moeten overtuigen.

2. Ze is onafhankelijk

Een ander kenmerk van een dominante vrouw is dat ze compleet onafhankelijk is. Ze heeft niemand nodig in haar leven die dingen voor haar regelt of als kostwinner fungeert. Dat kan ze prima zelf. Want ze is immers een sterke vrouw. Een dominante vrouw heeft dan ook graag de touwtjes in handen en is erg ambitieus.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Voor een dominante vrouw is het prima om alleen ergens heen te moeten. Ze hoeft niet perse een man aan haar arm te hebben om ergens heen te gaan. Zo’n dominante vrouw weet ook dat een man zijn eigen tijd nodig heeft, net zoals ze dat zelf nodig heeft.

3. Ze is intelligent in haar communicatie

Vaak zijn vrouwen die dominant zijn ook intelligent in de manier waarop ze communiceren. Ze kunnen slagen in het leven en zijn slim genoeg om dit op eigen kracht te doen. Daarnaast zijn dominante vrouwen ook sterk in de communicatie. Vaak hebben ze een no nonsense-beleid waarbij je kunt verwachten dat je een ongezouten mening krijgt.

Ze denken goed na over wat ze willen zeggen en zeggen het vervolgens op een duidelijke en kalme manier. Dit is het nemen van verantwoordelijkheid en dat is voor veel mensen een positieve eigenschap. Hoe hard het soms ook kan zijn, een rechttoe rechtaan antwoord is vaak het beste.

4. Ze weet wat ze wil

Verder is een dominante vrouw goed in plannen. Ze weet precies wat er gebeuren moet, hoelang ze hiervoor nodig heeft en hoe ze dit het beste kan inplannen. Ze heeft geen anderen nodig om zaken gedaan te krijgen en weet precies hoe ze dit moet doen. Een dominante vrouw doet ook liever dingen zelf. Zo weet ze zeker dat het goed gebeurt en ook precies gaat zoals zij dat wil. En als ze iets uit handen geeft, dan behoudt ze de regie.

5. Ze redt zichzelf in elke situatie

Een dominante vrouw kan daarnaast ook haar eigen boontjes doppen. Ze is volwassen en zelfredzaam. Ze is haar eigen kostwinner en weet precies hoe ze geld moet verdienen. Voor een dominante vrouw is het idee dat een man moet zorgen voor geld en onderdak een achterhaal idee. Een idee wat in de huidige tijd geen plaats meer behoort te kennen. Dit is ook waarom veel dominante vrouwen carrière vrouwen zijn die van alles ondernemen zowel op zakelijk als privégebied.

6. Ze stelt zich niet snel kwetsbaar op

Voor dominante vrouwen kan het moeilijk zijn om zich kwetsbaar op te stellen. Daardoor kan het vinden en houden van een relatie wat lastiger zijn. Want niet elke man kan daarmee omgaan. Vooral niet de mannen die zelf de man willen zijn in de relatie. Daarnaast kan het zijn dat ze mannen afschrikt door haar dominantie en mannen al gauw afhaken als ze doorhebben dat ze nogal overheersend kan zijn.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Sapioseksueel: wat het is, kenmerken en signalen dat je dit bent

Slimme mensen: het is geen verrassing dat mensen zich aangetrokken voelen tot intelligente…