Home Vreemdgaan Ashley Madison opzeggen? Zo verwijder je je AshleyMadison account

Ashley Madison opzeggen? Zo verwijder je je AshleyMadison account

4 minuten leestijd
0
ashley madison opzeggen

We weten allemaal hoe makkelijk het is om verstrikt te raken in de dagelijkse sleur. De passie verdwijnt en de routine neemt het over. Het is niet zo vreemd dat je dan gaat verlangen naar iets anders. We willen immers niet alleen leven, maar ook tot leven komen. Ashley Madison presenteert zichzelf als de oplossing: een plek waar je een ander pad in je leven kunt ontdekken.

Hoe verleidelijk dit ook klinkt, Ashley Madison is het perfecte voorbeeld van de noodzaak om voorzorgsmaatregelen te nemen als je dit pad bewandelt. Meer dan 5 jaar na de hack – waarna de gegevens van 40 miljoen leden op straat kwamen te liggen – worden benadeelden nog steeds benaderd met sextortion scams. En dat is niet waar al deze mensen op hoopten toen zij een affaire zochten.

Ben je van gedachten veranderd? Is een affaire toch een stap te ver? Of heb je voor nu genoeg sexcapades gehad? Maak niet de fout om je Ashley Madison zomaar links te laten liggen. En met alleen de app verwijderen ben je er ook niet. Wat er dan gebeurt? Je datingprofiel op Ashley Madison blijft bestaan, zonder dat je het doorhebt. Met andere woorden: iedereen op Ashley Madison (en misschien zelfs mensen die je kennen) kunnen je profiel nog steeds zien. We leggen je uit hoe je een Ashley Madison profiel op de juiste manier verwijdert.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

Bezoek de website

Ashley Madison is beschikbaar als iOS- en Android app, maar ook gewoon via de website. Aangezien dit de meest eenvoudige manier is om je account te verwijderen, leggen we de stappen uit aan de hand van de website. Bezoek daarom eerst de website op www.ashleymadison.com en log in op je account. Kun je je wachtwoord niet meer herinneren? Vraag dan eerst een nieuw wachtwoord aan.

Ashley Madison profiel verwijderen

Ingelogd op de website? Dan ben je aangekomen op de ‘Discover’-pagina.
Tik linksboven op het menu-icoon dat naast het logo wordt weergegeven. Het menu wordt getoond waarin je tikt op Settings. Dit brengt je naar de Instellingen-pagina van je Ashley Madison account. Tik op Account, scrol vervolgens helemaal naar beneden en tik op Delete Account. Op de nieuwe pagina die wordt getoond legt Ashley Madison uit wat er precies gebeurt als je je account verwijdert. Tik op de Delete your account-button om je account te verwijderen.

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op het menu-icoon.
 3. Tik op Settings.
 4. Tik op Account.
 5. Scrol naar beneden.
 6. Tik op Delete Account.
 7. Tik op de Delete your account-button.
 8. Tik op de Confirm deletion-button.

Let op: als je je account verwijdert, worden je berichten, mailbox, geschiedenis en foto’s verwijderd uit het systeem. Het is dan niet meer mogelijk om je account te herstellen en alle credit-tegoeden in je account vervallen onmiddellijk.

ashley madison verwijderen

Tijdelijk stoppen

Kom je niet aan een affaire toe op dit moment? Maar wil je je profiel inclusief alle bijbehorende contacten en berichten niet voorgoed verwijderen? Dan is het mogelijk om tijdelijk te stoppen met Ashley Madison. Door je account te deactiveren wordt je profiel uit de zoekresultaten gehaald, verborgen voor anderen en kun je het herstellen wanneer je dat wilt. Het verwijdert je berichten niet, je mailbox blijft bestaan en ook je foto’s blijven aanwezig in je account. Tijdelijk stoppen met Ashley Madison doe je op deze manier:

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op het menu-icoon.
 3. Tik op Settings.
 4. Tik op Account.
 5. Scrol naar beneden.
 6. Tik op Deactivate Account.
 7. Tik op de Deactivate your account-button.
 8. Tik op de Confirm deactivation-button.

ashley madison deactiveren

novamora
Casual chat tip: Novamora
 • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
 • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Ashley Madison abonnement opzeggen

Heb je credits gekocht en ben je daarmee een abonnement aangegaan? Of heb je het Member Initiated Contact (MIC) abonnement genomen? Dan heb je kunnen reageren op berichten van andere gebruikers, maar ook heb je jezelf verbonden aan een verplichting. Die verplichting is betalen voor het abonnement. Wil je dit Ashley Madison abonnement stopzetten? Aan de hand van deze stappen schakel je de betalingen uit:

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op het menu-icoon.
 3. Tik op Settings.
 4. Tik op Account.
 5. Scrol naar beneden.
 6. Tik op Purchases.
 7. Schakel de optie Auto top up credits of het abonnement uit.

Houd er rekening mee dat het annuleren van een abonnement vóór de verlengingsdatum je geen recht geeft op terugbetaling van het geld. Het voorkomt alleen dat het abonnement automatisch wordt verlengd. Je kunt het opgezegde abonnement blijven gebruiken tot de vervaldatum.

Ashley Madison app verwijderen

De laatste stap – die alleen van toepassing is als je de app gebruikte – is het verwijderen van de app. Doe dit pas nadat je de automatische verlenging van het abonnement hebt uitgeschakeld en je daarna je profiel hebt verwijderd. De Ashley Madison app kun je op deze manier verwijderen:

 1. Log uit in de Ashley Madison app.
 2. Houd het app-icoon ingedrukt.
 3. Tik op de X om te verwijderen of sleep naar de prullenbak.

novamora

Alternatief voor Ashley Madison

Zijn er niet genoeg Nederlandse leden? Is het niet precies wat je zoekt? Of lukt het niet om daadwerkelijk een ontmoeting te regelen? Een alternatief voor Ashley Madison is Novamora. Als een van de bekendste datingsites voor casual daten heeft Novamora een naam opgebouwd. Een beetje pittig, daten vol passie: wie kent de slogan niet? Dankzij het seksuele karakter van de datingsite is Novamora een geschikt alternatief:

Bekijken op Novamora

Veelgestelde vragen

Zijn er vergelijkbare datingsites als Ashley Madison?

Ja, een andere maar vergelijkbare app is Second Love.

Kan ik de automatische verlenging annuleren?

Ja, de automatische verlenging annuleren is mogelijk in de instellingen.

Kan ik later opnieuw een Ashley Madison account creëren?

Ja, je kunt je opnieuw aanmelden bij Ashley Madison met hetzelfde e-mailadres.

Wordt mijn Ashley Madison profiel verwijderd als ik de app verwijder?

Nee, alleen de app verwijderen is niet voldoende om je profiel op Ashley Madison te verwijderen. Het profiel dient handmatig verwijderd te worden.

Worden mijn gegevens bewaard na het verwijderen?

Nee, alle gegevens van je Ashley Madison profiel worden definitief verwijderd.

Wordt het Ashley Madison abonnement geannuleerd als ik mijn profiel verwijder?

Nee, het Ashley Madison abonnement wordt automatisch verlengd – tenzij je dit handmatig uitschakelt in de instellingen van je account.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Vreemdgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Heeft hij een ander? Test het zelf met deze 10 signalen

Het is geen geheim dat mensen vaak vreemdgaan in hun relaties. Soms lijkt het er misschien…