Skout verwijderen: handleiding voor een Skout account opzeggen

Michael Slender
Door Michael Slender
7 minuten leestijd

Met een aanwezigheid in meer dan 180 landen en beschikbaarheid in 14 verschillende talen is Skout een app met een wereldwijd bekende naam. Het is zelfs een van de “oudste” dating apps ter wereld, met een historie die verder terug gaat dan die van Tinder. Voor sociale contacten, voor livestreams, voor dating; de Skout app heeft het allemaal.

Hoewel Skout al vele jaren bestaat, vanaf 2007 zelfs, is de dating app in Nederland niet meer zo populair. Dit heeft ertoe geleid dat het aantal Nederlandse gebruikers door de jaren heen aanzienlijk is afgenomen. En als je contact wilt leggen waarmee je uiteindelijk wilt afspreken, dan kun je misschien maar beter stoppen met Skout.

Uitloggen en nooit meer inloggen is een optie, maar dan negeer je het feit dat dit geen effectieve manier is om met oude profielen om te gaan. Want wil je echt dat je profiel nog blijft bestaan, terwijl je er geen gebruik van maakt? We leggen je uit hoe je een Skout profiel op de juiste manier verwijdert.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Download en installeer de app

Skout is een datingsite en app ineen; je account is toegankelijk op beide manieren. Het verwijderen van een account is ook op beide manieren mogelijk. Maar omdat je waarschijnlijk de Skout app hebt gebruikt, leggen we het uit aan de hand van de app-methode.

Heb je de app al verwijderd? Download en installeer dan eerst opnieuw de Skout app, zodat je je profiel op de juiste manier kunt verwijderen. Heb je de app nog wel op je apparaat staan? Log dan in op de app. Ben je je wachtwoord vergeten? Vraag dan eerst een nieuw wachtwoord aanvragen.

App StoreGoogle Play

Skout profiel verwijderen

Ben je ingelogd op de app? Tik dan het menu-icoon aan dat linksboven wordt getoond. Er wordt een menu geopend waarin je onderin op Settings tikt. Een nieuwe pagina wordt getoond met alle instellingen van je Skout account. Tik op Deactivate Account en je komt op de deactiveer-pagina terecht. Tik op deze pagina op de Deactivate-button. Skout vraagt je vervolgens wat ze beter kunnen doen. Geef een reactie of laat het overwege; tik daarna op de Deactivate-button om je account te verwijderen.

 1. Log in op je Account.
 2. Tik op het menu-icoon.
 3. Tik op Settings.
 4. Tik op Deactivate Account.
 5. Tik op de Deactivate-button.
 6. Tik op de Deactivate-button.

Let op: zodra je je Skout profiel deactiveert, heb je geen toegang meer tot je profiel. Alle berichten, contacten en geschiedenis worden verwijderd. Herstellen van je account is niet meer mogelijk wanneer je dit gedaan hebt.

skout verwijderen

Skout Premium abonnement opzeggen

Vanuit de basis is Skout misschien een gratis app, maar als je van alle functies gebruikt wilt maken dan is het Premium lidmaatschap nodig. Wanneer je het lidmaatschap hebt genomen, ben je een abonnement aangegaan voor 1, 3 of 12 maanden. En dat niet alleen: dit abonnement wordt na deze periode automatisch verlengd, tenzij je het abonnement opzegt.

Heb je het Premium lidmaatschap van Skout genomen? Dan is het goed om te weten dat je de automatische verlenging kunt uitschakelen. Dit voorkomt dat je continu blijft betalen voor een dienst die je mogelijk helemaal niet (meer) gebruikt. Hoe je dat doet? Het stoppen van de automatische verlenging is mogelijk door deze stappen te volgen op een iOS of Android apparaat:

iOS:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik op je naam.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Skout.
 5. Tik op Annuleer abonnement.1

Android:

 1. Ga naar de Google Play Store-app.
 2. Open het menu.
 3. Tik op Abonnementen.
 4. Tik op Skout.
 5. Tik op Abonnement opzeggen.
 6. Volg de instructies.2

Wanneer je deze stappen volgt, zeg je niet direct het abonnement op. De automatische verlenging wordt echter wel stopgezet. Je kunt Premium blijven gebruiken tot de vervaldatum, waarna het abonnement stop en er geen betalingen meer volgen.

Skout app verwijderen

Heb je de Skout app nog niet verwijderd? Dit is het enige dat overblijft als je de automatische verlenging hebt gestopt en je profiel hebt verwijdert. De app zelf verwijder je op deze manier:

 1. Log uit in de Skout app.
 2. Houd het app-icoon ingedrukt.
 3. Tik op de X om te verwijderen of sleep naar de prullenbak.

lexa

Alternatief voor Skout

Richt Skout zich te veel op livestreaming? Lukt het niet om er een date te vinden? Omdat er überhaupt te weinig Nederlandse leden zijn? Het goede nieuws is dat Skout slechts een van de vele dating apps is. Sterker nog: voor Nederlanders zijn er betere alternatieven, zoals Lexa. Voor daten gericht op een vaste relatie is dit nog altijd de nummer één dating app.

Bekijken op Lexa

Veelgestelde vragen

Zijn er vergelijkbare datingsites als Skout?

Ja, een andere maar vergelijkbare app is MeetMe.

Kan ik later opnieuw een Skout account creëren?

Ja, je kunt hetzelfde e-mailadres gebruiken om later weer lid te worden.

Wordt mijn Skout profiel verwijderd als ik de app verwijder?

Nee, de app verwijderen zorgt er niet voor dat je profiel wordt verwijderd. Je kunt het profiel alleen handmatig in de app of op de website verwijderen.

Worden mijn gegevens bewaard na het verwijderen?

Nee, Skout verwijdert na opzegging alle gegevens van je account.

Wordt het Premium lidmaatschap stopgezet als ik mijn profiel verwijder?

Nee, het Premium lidmaatschap blijft actief. Dit abonnement wordt bovendien automatisch verlengd, tenzij je dit handmatig uitschakelt.

Kan ik de automatische verlenging stopzetten?

Ja, de automatische verlenging kan gestopt worden in de app store van je apparaat.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie